Industri-vedlikehold-pumpe-verksted-QNweb

Nettkurs -

 • 12.06.2022
 • 08.30-15.30
 • Interaktivt nettkurs

Systemforbedring og vedlikehold av pumpe- og tetningssystemer

I dette kurset vil du få en grunnleggende innføring i pumpe- og tetningsteknikk, og forstå de forskjellige pumpers virkemåte og anvendelsesområder. Du vil også forstå hvordan enkelt forlenge driftstiden på dine mekaniske akseltetninger ved å forstå hvordan design og drift påvirker levetiden.

 • 12.06.2022
 • 08.30-15.30
 • Interaktivt nettkurs
 • Fra 4400,-

Målgruppe

 • Formenn og arbeidsledere.
 • Mekanikere
 • Ingeniører.
 • Drift og produksjonsansvarlige

Kurset kan ses på som en oppdatering for personer som arbeider og drifter pumper og tetninger.

Informasjon

Pumper står i dag for en stor del av kostnadene i industrien, typisk er at 20% av pumpene står for 80% av vedlikeholdsbudsjettet. En av de største årsakene til pumpehavarier er mekaniske akseltetninger og feil forståelse
av hvordan pumper skal driftes. Ved å forstå hva som skjer i pumpene så kan man forlenger intervallene mellom pumpehavariene.

Vi går blant annet igjennom

 • Grunnleggende pumpeteori
 • Pumpeprinsipper
 • Styrket konkurranseevne ved forbedret pumpevedlikehold
 • Hvordan skal pumper installeres for å maksimere pumpens levetid?
 • Hvilke vedlikehold er nødvendig og rett tidspunkt
 • Kompetanseheving forbedrer konkurransekraften

Passer ikke datoene for din bedrift?

Vi gjennomfører gjerne kursene tilpasset for din bedrift for grupper over 10 personer.
Vi avtaler ny dato og en god pris, kontakt oss nærmere på kundeservice@qualitynorway.no eller på telefon 67 52 60 10.

Bedre pris som medlem

Få bedre pris som medlem av Norsk Forening for Vedlikehold.
Les mer om medlemsfordelene og meld deg inn her.

Norsk Forening for Vedlikehold

Vi tilbyr kurs og konferanser som gir deg faglig kompetanse på flere nivåer, både rettet mot strategisk, taktisk og operativt nivå. World Class Maintenance – Vedlikeholdsledelse og World Class Maintenance – Vedlikeholdstekniker er våre flaggskip innen vedlikehold og gir en anerkjent sertifisering. Kursene er basert på europeisk norm NS-EN 15628 Vedlikehold – Kvalifikasjonskrav for vedlikeholdspersonell.
Les mer om Norsk Forening for Vedlikehold her.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Tom Arne Bergmann

Business Development Manager, Pumpe & Maskinteknikk AS

Tom Arne Bergmann har mer enn 35 års erfaring som pumpe og tetnings spesialist for både landbasert-, marin- og olje & gass industrien. Faglig hovedområder er oppgraderinger av pumper og roterende utstyr. Holder mange foredrag / kurs innenfor emnet pumper og tetninger og regnes som en av landets beste innenfor dette. Lidenskapelig interessert i forbedringer av pumper og tetninger samt hjelpe til med å øke tilgjengeligheten på dette utstyret. Har arbeidet med mange prosjekter som er relatert til total levetidskostnader og tilgjengelighet og kan vise til mange gode resultater innen dette.

Dato og tid

 • 12.06.2022 08:3015:30

Program

Dag 1 – 16.06.22

Lunsj: kl. 11.15 – 12.00

08.15 Vi kobler oss på nett
08.30 Kursstart

Åpning og innledning

Pumpeteori

Pumpe prinsipper, gode og dårlige egenskaper

Enkel innføring i pumpekurver

Utfordringer fra varierende driftsbetingelser

Tetningssystemer

Mekaniske akseltetninger

Hvordan velge rett tetning

Bruk av sperrevæske systemer

Kulelager tetninger

15.30 Avslutning

 

«Veldig bra kurs ! Imponerende studio og opplegg»

 

Nettkurs

Digital plattform Kurset gjennomføres via nett i videoløsningen Zoom. Ingen nedlastning av programvare. Ingen overnatting og reisekostnader. Det eneste som trengs er tilgang til internett. Det blir diskusjoner og mulighet til fortløpende å stille spørsmål og få svar fra kursholder. Deltakerne får tilsendt innkallelse senest dagen før kursstart, og påmeldingslenke til Zoom står i invitasjonen. Grupperabatt Er dere flere på arbeidsplassen som ønsker å delta sammen på ett arrangement? Da kan det lønne seg å melde dere på sammen! Når samme bedrift deltar med 5 eller flere på samme arrangement, får bedriften en voucher for 1 person for fremtidig deltakelse. 1 voucher er gratis kursavgift på tilsvarende type kurs hos Quality Norway. Voucher må brukes innen 12 måneder. Påmelding Meld deg på via påmeldingsknappen. Ved spørsmål ta kontakt med kundeservice@qualitynorway.no. Påmeldingsregler Påmelding er bindende. Ved å melde deg på aksepterer du våre avbestillingsregler. Påmelding helt fram til kursstart hvis ledige plasser. Avbestillingsregler Avbestilling må sendes skriftlig til kundeservice@qualitynorway.no. Ved avbestilling etter påmeldingsfristens utløp faktureres 30 % av full pris. Avbestilling innen 48 timer før kursstart gir ingen refusjon. Rettigheter Kjøp av arrangement er personlig og knyttes til den påmeldte. Fremvisning for grupper kan kun skje etter avtale med Quality Norway.

4400,-
Pris for medlemmer av Norsk Forening for Vedlikehold

4900,-
Pris for ikke-medlemmer av Norsk Forening for Vedlikehold

 • Er dere flere på arbeidsplassen som ønsker å delta sammen på ett arrangement? Da kan det lønne seg å melde dere på sammen! Når samme bedrift deltar med 5 eller flere på samme arrangement, får bedriften en voucher for 1 person. 1 voucher er gratis kursavgift på tilsvarende type kurs hos Quality Norway. Voucher må brukes innen 12 måneder.

Kanskje du også er interessert i disse kursene?

Kurs

Quality Hotel Olavsgaard, Skjetten

Vedlikeholdsplanlegging

Jobb smartere med vedlikeholdsplanlegging! I dette 2-dagers kurset vil du lære å jobbe smartere og få full kontroll på planlagt vedlikehold, oppnå besparing og økt effektivitet. Introduksjon Vedlikeholdsplanlegging Planleggingsprossesser Planleggingsverktøy med eksempler fra CMMS systemer Innflytelse vedlikeholdsplanlegging Jobbpakking Forbedringsteknikker Organisering, møtestruktur, kommunikasjon