bygg-eiendom-digitalisering-kursside-web

Digital konferanse - Bygg, anlegg og eiendom

 • 17.09.2021
 • 08.30 - 13.15
 • Digital konferanse
 • Bygg, anlegg og eiendom

Dette arrangementet er avsluttet.

Digitalisering i bygg og eiendom 2021

Konferansen tar for seg digitalisering i et livssyklusperspektiv. Vi vil belyse de store mulighetene som ligger i digitalisering for bygg- og eiendomsnæringen. Vi presenterer konsepter og idéer fra ledende bedrifter, og har samlet et knippe anerkjente og kompetanserike forelesere.

 

 

 • 17.09.2021
 • 08.30 - 13.15
 • Digital konferanse

Målgruppe

 • ledere og andre interesserte som ønsker å fokusere på de store mulighetene som ligger i digitalisering for byggenæringen
 • forvaltere, driftere og vedlikeholdere av eksisterende bygg
 • andre med interesse for fagområdet
/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Stian Pettersen

Avdelingsdirektør Eiendom, Oslo Kommune Kulturetaten

Stian Pettersen jobber som leder for eiendomsavdelingen i Kulturetaten i Oslo kommune og er styremedlem i NBEF. Han har tidligere jobbet med forvaltning, drift og vedlikehold av eiendom i Undervisningsbygg Oslo KF, Longyearbyen lokalstyre Bydrift KF og Avinor.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Torbjørn Sitre

Sopra Steria AS

Torbjørn har femten års erfaring med verdidrevet tjenesteutvikling og innovasjon, og legger vekt på at dette arbeidet inkluderer teknologi, prosess og organisasjon. Dette er en forutsetning for at innovasjon skal skape bærekraftig verdi, samtidig som kompleksiteten forutsetter en iterativ, lærende tilnærming.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Rune Augenstein

CTIO, Smedvig Eiendom AS

Rune Augenstein jobber som CTIO i Smedvig, Eiendomssjef på SITE4016 og CEO i Ullandhaug Energi. Han jobber med innovasjon, prosjekt- og teknologiutvikling, ledelse og klyngeutvikling. Han har utdanning fra  Universitetet i Stavanger – Cand. Mag. i Bygg og VVS , Kungliga Tekniska Høgskolen – master i  Real Estate Management og BI – master i strategi og innovasjon.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Kristina Mordal

IT Lead Construction City, OBOS

Kristina Mordal er prosjektleder for teknologi og digitalisering i storprosjektet Construction City på Ulven. Oppgavene omhandler alt fra analyser, planlegging og tilrettelegging for innhenting og bruk av relevant stordata, predikative driftsløsninger, digitale tjenesteløsninger, digitale løsninger som knytter prosjekt og forvaltning sammen med mer.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Håkon Reisvang

Daglig leder, i4 technology AS

Håkon har en bachelor i konstruksjonsteknikk fra Gjøvik og en master i integrert bygningsteknologi fra Narvik (ferdig 2012). Siden den gang har han primært jobbet som prosjekt og byggeleder på byggherresiden av BAE næringen, før han i april 2018 sa opp jobben og startet i4 Technology.

I september 2018 var han med å starte opp 10X Construction som har inngått partnerskap med det Amerikanske selskapet graphMetrix som utvikler den linked-data og Solid baserte kunstige intelligensen Trinity. Trinity skal være basis for en ny type sanntids digital tvilling / BIM Level 3 plattform for BAE Næringen med mye bedre AI ferdigheter enn det som eksisterer i dag.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Kristoffer Hopsdal

Leder Digital Byggutvikling, ATEA

Kristoffer Hopsdal er leder for Digital Byggutvikling hos IT-infrastrukturspesialisten Atea AS. Gjennom sine 14 år i IT-bransjen, hvorav de siste tre spesifikt innenfor digitalisering av bygg, har han vært involvert i en rekke offentlige og private byggutviklingsprosjekter. Han sitter i styret i bl.a. den norske bygg- og eiendomsklyngen Proptech Innovation, som har som mål å gjøre byggbransjen smart og bærekraftig gjennom teknologi. Til daglig står han for strategisk rådgivning i nybygg-, flytte- eller renoveringsprosjekter omkring digitalisering for å oppnå bærekraft, innsikt og effektivisering.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Daniel Gameiro

Architect & Technical Sales Operations lead, Spacemaker

Daniel Gameiro is a tech-savvy enthusiast architect with a 8-year experience in Real Estate Development and Sales in renowned companies like Reiulf Ramstad Arkitekter, Spacemaker, and Autodesk. His contributions in the tech company include: the best practice method called «The Spacemaker Way»; instituting outsourcing processes to scale the customer success and technical sales teams; and assisting with the acquisition process driven by Autodesk.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Linda Mari Byström

