Nettkurs - Bygg, anlegg og eiendom

 • 07.12.2021
 • 09.00 - 11.30
 • Interaktivt nettkurs
 • Bygg, anlegg og eiendom

Asbestproblemer i bygninger

Asbest kan forårsake flere alvorlige sykdommer. Lungekreft, lungehinnekreft (mesoteliom) og asbestose er sykdommer som er forbundet med asbest. Risikoen for helseskade oppstår først når løse asbestfibre opptrer i form av støv som kan pustes inn.

Hvis materialene ikke oppdages og identifiseres i tide, kan oppussing og rehabilitering føre til en uakseptabel spredning av asbestfibre, stenging av lokaler samt påfølgende omfattende saneringskostnader.

I dette nettkurset lærer du hvilke materialer som kan inneholde asbest, håndtering og forebyggende råd som sikrer godt inneklima og utbedringskostnader.

 • 07.12.2021
 • 09.00 - 11.30
 • Interaktivt nettkurs
 • Fra 2100,-

Målgruppe

 • Rørleggere
 • Elektrikere
 • Snekkere
 • Riverarbeidere
 • Fagarbeidere innen varme-, ventilasjon- og sanitærteknikk (VVS)
 • Isolatører
 • Montører av datakabler og bredbånd
 • Teppeleggere og montører
 • Taktekkere
 • Vaktmestere
 • Vedlikeholds personale
 • Innsatspersonell som brannfolk, politi og forsvarspersonell 

Informasjon

Dette lærer du på asbestkurset

 • Hvilke materialer som kan inneholde asbest
 • Håndtering av asbest
 • Forebyggende råd som sikrer godt inneklima
 • Forebyggende råd som sikrer utbedringskostnader

Bakgrunn

Asbestmaterialer ble tidligere brukt i bygninger og installasjoner og finnes fortsatt i en rekke bygg. Risikoen for å bli eksponert for asbest er størst i forbindelse med riving, sanering, vedlikehold eller byggearbeider på eldre bygg.

Forhåndskunnskaper

Ingen forhåndskunnskaper er nødvendig.

Mycoteam

Forelesere er Marianne Kjølseth og Åsmund Andersen fra Mycoteam.

Mycoteam ble etablert i 1986 og har siden den gang vokst til å bli en av Europas ledende institusjoner innen bygningsbiologiske skader og inneklimarelaterte problemstillinger. De er nå ca 40 ansatte, hvor flesteparten har biologisk universitetsutdannelse, og hvorav fem har doktorgrad. Mycoteam har opparbeidet omfattende kunnskap om undersøkelse og vurdering av fukt- og biologiske bygningsskader. Dette gjennom egen erfaring og forskning, og samarbeid med andre anerkjente fag- og forskningsmiljøer. Deres laboratorium har en spesialkompetanse på analyse av både biologiske skadegjørere som muggsopp, råtesopp, skadedyr, og på uorganiske partikler inklusive asbest. I tillegg arbeider de med radonundersøkelser.
Les mer om Mycoteam her.

Passer ikke datoene for din bedrift?

Vi gjennomfører gjerne kursene tilpasset for din bedrift for grupper over 10 personer.
Vi avtaler ny dato og en god pris, kontakt oss nærmere på kundeservice@qualitynorway.no eller på telefon 67 52 60 10.

Bedre pris som medlem

Få bedre pris som medlem av Norges bygg- og eiendomsforening.
Les mer om medlemsfordelene og meld deg inn her.

Norges bygg- og eiendomsforening

Vi tilbyr kurs og konferanser innen bygg, anlegg og eiendom i samarbeid med Norges bygg- og eiendomsforening som skal bidra til kompetanse, gode prosesser og verdiskapning. I tillegg vil du få mulighet for å opprettet og holde kontakt med likesinnede gjennom vårt store nettverk innen bygg, anlegg og eiendom. En av våre flaggskip er Koordinatorskolen som er Norges beste skole for koordinatorer innen bygge- og anleggsbransjen, og er en arena or kunnskapsutvikling og faglig oppdatering innen SHA.
Les mer om Norges bygg- og eiendomsforening her.

 

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Marianne Kjølseth

Seniorrådgiver / fagansvarlig asbest, Mycoteam AS

Cand. scient. i biologi (mykologi) fra Universitetet i Oslo 1992. Videreutdanning innen asbest i Chicago (USA) og Southampton (Storbritannia) i 2009. Ansatt i Mycoteam siden 2008. Utfører ulike typer analyser i forbindelse med asbestprøver, i tillegg til soppanalyser, bestemmelse og kvantifisering av støvpartikler, membran/maling-tykkelser og -kvaliteter samt digital bildetaking og -behandling.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Åsmund Andersen

Rådgiver, Mycoteam AS

Master i bioteknologi fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, med fordypning innen molekylær mikrobiologi, mykologi, mikroskopering og entomologi. Videreutdanning innen asbest i Manchester (Storbritannia) og elementanalyser med scanning elektronmikroskop i Chicago (USA). Ansatt i Mycoteam siden 2018. Arbeider hovedsakelig med analyser av asbestprøver, elementanalyser, mugganalyser, membran/maling-tykkelse, billedtaking, støvprøver, DNA-prøver (qPCR) og insektsanalyser.
Har ansvar for Mycoteam sin elektronmikroskopilaboratorium.

Dato og tid

 • 07.12.2021 09:0011:30

Program

08.45 Vi kommer oss på nett

09.00 Kursstart

11.30  Kursslutt

 

 

 

Nettkurs

Digital plattform Kurset gjennomføres via nett i videoløsningen Zoom. Ingen nedlastning av programvare. Ingen overnatting og reisekostnader. Det eneste som trengs er tilgang til internett. Det blir diskusjoner og mulighet til fortløpende å stille spørsmål og få svar fra kursholder. Deltakerne får tilsendt innkallelse senest dagen før kursstart, og påmeldingslenke til Zoom står i invitasjonen. Grupperabatt Er dere flere på arbeidsplassen som ønsker å delta sammen på ett arrangement? Da kan det lønne seg å melde dere på sammen! Når samme bedrift deltar med 5 eller flere på samme arrangement, får bedriften en voucher for 1 person for fremtidig deltakelse. 1 voucher er gratis kursavgift på tilsvarende type kurs hos Quality Norway. Voucher må brukes innen 12 måneder. Påmelding Meld deg på via påmeldingsknappen. Ved spørsmål ta kontakt med kundeservice@qualitynorway.no. Påmeldingsregler Påmelding er bindende. Ved å melde deg på aksepterer du våre avbestillingsregler. Påmelding helt fram til kursstart hvis ledige plasser. Avbestillingsregler Avbestilling må sendes skriftlig til kundeservice@qualitynorway.no. Ved avbestilling etter påmeldingsfristens utløp faktureres 30 % av full pris. Avbestilling innen 48 timer før kursstart gir ingen refusjon. Rettigheter Kjøp av arrangement er personlig og knyttes til den påmeldte. Fremvisning for grupper kan kun skje etter avtale med Quality Norway.

2200,-
Pris for medlemmer av Norges bygg- og eiendomsforening

2450,-
Pris for ikke-medlemmer av Norges bygg- og eiendomsforening

 • Er dere flere på arbeidsplassen som ønsker å delta sammen på ett arrangement? Da kan det lønne seg å melde dere på sammen! Når samme bedrift deltar med 5 eller flere på samme arrangement, får bedriften en voucher for 1 person. 1 voucher er gratis kursavgift på tilsvarende type kurs hos Quality Norway. Voucher må brukes innen 12 måneder.