Nettkurs - Bygg, anlegg og eiendom

 • 23.08.2022
 • 8.30-12.30
 • Interaktivt nettkurs
 • Bygg, anlegg og eiendom

Temakurs: Innføring i tilstandsanalyse på bygg etter NS 3424

I dette innføringskurs i tilstandsanalyse etter NS 3424 vil vi se viktigheten av å kartlegge en systematisk tilstand på bygg.
Du øker din kompetanse og forståelse, og vil se nytteverdien i å bruke NS 3424 som verktøy.
Dette er trinn 1 av 2 uavhengige 4-timers temakurs.

Trinn 2 er kurset «Oppbygging av vedlikeholds- og utviklingsplan – basert på strategier og NS 3424».

Kursene gjennomføres 2 ganger i løpet av høsten.

 • 23.08.2022
 • 8.30-12.30
 • Interaktivt nettkurs
 • Fra 2250,-
Meld deg på
eller

Målgruppe

 • Personell med ansvar for å stille diagnoser som grunnlag for tiltak i kommuner
 • Fylkeskommuner
 • Eiendomsforvaltere
 • Utførende firmaer
 • Takstmenn
 • Rådgivere

Informasjon

Få verdifull kompetanse i dag!

Et digitalt og interaktivt 4-timers nettkurs med mulighet for å stille spørsmål direkte til foreleser.

Dette er trinn 1 av 2 uavhengige kurs og på dette nettkurset vil vi se på viktigheten av å kartlegge en systematisk tilstand på bygg. Du øker din kompetanse og forståelse, og vil se nytteverdien i å bruke NS 3424 som verktøy.

Du får også tilsendt kursbevis i etterkant av kurset.

Vi går blant annet igjennom

 • Standardfamilien
 • Tilstand er ikke bare teknisk
 • Metodikken
 • Symptomer og eksempler
 • Kommunikasjon av tilstand

Bakgrunn

NS 3424 er et viktig vektøy for alle innenfor eiendomsforvaltning og setter krav til hvordan tilstandsanalyse skal gjennomføres og hvordan tilstand skal beskrives, vurderes og dokumenteres. Standarden brukes også i forbindelse med omsetning, salg og taksering.

I samarbeid med Norges bygg- og eiendomsforening, les mer om foreningen på www.nbef.no.

Bedriftsinterne kurs

Vi gjennomfører gjerne kurset tilpasset din bedrift. Ta kontakt med oss så avtaler vi ny dato og en god pris.
Vi kan kontaktes på kundeservice@qualitynorway.no eller på telefon 67 52 60 10.

Få bedre pris som medlem

Alle kan delta, både ikke-medlemmer og medlemmer, men du og din bedrift får bedre pris som medlem av Norges- bygg og eiendomsforening.
Les mer om medlemsfordelene, og meld deg eller din bedrift inn HER.

Norges bygg- og eiendomsforening

Vi tilbyr kurs og konferanser innen bygg, anlegg og eiendom i samarbeid med Norges bygg- og eiendomsforening som skal bidra til kompetanse, gode prosesser og verdiskapning. I tillegg vil du få mulighet for å opprette og holde kontakt med likesinnede gjennom vårt store nettverk innen bygg, anlegg og eiendom. En av våre flaggskip er Koordinatorskolen som er Norges beste skole for koordinatorer innen bygge- og anleggsbransjen, og er en arena for kunnskapsutvikling og faglig oppdatering innen SHA.
Les mer om Norges bygg- og eiendomsforening her.

 

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Svein Bjørberg

Professor emeritus / FoU-leder , Multiconsult AS

Svein Bjørberg har deltatt i små og store prosjekter som saksbehandler og oppdragsleder fra 1975. Han har høy tverrfaglig kompetanse og utstrakt kontakt og samarbeid med aktører innen byggenæringen. Bjørberg har deltatt aktivt i forskningsarbeid – både som prosjektskaper, -leder og -deltaker. Han har deltatt i utarbeidelse av norske standarder og fra 2001 deltatt i utarbeidelse av standarder innen CEN (Facility Management), gitt input til ISO-standard Service Life Planning og EU Guideline innen LCC (Life Cycle Cost). Fra 1992 til 2019 var han tilknyttet NTNU som professor II.

Dato og tid

 • 23.08.2022 08:3012:30

Program

08.15   Vi kommer oss på nett
08.30  NS 3424 «Tilstandsanalyse for byggverk»

 • Standardfamilien
 • Tilstand er ikke bare teknisk
 • Metodikken
 • Symptomer og eksempler
 • Kommunikasjon av tilstand

12.00  Diskusjon, oppsummering og avslutning
12.30  Slutt

Det blir lagt opp til pauser underveis.

«4 timer er alt for fort med Svein Bjørberg. Kan høre på han hele dager. Uten pause :)»

«Lengden av kurset var bra. Fantastisk å måtte ikke bruke en hel dag slik at det er lettere å få med kurset inn i travle arbeidsdager.»

