bygg-hus

Nettkurs - Bygg, anlegg og eiendom

 • 13.09.2021
 • 12.00 - 15.00
 • Interaktivt nettkurs
 • Bygg, anlegg og eiendom

Dette arrangementet er avsluttet.

Håndtering av råteskader – konstruktive skader i gamle og nye bygninger

Manglende kunnskap om råteskader, dårlig tilgjengelighet og kompliserte konstruksjoner øker faren for både utilstrekkelig kontroll og håndtering. Kurset beskriver ulike typer av råteskader samt hvordan de undersøkes, vurderes og håndteres

 • 13.09.2021
 • 12.00 - 15.00
 • Interaktivt nettkurs

Målgruppe

 • håndverkere
 • forvaltere og driftspersonale
 • personer som jobber med skadeundersøkelser
 • alle som er interessert i temaet råteskader

Informasjon

Råteskader forekommer i forbindelse med mange typer av bygninger, både utendørs og inne. Tradisjonelt oppstår de som forutsigbare skader utendørs på grunn av klimabelastning og mer tilfeldig innendørs på grunn av fuktinnsig og vannlekkasjer

I bygårder er ekte hussopp vanlig forekommende, mens det i eneboliger og hytter er vanlig å finne en rekke ulike arter.

En stor utfordring er at det også opptrer råteskader i moderne materialer og konstruksjoner.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Johan Mattsson

Fagsjef, Mycoteam AS

Utdannet biolog (mykologi) fra Universitetet i Oslo, 1985. Han tok også doktorgrad (Dr.Philos.) i 2017 på NTNU med en tverrvitenskapelig avhandling om bygningsbiologi, bygningsfysikk og bygningsvern. Var med å starte Mycoteam i 1986 og er med i firmaets ledergruppe. Johan er fagsjef i Mycoteam og fagansvarlig for FoU, skadedyr og antikvariske problemstillinger. Han er dessuten autorisert skadedyrbekjemper og godkjent for oppdrag offshore. Johan er også en ettertraktet foredragsholder.

Dato og tid

 • 13.09.2021 12:0015:00

Program

11.45 Vi kommer oss på nett

12.00 Kursstart

15.00  Kursslutt

 

«Takk for et meget interessant kurs og flink foredragsholder!»

 

Nettkurs

Digital plattform Kurset gjennomføres via nett i videoløsningen Zoom. Ingen nedlastning av programvare. Ingen overnatting og reisekostnader. Det eneste som trengs er tilgang til internett. Det blir diskusjoner og mulighet til fortløpende å stille spørsmål og få svar fra kursholder. Deltakerne får tilsendt innkallelse senest dagen før kursstart, og påmeldingslenke til Zoom står i invitasjonen. Grupperabatt Er dere flere på arbeidsplassen som ønsker å delta sammen på ett arrangement? Da kan det lønne seg å melde dere på sammen! Når samme bedrift deltar med 5 eller flere på samme arrangement, får bedriften en voucher for 1 person for fremtidig deltakelse. 1 voucher er gratis kursavgift på tilsvarende type kurs hos Quality Norway. Voucher må brukes innen 12 måneder. Påmelding Meld deg på via påmeldingsknappen. Ved spørsmål ta kontakt med kundeservice@qualitynorway.no. Påmeldingsregler Påmelding er bindende. Ved å melde deg på aksepterer du våre avbestillingsregler. Påmelding helt fram til kursstart hvis ledige plasser. Avbestillingsregler Avbestilling må sendes skriftlig til kundeservice@qualitynorway.no. Ved avbestilling etter påmeldingsfristens utløp faktureres 30 % av full pris. Avbestilling innen 48 timer før kursstart gir ingen refusjon. Rettigheter Kjøp av arrangement er personlig og knyttes til den påmeldte. Fremvisning for grupper kan kun skje etter avtale med Quality Norway.

Kanskje du også er interessert i disse kursene?

Nettkurs

Interaktivt nettkurs

Håndtering av fukt- og vannskader- grunnkurs

Hvordan begrense følgeskader av en vann- eller fuktskade? Hvordan unngå at fuktige eller forurensede materialer bygges inn og gir risiko for helseplager? Skader som er forårsaket av fukt er varierte og omfatter byggfukt, byggfeil, bruksfeil eller vannskader. Fuktrelaterte skader kan føre til et dårlig inneklima, økt energibruk og/eller en svekkelse av bygningens bærende konstruksjoner. Om vannskader blir stående over tid uten at de utbedres vil omfanget av skadene bare øke. Det er derfor lurt å ta grep om problemet, så slipper man store inngrep senere. I dette fukt- og vannskade kurset får du en god innføring i de grunnleggende bygningsfysiske og praktiske forutsetninger og konsekvenser av både fukt- og vannskader. I tillegg til nødvendig teori, har kurset en praktisk tilnærming med fokus på hvordan man undersøker og håndterer slike skader. Fukt- og vannskader er meget vanlig å finne i de fleste bygninger. Selv om de fleste skadene er avgrensede og enkle å håndtere er det ofte usikkerhet og misforståelser om hvorfor de oppstår og hvilken konsekvens de har.