bevaringsverdige-bygg

Nettkurs - Bygg, anlegg og eiendom

 • 18.10.2022
 • 09.00-16.00
 • Interaktivt nettkurs
 • Bygg, anlegg og eiendom

Utvikling av bevaringsverdige bygg

Kulturminner er verdier for både publikum og eiere, men de kan også være utfordrende å utvikle på en god måte. I dette kurset vil vi formidle hva som skal til for å sikre prosesser som utløser merverdiene. Vi skal gi en innføring i begreper, regler og verdier, samt konsekvenser av fredning og annet formelt vern. Det blir en filmbefaring til Sentralen – Sparebankstiftelsens flotte ombygging av gamle banklokaler.

 

Illustrasjonsfoto
Til venstre: Fotograf Lars Petter Pettersen. I midten: Atelier Oslo. Til høyre: Oslobilder.no, eid av Oslo Museum, fotograf er Olaf Martin Peder Væring.

 • 18.10.2022
 • 09.00-16.00
 • Interaktivt nettkurs
 • Fra 4400,-
Meld deg på
eller

Målgruppe

 • Strategiske beslutningstakere
 • Eiere
 • Arkitekter
 • Prosjektledere
 • Planleggere

Informasjon

Målet med kurset er å gi eiendomsutviklere en innføring i konsekvenser av fredning og annet formelt vern, samt mulighetene som ligger i kulturminneverdiene. Morten Stige i FABRICA kulturminnetjenester AS  vil gi en introduksjon til kulturminnevernets arbeidsmåte og de juridiske rammene om vern. Praktiske eksempler viser muligheter og fallgruver, og vi vil få en befaring til et ferskt utviklingsprosjekt i Kvadraturen. Ida Winge Andersen i Rebuilding AS vil gi oss en innføring i eldre bebyggelse som en del av miljøstrategien.

Kurset gjennomføres i samarbeid med FABRICA kulturminnetjenester AS 

Bedriftsinterne kurs

Vi gjennomfører gjerne kurset tilpasset din bedrift. Ta kontakt med oss så avtaler vi ny dato og en god pris.
Vi kan kontaktes på kundeservice@qualitynorway.no eller på telefon 67 52 60 10.

Få bedre pris som medlem

Alle kan delta, både ikke-medlemmer og medlemmer, men du og din bedrift får bedre pris som medlem av Norges- bygg og eiendomsforening.
Les mer om pris på medlemskap HER.
Les mer om medlemsfordeler og meld deg eller din bedrift inn HER.

Norges bygg- og eiendomsforening

Vi tilbyr kurs og konferanser innen bygg, anlegg og eiendom i samarbeid med Norges bygg- og eiendomsforening som skal bidra til kompetanse, gode prosesser og verdiskapning. I tillegg vil du få mulighet for å opprette og holde kontakt med likesinnede gjennom vårt store nettverk innen bygg, anlegg og eiendom. En av våre flaggskip er Koordinatorskolen som er Norges beste skole for koordinatorer innen bygge- og anleggsbransjen, og er en arena for kunnskapsutvikling og faglig oppdatering innen SHA.
Les mer om Norges bygg- og eiendomsforening her.

 

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Morten Stige

Kunsthistoriker/siviløkonom, Fabrica Kulturminnetjeneste AS

Morten Stige er kunsthistoriker og siviløkonom og har lang erfaring fra kulturminneforvaltningen både hos Riksantikvaren og Byantikvaren i Oslo. Han har arbeidet med utvikling og bevaring av kulturminner og kulturmiljøer, og kjenner lovverk, prosesser og praksis.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Ida Winge Andersen

Daglig leder / Partner / Arkitekt, Rebuilding Arkitekter

Ida Winge Andersen er arkitekt og har de siste årene jobbet med å bygge opp arkitektkontoret Rebuilding. Rebuilding er Norges første arkitektkontor som spesialiserer seg på transformasjon, revitalisering og ombruk av eksisterende bygninger og bymiljøer. Ida har bred erfaring med vern og utvikling i ulike skalaer, fra ombygging av mindre bygg i Kværnerbyen til større byområder som Aker brygge.