Avdelingsdirektør, avdeling for digitalisering og utvikling, Statsbygg

Linda er leder for virksomhetsarkitektur og utvikling i Statsbygg. Seksjonen har ansvar for blant annet virksomhetsarkitektur, porteføljestyring og metodeverk for innovasjon og gjennomføring av interne utviklingsprosjekter i Statsbygg. Seksjonen skal bidra til læring og rask omsetning av beste praksis til standard.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Vegard Munthe

Digitalisering og IT, Bærum kommune

Vegard Munthe er teknologirådgiver, program og prosjektleder, og har jobbet siden 2017 for eiendomsavdelingen i Bærum kommune. Han har tidligere jobbet som løsningsarkitekt og prosjektleder i fagavdelingen for forvaltning, drift og vedlikehold i Statsbygg, og har i hele sin karriere vært lidenskapelig opptatt av tjenesteinnovasjon i offentlig sektor.

Dato og tid

 • Dag 1: 17.09.2021 08:3013:15

Program

08.15   Vi kommer oss på nett

08.30   Velkommen til konferanse
Stian Pettersen, styremedlem i Norges bygg- og eiendomsforening

INNLEDNING

08.35   Smarte bygg
– Hvordan utnytte teknologi for reduserte driftskostnader, bedre tjenester og smartere arealbruk
Vegard Munthe, Bærum kommune eiendom

09.15   Digitalisering som en del av innovasjonsprosessen
– Fra årelang pilotering til korte sprinter
Torbjørn Sitre, direktør, Sopra Steria Next 

PLANLEGGING

09.45   Leveraging AI to unlock outcome drive design
Daniel Gameiro, Architect & Technical Sales Operations lead at Spacemaker

10.15   Pause

10.30   Innovasjon for å lykkes med digitalisering
– Hvordan jobbe på nye måter for å skape treffsikre løsninger og hente ut gevinster?
Linda Mari Byström, avdelingsdirektør, Avdeling for digitalisering og utvikling, Statsbygg

DRIFT OG BRUK

11.00  Muligheter, prosess og utfordringer ved implementering av BIM i Drift
Håkon Reisvang, I4 TECHNOLOGY AS

11.30   Sensorteknologi i Construction City
Kristina Mordal, IT Lead of Construction City Eiendom, OBOS

12.00   Pause

12.15   Norges smarteste bygg – på Hasle
Kristoffer Hopsdal, Leder – Digital Byggutvikling, Atea AS

TRANSFORMASJON OG OMBYGGING FOR Å MØTE VEKSLENDE BEHOV

12.45   SITE 4016 – Byggebransjens nye lekegrind
– Regionalt kunnskap- og utviklingssentrum for bygg og anlegg i Stavanger
Rune Augenstein, CTIO, Smedvig AS

13.15    Oppsummering og avslutning

PROGRAMKOMITEEN
Kjartan Nesset, Universitetet i Bergen
Stian Pettersen, Oslo Kommune Kulturetaten
Stene Kristiansen, Quality Norway AS

 

Digital konferanse

Digital plattform Konferansen gjennomføres via nett i videoløsningen Zoom. Ingen nedlastning av programvare. Ingen overnatting og reisekostnader. Det eneste som trengs er tilgang til internett. Det blir diskusjoner og mulighet til fortløpende å stille spørsmål og få svar fra foredragsholdere. Deltakerne får tilsendt innkallelse senest dagen før konferansestart, og påmeldingslenke til Zoom står i invitasjonen. Grupperabatt Er dere flere på arbeidsplassen som ønsker å delta sammen på ett arrangement? Da kan det lønne seg å melde dere på sammen! Da kan det lønne seg å melde dere på sammen! Når samme bedrift melder samtidig på 5 eller flere personer på ett arrangement, får dere 20% rabatt (gjelder ikke World Class Maintenance kursene). Påmelding Meld deg på via påmeldingsknappen. Ved spørsmål ta kontakt med kundeservice@qualitynorway.no. Påmeldingsregler Påmelding er bindende. Ved å melde deg på aksepterer du våre avbestillingsregler. Påmelding helt fram til kursstart hvis ledige plasser. Avbestillingsregler Avbestilling må sendes skriftlig til kundeservice@qualitynorway.no. Ved avbestilling etter påmeldingsfristens utløp faktureres 30 % av full pris. Avbestilling innen 48 timer før kursstart gir ingen refusjon. Rettigheter Kjøp av arrangement er personlig og knyttes til den påmeldte. Fremvisning for grupper kan kun skje etter avtale med Quality Norway.