Nettkurs -

 • 04.04.2022
 • 12.00 - 15.00
 • Interaktivt nettkurs

Temakurs: Vibrasjonsanalyse av ubalanse (1X)

Ubalanse er muligens den hyppigste feilmoden og er enkel å diagnostisere, men er svært ofte påvirket av andre faktorer. Er du sikker på at det er ubalanse?

I dette nettkurset går vi igjennom deteksjon, diagnose og prognose av vibrasjonsanalyse av ubalanse.

Kurset er utviklet på bakgrunn av kursholders nærmere 30 års erfaring i arbeidet med vibrasjonsanalyse, samt tilbakemeldinger fra brukere.

 • 04.04.2022
 • 12.00 - 15.00
 • Interaktivt nettkurs
 • Fra 2250,-

Målgruppe

 • Alle som driver med vibrasjonsmålinger og vibrasjons analyse
 • Vedlikeholdsledere som trenger påfyll av kunnskap om hva en kan forvente av et tilstandskontroll program

Informasjon

Vi går blant annet igjennom

 • Deteksjon
 • Diagnose
 • Prognose

Passer ikke datoene for din bedrift?

Vi gjennomfører gjerne kursene tilpasset for din bedrift for grupper over 10 personer.
Vi avtaler ny dato og en god pris, kontakt oss nærmere på kundeservice@qualitynorway.no eller på telefon 67 52 60 10.

Bedre pris som medlem

Få bedre pris som medlem av Norsk Forening for Vedlikehold.
Les mer om medlemsfordelene og meld deg inn her.

Norsk Forening for Vedlikehold

Vi tilbyr kurs og konferanser som gir deg faglig kompetanse på flere nivåer, både rettet mot strategisk, taktisk og operativt nivå. World Class Maintenance – Vedlikeholdsledelse og World Class Maintenance – Vedlikeholdstekniker er våre flaggskip innen vedlikehold og gir en anerkjent sertifisering. Kursene er basert på europeisk norm NS-EN 15628 Vedlikehold – Kvalifikasjonskrav for vedlikeholdspersonell.
Les mer om Norsk Forening for Vedlikehold her.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Tommy Glesnes

Daglig leder, AMPS AS

Tommy Glesnes har over 25 års erfaring fra vedlikehold av roterende maskiner. Hele spekteret fra å reparere maskiner, utføre tilstandskontroll målinger, designe tilstandskontroll programmer til å bygge opp og lede en stor gruppe med tilstandskontroll ingeniører. Tommy er sertifisert som “European Expert in Maintenance Management” av EFNMS, og Vibrasjonsanalytiker kategory III, av Mobius Institute. Han er anerkjent for sine kurs med høy innlevelse og pedagogiske fremtreden og blir ofte brukt av andre land for å holde Mobius kurs, både innen vibrasjon og vedlikehold generelt.

Dato og tid

 • Dag 1 - Nettkurs: 04.04.2022 12:0015:00

Program

11.45 Vi kobler oss på nett

12.00 Åpning og innledning

Deteksjon
– Målemetoder
– Måleoppsett (Filter, enhet, Fmax osv)
– Målepunkt på maskin
– Phase målinger
– Relevant ISO standard

Diagnose
– Analysere ubalanse i vibrasjonspekter
– Analysere ubalanse i tids signalet
– Bekrefte ubalanse med fase målinger.
– Kontroll av egenfrekvens – resonans tester
– Litt om balansering i felt
– Relevant ISO standard

Prognose
– Hvor mye blir levetid på maskinen redusert?
– Hva er konsekvensene ubalanse?
– Relevant ISO standard

15.00 Avslutning

 

Nettkurs

Digital plattform Kurset gjennomføres via nett i videoløsningen Zoom. Ingen nedlastning av programvare. Ingen overnatting og reisekostnader. Det eneste som trengs er tilgang til internett. Det blir diskusjoner og mulighet til fortløpende å stille spørsmål og få svar fra kursholder. Deltakerne får tilsendt innkallelse senest dagen før kursstart, og påmeldingslenke til Zoom står i invitasjonen. Grupperabatt Er dere flere på arbeidsplassen som ønsker å delta sammen på ett arrangement? Da kan det lønne seg å melde dere på sammen! Når samme bedrift deltar med 5 eller flere på samme arrangement, får bedriften en voucher for 1 person for fremtidig deltakelse. 1 voucher er gratis kursavgift på tilsvarende type kurs hos Quality Norway. Voucher må brukes innen 12 måneder. Påmelding Meld deg på via påmeldingsknappen. Ved spørsmål ta kontakt med kundeservice@qualitynorway.no. Påmeldingsregler Påmelding er bindende. Ved å melde deg på aksepterer du våre avbestillingsregler. Påmelding helt fram til kursstart hvis ledige plasser. Avbestillingsregler Avbestilling må sendes skriftlig til kundeservice@qualitynorway.no. Ved avbestilling etter påmeldingsfristens utløp faktureres 30 % av full pris. Avbestilling innen 48 timer før kursstart gir ingen refusjon. Rettigheter Kjøp av arrangement er personlig og knyttes til den påmeldte. Fremvisning for grupper kan kun skje etter avtale med Quality Norway.

2250,-
Pris for medlemmer av Norsk Forening for Vedlikehold

2500,-
Pris for ikke-medlemmer av Norsk Forening for Vedlikehold

 

 • Er dere flere på arbeidsplassen som ønsker å delta sammen på ett arrangement? Da kan det lønne seg å melde dere på sammen! Når samme bedrift deltar med 5 eller flere på samme arrangement, får bedriften en voucher for 1 person. 1 voucher er gratis kursavgift på tilsvarende type kurs hos Quality Norway. Voucher må brukes innen 12 måneder.

Kanskje du også er interessert i disse kursene?

Nettkurs

Interaktivt nettkurs

Temakurs: Vibrasjonsanalyse av skjevoppretting

Skjevoppretting er den mest utfordrende feilmoden å detektere med vibrasjonsanalyse, og samtidig en av de viktigste å ha kontroll på. I dette nettkurset går vi igjennom deteksjon, diagnose og prognose. Kurset er utviklet på bakgrunn av kursholders nærmere 30 års erfaring i arbeidet med vibrasjonsanalyse, samt tilbakemeldinger fra brukere.