Dato og tid

 • 18.10.2022 09:0016:00

Program

PROGRAM FOR DAGEN: 

08.45   Vi kommer oss på nett

09.00    Innføring i begreper, regler og verdier

 • Verneverdiene: kulturminnevernets språk
 • Fredning, regulering, Gul liste, SEFRAK-registrering
 • Kulturminneinteresser i planprosessene: arkeologi og nyere tid
 • Tålegrenser og vernestrategier

11.45    Lunsj

12.15    Filmbefaring til Tollboden med arkitekt Martin Dietrichson, KIMA

13.00    Hvordan sikre prosesser som utløser merverdiene?

 • Hvordan utløse merverdiene? Kulturminneverdi og økonomisk merverdi
 • Grønn liste: Gamle bygg som ressurs (Ida Winge Andersen)
 • 6 suksessfaktorer for vellykket utvikling av bygninger og anlegg med vern

16.00    Slutt

«Bra kurs og dyktige forelesere»

«Foreleser Morten Stige er kunnskapsrikt, inspirerende og meget engasjerende. Han er faglig dyktig og svært god innsikt i fagområdet»

«God kommunikasjon og dialog med deltakerne gjennom kurset»

Nettkurs

Digital plattform Kurset gjennomføres via nett i videoløsningen Zoom. Ingen nedlastning av programvare. Ingen overnatting og reisekostnader. Det eneste som trengs er tilgang til internett. Det blir diskusjoner og mulighet til fortløpende å stille spørsmål og få svar fra kursholder. Deltakerne får tilsendt innkallelse senest dagen før kursstart, og påmeldingslenke til Zoom står i invitasjonen. Grupperabatt Er dere flere på arbeidsplassen som ønsker å delta sammen på ett arrangement? Da kan det lønne seg å melde dere på sammen! Når samme bedrift melder samtidig på 5 eller flere personer på ett arrangement, får dere 20 % rabatt (gjelder ikke World Class Maintenance kursene). Påmelding Meld deg på via påmeldingsknappen. Ved spørsmål ta kontakt med kundeservice@qualitynorway.no. Påmeldingsregler Påmelding er bindende. Ved å melde deg på aksepterer du våre avbestillingsregler. Påmelding helt fram til kursstart hvis ledige plasser. Avbestillingsregler Avbestilling må sendes skriftlig til kundeservice@qualitynorway.no. Ved avbestilling etter påmeldingsfristens utløp faktureres 30 % av full pris. Avbestilling innen 48 timer før kursstart gir ingen refusjon. Rettigheter Kjøp av arrangement er personlig og knyttes til den påmeldte. Fremvisning for grupper kan kun skje etter avtale med Quality Norway.

Deltakerpris
4400,- for medlemmer av Norges bygg- og eiendomsforening
4900,- for ikke-medlemmer
Inkluderer kursbevis og tilgang til presentasjonene.

Få bedre pris som medlem
Alle kan delta, både ikke-medlemmer og medlemmer, men du og din bedrift får bedre pris som medlem av Norges- bygg og eiendomsforening. Les mer om pris på medlemskap HER.
Les mer om medlemsfordeler og meld deg eller din bedrift inn HER.

Grupperabatt Er dere flere på arbeidsplassen som ønsker å delta sammen på ett arrangement? Da kan det lønne seg å melde dere på sammen! Når samme bedrift melder samtidig på 5 eller flere personer på ett arrangement, får dere 20 % rabatt (gjelder ikke World Class Maintenance kursene).

Kanskje du også er interessert i disse arrangementene?

Nettkurs

Interaktivt nettkurs

TEK17 – Byggteknisk forskrift

I dette 1,5-dagers nettkurset lærer du alt du bør vite om byggteknisk forskrift og foretakenes styringssystemer. Meget omfattende kurshefte er inkludert i kursavgiften!

Arrangør

association

Nettkurs

Interaktivt nettkurs

Rehabilitering av eldre murfasader

De fleste eldre murbygg har komplekse skader som resultat av feil vedlikehold over lang tid. I dette kurset skal vi gå gjennom oppbyggingen av historiske murbygg og fasader, typiske skader og strategier for å utbedre på mest mulig varig og økonomisk måte.  

Arrangør

association

Nettkurs

Interaktivt nettkurs

Temakurs: Innføring i tilstandsanalyse på bygg etter NS 3424

I dette innføringskurset i tilstandsanalyse etter NS 3424 vil vi se viktigheten av å kartlegge en systematisk tilstand på bygg. Du øker din kompetanse og forståelse, og vil se nytteverdien i å bruke NS 3424 som verktøy. Dette er trinn 1 av 2 uavhengige 4-timers temakurs. Trinn 2 er kurset «Oppbygging av vedlikeholds- og utviklingsplan – basert på strategier og NS 3424». Dato for kurset er 31. august eller 30. november kl. 8.30-12.30 hvor siste halvtimen er forbehold spørsmål og diskusjon, pris fra 2250,- . Trykk HER for å melde deg på 30. november. Kursene gjennomføres 2 ganger i løpet av høsten. Andre kurs fra Svein Bjørberg Temakurs: Teknisk tilstandsanalyse ved omsetning av bolig NS 3600 – Forskrift til Avhendingsloven (tryggere bolighandel) Dato: 22. september kl. 08.30-12.30 hvor siste halvtimen er forbehold spørsmål og diskusjon, pris fra 2250,- . Meld deg på HER.

Arrangør

association