Kurs og konferanser
Dyktige forelesere
Topp kundetilfredshet

Bærekraftstrategi

Vi hjelper deg med bærekraftstrategi!

Kurset er inndelt i 2 moduler.

Likestillings- og diskrimineringsloven

Du vil lære om forankring og tilrettelegging for arbeidet med likestillings- og diskrimineringsloven, samt beste praksis for gjennomføring av aktivitet- og redegjørelsesplikten i egen virksomhet.

Klima- og naturrisiko

Gjennomføring av klima og naturrisikovurderinger og rapportering på klimarisiko og naturrisiko.

Ta kontakt med oss for påmelding: kundeservice@qualitynorway.no

 • Interaktivt nettkurs
 • Klima og miljø
 • Interaktivt nettkurs
 • 4900,-

Likestillings- og diskrimineringsloven

Formål
Målet med kurset er å gjøre deg i stand til å begynne med systematisk arbeid for likestillings- og ikke-diskriminering ved hjelp av ny, spesifikk kunnskap og nye, effektive verktøy.

Kursets oppbygning
Gjennom kursets tre forelesningstimer, skal vi fortelle om- og vise helt konkret hvordan du med relativt enkle midler kan forankre, tilrettelegge for- og gjennomføre likestilling og ikke-diskrimineringsarbeidet i egen virksomhet, for dermed å vinkle egne aktiviteter i retning av mer likestilling og ikke-diskriminering og samtidig oppnå økt attraktivitet og forsterket konkurransekraft.

Målgruppe

Bærekraftskolen har et bredt nedslagsfelt og vil være aktuelt for personer med ansvarsområder som i listen under, men ikke begrenset kun til denne;

 • Daglig Leder
 • Markedsansvarlig
 • Compliance officer
 • HR
 • Bærekraftsansvarlig
 • Direktør miljø og bærekraft
 • Leder bærekraft
 • Ansvarlig for sirkulærøkonomi
 • Leder kvalitet og bærekraft
 • Sustainability Manager
 • ESG
 • Kommunikasjonsavnsarlig
 • Public Affairs
 • Samfunnsavsarlig
 • Miljøledelse
 • HMS, KS og bærekraft
 • Corporate social manage / Director eller tilsvarende

Klima- og naturrisiko

Formål
Du vil lære om forankring og tilrettelegging for arbeidet med å vurdere virksomhetens eksponering for klima og naturrisiko, samt beste praksis for implementering og gjennomføring av klima- og naturrisikovurderinger i egen virksomhet.

Målet med kurset er å gjøre deg i stand til å jobbe systematisk med klima- og naturrisiko og rapportere på dette arbeidet i henhold til gjeldene rapporteringsstandarder.

Kursets oppbygning
Gjennom kursets tre forelesningstimer, skal vi fortelle om- og vise helt konkret hvordan du med relativt enkle midler kan forankre og gjennomføre klima- og naturrisiko i egen virksomhet, samt rapportere på resultater fra vurderingene.

 

Kurset er en del av Quality Norway sin Bærekraftskole, som drives i samarbeid med Tavler AS. Bærekraftskolen består av følgende kurs:

  1. Utvikling og implementering av bærekraftstrategi
  2. Implementering av åpenhetsloven
  3. Implementering av aktivitet- og redegjørelsesplikten i likestillingsloven
  4. Klimarisikovurderinger og styring av klimarisiko

Hvert kurs gir kursbevis. Deltakere kan ta kursene hver for seg eller gjennomføre hele skoleløpet. Det anbefales å følge strukturen og oppbyggingen som presentert over.

Enkelt – effektivt – engasjerende

Kurset gjennomføres i samarbeid med Tavler AS.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Harald Axelsen

Leder salg og distribusjon, Tavler AS

Harald Axelsen har over 20 års erfaring med utvikling, implementering og opplæring i sikkerhet, beredskap og krisehåndteringssystemer. Han har jobbet mot privat og offentlig sektor med planlegging og gjennomføring av trening, øvelser og evalueringer. Harald har også erfaring med VTS, risikovurderinger og analyser samt utvikling og innføring av beredskapsplaner.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Morten Stavseth

Fagansvarlig ledelsessystemer, Tavler AS

Morten Stavseth er spesialrådgiver innen risiko- og sikkerhetsledelse, og har lang erfaring som rådgiver innen utvikling og implementering av ledelsessystemer. Morten har bidratt til forbedring av risiko- og sikkerhetsprosesser for en lang rekke virksomheter i Norge og i utlandet, og har blant annet hatt fagansvar for SHA-prosesser hos flere av de største byggherrene i Norge, herunder Statnett og Sporveien. Han underviser i disse fagene og utvikler løsninger for dem fra sitt tilhold hos Tavler AS

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Finn Magnus Rogne-Hansen

Daglig leder, Tavler AS

Finn Magnus har mer enn 17 års erfaring som leder innenfor eiendom og finans; både som gründer, kjedeleder og Adm.dir. i franchisekjeden Aktiv Eiendomsmegling. Videre har han vært en del av konsernledelsen i Eika gruppen, som er et av Norges største finanskonsern. Her hadde han ansvaret for salg, marked og kompetanseutvikling.

