Nettkurs - Elektrotavler

 • 06.12.2022
 • 09.00-11.00
 • Interaktivt nettkurs
 • Elektrotavler

Temakurs: Tavledokumentasjon og Tavleløsninger ved en eller flere strømkilder iht. NEK 400:2022

I dette to timer temakurset gis det en 10-punkts oversikt over relevant tavledokumentasjon. I tillegg presenteres praktiske løsningsprinsipper i hovedtavler ved tilknytning av en eller flere parallelle strømkilder iht. NEK 400:2022.

 • 06.12.2022
 • 09.00-11.00
 • Interaktivt nettkurs
 • fra 1900
Meld deg på
eller

Målgruppe

 • Tavlebyggere
 • Rådgivere
 • Installatører
 • Andre interesserte for faget

Informasjon

Løsninger og prinsipper for sikkerhet og beskyttelse i elektriske installasjoner beskrives i NEK 400. Nye løsnings-prinsipper ved tilknytning av en eller flere parallelle strømkilder ble presentert i Tolkning 11 til NEK 400:2018 som nå er implementert i NEK 400:2022.

Kravene til dokumentasjon av elektrotavler fremgår ikke entydig på ett sted i regelverket. Dette resulterer i ulik praksis og forståelse for hvilke dokumentasjon som kreves og hvilke opplysninger om tavla som skal være tilgjengelig i tavler som er installert og satt i drift. Tavleforeningen oppsummerer elementene som utgjør de formelle dokumentasjonskravene som kan være relevant for tavler.

Bedriftsinterne kurs

Vi gjennomfører gjerne kurset tilpasset din bedrift. Ta kontakt med oss så avtaler vi ny dato og en god pris.
Vi kan kontaktes på kundeservice@qualitynorway.no eller på telefon 67 52 60 10.

Få bedre pris som medlem

Alle kan delta, både ikke-medlemmer og medlemmer, men du og din bedrift får bedre pris som medlem av Tavleforeningen.
Les mer om medlemsfordelene, og meld deg eller din bedrift inn HER.

Tavleforeningen

Tavlefaget lærer du hos oss!
Vi utvikler kurs i samarbeid med Tavleforeningen som er en faglig bransjeorganisasjon for tavlebransjen og et kompetansesenter inne tavlefag.

Sikringsskap, tavler og tavleanlegg har viktige funksjoner for sikkerhet, funksjon og drift i mange typer elektriske bygningsinstallasjoner.
Andre bruksområder for elektrotavler er industri, transport, samferdsel, kraftforsyning, maskinanlegg, maritim sektor og offshore-installasjoner.

Tavlemontører er viktige elektrofagarbeidere og vi bistår tavleprodusenter eller andre som bygger tavler med opplæring av lærlinger og hjelpearbeidere ved å tilby TAVLESKOLEN, et 2-delt kursprogram på i alt 4 dager. For fagpersonell som har faglig ansvar eller prosjekterer elektrotavler, tilbyr vi kurs som gir nødvendig spesialisert opplæring, enten man jobber hos tavleprodusent, installatør, maskinbygger eller konsulentfirma. Tavlefaget er et omfattende fagfelt med behov for bred kompetanse og helhetsforståelse og i samarbeid med Tavleforeningen tilbyr en rekke behovsrettede fagkurs som henvender seg til tavleprodusenter, installatører, maskinbyggere, konsulenter og byggherrer.

Les mer om Tavleforeningen her.

tavle

 

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Hans-Petter Nybakk

Faglig leder, Norsk Eltavleforening

Hans-Petter Nybakk har mange års erfaring innen prosjektering og gjennomføring av elektriske fordelings- og kontrollanlegg. I sitt daglige arbeid har Nybakk over tid også tilegnet seg oversikt over og kjennskap til aktuelle forskrifter og normer for elektrotavler og installasjoner.

Dato og tid

 • 06.12.2022 09:0011:00

Program

08.45 Vi kommer oss på nett

09.00 Kursstart

 • Dokumentasjon
 • Tavleløsninger ved en eller flere strømkilder iht. NEK 400:2022

11.00 Kursslutt

» Det pedagogiske opplegget til Hans-Petter er veldig bra, hver gang

 

Nettkurs

Digital plattform Kurset gjennomføres via nett i videoløsningen Zoom. Ingen nedlastning av programvare. Ingen overnatting og reisekostnader. Det eneste som trengs er tilgang til internett. Det blir diskusjoner og mulighet til fortløpende å stille spørsmål og få svar fra kursholder. Deltakerne får tilsendt innkallelse senest dagen før kursstart, og påmeldingslenke til Zoom står i invitasjonen. Grupperabatt Er dere flere på arbeidsplassen som ønsker å delta sammen på ett arrangement? Da kan det lønne seg å melde dere på sammen! Når samme bedrift deltar med 5 eller flere på samme arrangement, får bedriften en voucher for 1 person for fremtidig deltakelse. 1 voucher er gratis kursavgift på tilsvarende type kurs hos Quality Norway. Voucher må brukes innen 12 måneder. Påmelding Meld deg på via påmeldingsknappen. Ved spørsmål ta kontakt med kundeservice@qualitynorway.no. Påmeldingsregler Påmelding er bindende. Ved å melde deg på aksepterer du våre avbestillingsregler. Påmelding helt fram til kursstart hvis ledige plasser. Avbestillingsregler Avbestilling må sendes skriftlig til kundeservice@qualitynorway.no. Ved avbestilling etter påmeldingsfristens utløp faktureres 30 % av full pris. Avbestilling innen 48 timer før kursstart gir ingen refusjon. Rettigheter Kjøp av arrangement er personlig og knyttes til den påmeldte. Fremvisning for grupper kan kun skje etter avtale med Quality Norway.

1900,-
Pris for medlemmer av Tavleforeningen

2100,-
Pris for ikke- medlemmer av Tavleforeningen

Grupperabatt: Er dere flere på arbeidsplassen som ønsker å delta sammen på ett arrangement? Da kan det lønne seg å melde dere på sammen! Når samme bedrift melder samtidig på 5 eller flere personer på ett arrangement, får dere 20 % rabatt (gjelder ikke World Class Maintenance kursene).

Kanskje du også er interessert i disse arrangementene?

Nettkurs

Interaktivt nettkurs

Tavlenormen – NEK 439 Lavspenningstavler og kanalskinnesystemer

I dette nettkurset vil vi se nærmere på tavlenormens totale omfang og virkeområder, samt normstrukturen og hovedprinsippene i normen.

Arrangør

association

Nettkurs

Interaktivt nettkurs

Verifikasjon og dokumentasjon av eltavler

I dette nettkurset vil du øke din kompetanse og forståelse, og se nytteverdien i tavlenormen NEK 439 som verktøy.

Arrangør

association

Kurs

Quality Hotel Olavsgaard, Skjetten

Prosjektering av eltavler

Få kunnskap om prosjektering, verifisering og dokumentering av et beskrevet tavleprosjekt med 432-, 433- og 434-tavler. Det blir også gruppeoppgave «Fra tilbud til FAT».

Arrangør

association