«Dette var et enestående flott kurs med en veldig flink og kunnskapsrik foreleser så takk skal dere ha.»

Nettkurs

Digital plattform Kurset gjennomføres via nett i videoløsningen Zoom. Ingen nedlastning av programvare. Ingen overnatting og reisekostnader. Det eneste som trengs er tilgang til internett. Det blir diskusjoner og mulighet til fortløpende å stille spørsmål og få svar fra kursholder. Deltakerne får tilsendt innkallelse senest dagen før kursstart, og påmeldingslenke til Zoom står i invitasjonen. Grupperabatt Er dere flere på arbeidsplassen som ønsker å delta sammen på ett arrangement? Da kan det lønne seg å melde dere på sammen! Når samme bedrift deltar med 5 eller flere på samme arrangement, får bedriften en voucher for 1 person for fremtidig deltakelse. 1 voucher er gratis kursavgift på tilsvarende type kurs hos Quality Norway. Voucher må brukes innen 12 måneder. Påmelding Meld deg på via påmeldingsknappen. Ved spørsmål ta kontakt med kundeservice@qualitynorway.no. Påmeldingsregler Påmelding er bindende. Ved å melde deg på aksepterer du våre avbestillingsregler. Påmelding helt fram til kursstart hvis ledige plasser. Avbestillingsregler Avbestilling må sendes skriftlig til kundeservice@qualitynorway.no. Ved avbestilling etter påmeldingsfristens utløp faktureres 30 % av full pris. Avbestilling innen 48 timer før kursstart gir ingen refusjon. Rettigheter Kjøp av arrangement er personlig og knyttes til den påmeldte. Fremvisning for grupper kan kun skje etter avtale med Quality Norway.

2250,-
Pris for medlemmer av Norges bygg- og eiendomsforening

2500,-
Pris for ikke-medlemmer

Grupperabatt: Er dere flere på arbeidsplassen som ønsker å delta sammen på ett arrangement? Da kan det lønne seg å melde dere på sammen! Når samme bedrift melder samtidig på 5 eller flere personer på ett arrangement, får dere 20 % rabatt (gjelder ikke World Class Maintenance kursene).

Kanskje du også er interessert i disse arrangementene?

Konferanse

Oslo Kongressenter

Bærekraftig ombyggingskonferanse Oslo

Med fokus på verdiskaping for eiere og brukere Klimautfordringer med tilhørende trender og fokusområder stiller nye krav til vår byggenæring. Vi kan løse mye gjennom nybygg, men det største potensial ligger i eksisterende bygningsmasse. Konferansen fokuserer på potensialet for ombygging og oppgradering. Konferansen er lagt opp så praktisk som mulig med utgangspunkt i aktiviteter i Oslo sin bygningsmasse gjennom eksempler for erfaringsdeling. Temaer som vil bli belyst på konferansen vil blant annet være: Kommunens politiske mål og ambisjoner Utfordringene vi står overfor Praktiske eksempler Oppsummering og debatt Etter konferansen vil det for de som ønsker bli mingling med tapas, etterfulgt av byvandring i Gamle Christiania med Svein Bjørberg som guide. Byvandringen avsluttes ca kl. 18.00      

Arrangør

association

Nettkurs

Interaktivt nettkurs

Utvikling av bevaringsverdige bygg

Kulturminner er verdier for både publikum og eiere, men de kan også være utfordrende å utvikle på en god måte. I dette kurset vil vi formidle hva som skal til for å sikre prosesser som utløser merverdiene. Vi skal gi en innføring i begreper, regler og verdier, samt konsekvenser av fredning og annet formelt vern. Det blir en filmbefaring til Tollboden, Tolldirektoratets hovedkontor i Kvadraturen i Oslo. De har fungert som Tollsted siden 1800-tallet og har vært i bruk helt frem til 2016. Steinpakkhuset er fra 1850, mens Administrasjonsbygningen sto ferdig i 1896.   Illustrasjonsfoto Til venstre: Riksantikvarens arkiv. Midten: Fotograf Nils Petter Dale. Høyre: KIMA arkitektur.

Arrangør

association

Nettkurs

Interaktivt nettkurs

Temakurs: Oppbygging av vedlikeholds- og utviklingsplan

-basert på strategier og NS 3424 I dette nettkurset vil vi se nærmere på vedlikeholds- og eiendomsstrategier med eksempler. Du øker din kompetanse og forståelse, og vil se nytteverdien i å bruke NS 3424 som verktøy. Dette er trinn 2 av 2 uavhengige 4-timers temakurs. Trinn 1 er kurset «Innføringskurs i tilstandsanalyse etter NS 3424». Kursene gjennomføres 2 ganger i løpet av høsten.

Arrangør

association