Finn Magnus kan hjelpe til med rådgivningstjenester knyttet til strategi, organisasjonsutvikling og endringsledelse, og implementering av ledelsesverktøy/styringssystem for strategi, organisasjonsutvikling og endringsledelse. Han holder kurs og opplæring av nøkkelpersonell knyttet til strategi, organisasjonsutvikling og endringsledelse

Program

Likestillings- og diskrimineringsloven

Kurset er delt inn i tre timelange forelesninger:

Del 1

 • Hvordan tilrettelegge for arbeidet med likestillings- og diskrimineringsloven?
 • Hvordan sette seg ambisjoner og mål for implementeringsarbeidet?

Del 2

 • Hvordan gjennomføre aktivitets- og redegjørelsespliktene?
 • Hvordan styre det vi finner ut av?

Del 3

 • Hvordan redegjøre for- og besvare forespørsler knyttet til aktsomhetsvurderingene våre?

Klima- og naturrisiko

Kurset er delt inn i tre timelange forelesninger:

Del 1

 • Hvordan tilrettelegge for klima og naturrisiko?
 • Hvordan sette seg ambisjoner og mål for implementeringsarbeidet?

Del 2

 • Hvordan gjennomføre klima- og naturrisikovurderinger?
 • Hvordan dokumentere og redegjøre for klima- og naturrisiko?

Del 3

 • Hvordan utvikler klima, natur og retningslinjer seg?
 • Hvordan skape forståelse for hvilke trusler og muligheter dette kan representere for virksomheter?

Strukturert aktsomhetsvurderinger
Pan Innovasjon AS var i gang med å utforme etiske retningslinjer, og vi anså det som relevant å inkludere aktsomhetsvurderinger i dette arbeidet. Verdien av Tavler-prosessene samsvarte med forventningene våre, og bidro til å gjennomføre disse oppgavene på en effektiv og engasjerende måte.
– Det er behagelig å gjennomføre disse arbeidsoppgavene i en digital struktur, mener Veronika.
“Den viktigste verdien for oss, var at vi fikk utarbeidet våre etiske retningslinjer basert på gode refleksjoner som ledet til reelle tiltak, som ble tilrettelagt for via Tavler sitt verktøy”
— Veronika Bazika, Inkubatorleder, Pan Innovasjon AS

Trengte starthjelp
Før samarbeidet med Tavler manglet netthandelen en klar plan for hvordan å prioritere tiltakene og måle fremgangen i eget bærekraftarbeid.
House of Hygge-gründerne ville ikke grønnvaske seg selv i form av virkelighetsfjerne konsulentrapporter. Bestillingen var klar.
– Vi trengte et dynamisk verktøy som vi kunne bruke hele tiden og som veileder oss underveis, sier Schou.
Dermed falt valget falt på bærekraftstavlene til Tavler.
“Tavlingen satte bærekraftarbeidet vårt i system. Vi ble bevisstgjort på hva vi gjør bra i dag, og hvor vi kan bli enda bedre.”
— Tiril Schou, medeier i House of Hygge

Nettkurs

Digital plattform Kurset gjennomføres i sanntid i et virtuelt klasserom på videoløsningen Zoom eller Teams. Ingen nedlastning av programvare. Ingen overnatting og reisekostnader. Det eneste som trengs er tilgang til internett. Det blir diskusjoner og mulighet til fortløpende å stille spørsmål og få svar fra kursholder. Deltakerne får tilsendt innkallelse med påmeldingslenke senest dagen før kursstart. Grupperabatt Er dere flere på arbeidsplassen som ønsker å delta sammen på ett arrangement? Da kan det lønne seg å melde dere på sammen! Når samme bedrift melder på fem eller flere personer samtidig på et arrangement, får dere 20% rabatt på kursprisen. Påmelding Meld deg på via påmeldingsknappen. Ved spørsmål ta kontakt med kundeservice@qualitynorway.no. Påmeldingsregler Påmelding er bindende. Ved å melde deg på aksepterer du våre avbestillingsregler. Påmelding helt fram til kursstart hvis ledige plasser. Avbestillingsregler Avbestilling må sendes skriftlig til kundeservice@qualitynorway.no. Ved avbestilling etter påmeldingsfristens utløp faktureres 30 % av full pris. Avbestilling innen 48 timer før kursstart gir ingen refusjon. Sykemelding gir dessverre ikke grunnlag for refusjon. Kontakt ditt forsikringsselskap angående dette. Rettigheter Kjøp av arrangement er personlig og knyttes til den påmeldte. Fremvisning for grupper kan kun skje etter avtale med Quality Norway.

Deltakerpris
4900,-

Inkluderer kursbevis og tilgang til presentasjonene.

Ta kontakt med kundeservice@qualitynorway.no eller 67 52 60 10 for et godt tilbud på bedriftsinternt kurs. 

 

 

Grupperabatt Når samme bedrift melder på fem eller flere personer samtidig på et arrangement, får dere 20% rabatt på kurs- eller konferanseprisen.

Kanskje du også er interessert i disse arrangementene?

Nettkurs

Interaktivt nettkurs

kundeservice@qualitynorway.no

Bærekraftstrategi og Åpenhetsloven

Arrangør

association