
Slokkeanlegg – fra idé til installert anlegg – Fjelldal
I dette kurset går vi mer i dybden enn online-kurset om automatiske slokkeanlegg, der prosessen fra idé, med fordeler og ulemper vektes og veien frem mot ferdig installert anlegg.
Slokkeanlegg er ikke bare sprinkler. Det er vanntåke-, skum- og gasslokkeanlegg også, og de gir forskjellige fordeler og ulemper, basert på bruk og type bygg. I tillegg bør også driftskostnader, bærekrafthensyn og fremtidig fleksibilitet tas hensyn til i planleggingsfasen. For å få dette til, må det velges rett anlegg for rett bygg, utføres korrekt prosjektering og installasjon, og dette må følges opp med riktig ettersyn, kontroll og vedlikeholdsplan. Da må kompetanse og dokumentasjon være på plass.
Et slokkeanlegg er en kostbar investering som man håper aldri skal virke, men som man er helt avhengig når den trengs. Blir ikke en brann slokket/kontrollert tidlig, kan kostnadene komme opp mange milliarder og liv gå tapt.
Brannfaglig Fellesorganisasjon
Arbeider du allerede med forebyggende brannvern, eller innenfor andre fagområder innen brannsikkerhet, eller har du planer om å gjøre det?
Vi tilbyr konferanser og kurs som gir deg bedre informasjon, kunnskap og kompetanse for et bedre brannvern for liv, miljø og verdier. I tillegg vil du få muligheter for å opprette og holde kontakt med likesinnede gjennom vårt store nettverk innen brannfagene.
Les mer om Brannfaglig Fellesorganisasjon her.

Arnstein Fedøy
Daglig leder Igneus AS, Styremedlem BFO Brann, M.Sc. Brannsikkerhet/slokkeanlegg og forfatter, Igneus AS
Arnstein har lang erfaring innen slokkebransjen som både daglig- og faglig leder. Utdannet branningeniør fra HSH/HVL med en master med fordypning i slokkeanlegg fra 2018 og er også internasjonal forfatter med sin bok «Reliability Data on Fire Sprinkler Systems: Collection, Analysis, Presentation, and Validation. Styremedlem i Brannfaglig fellesorganisasjon siden 2020.
Dato og tid
- 18.10.2023 09:00–15:00
Program
Program
Dag 1
08.30 Registrering
09.00 Kursstart
- Innføring i sprinkler, vanntåke, skum og gassanlegg
- Fordeler og ulemper ved de forskjellige typer systemer og bygg.
- Slokkeanalyse.
- Krav når ikke preakseptert løsning (sprinkler) velges som slokkeanlegg
12.00 Lunsj med påfølgende befaring på skolen
- Krav til innhold og metodikk for prosjektering alle typer slokkeanlegg
- Kompetansekrav
- Samspill med andre brannsikringstiltak
- Ansvarsområde og tiltaksgrenser
- Uavhengig kontrollerende
- Spørsmål deltakerne lurer på
15.00 Kursslutt
Kurs BFO
Deltakerpris
3500,-
Lunsj og bevertning
600,- (obligatorisk)
Medlemsrabatt for medlemmer i Brannfaglig Fellesorganisasjon (BFO)
- 1 tom. 5 deltakere fra samme bedrift: 25 prosent rabatt på kurs-/konferansepris i forhold til full pris for alle deltakere.
- 6 tom. 10 deltakere fra samme bedrift: 30 prosent rabatt på kurs-/konferansepris i forhold til full pris for alle deltakere.
- 11 deltakere eller flere fra samme bedrift: 35 prosent rabatt på kurs-/konferansepris i forhold til full pris for alle deltakere
Medlemsrabatten justeres i etterkant av påmeldingen
Få bedre pris som medlem
Alle kan delta, både ikke-medlemmer og medlemmer, men du og din bedrift får bedre pris som medlem av Brannfaglig Fellesorganisasjon. Les mer om pris på medlemskap HER.
Les mer om medlemsfordeler og meld deg eller din bedrift inn HER.
Kanskje du også er interessert i disse arrangementene?

E-læring
Digitalt
Brannsikringsmontør passiv brannsikring – Grunnkurs
Arrangør
