Kurs og konferanser
Dyktige forelesere
Topp kundetilfredshet
Automatiske-slokkeanlegg

Slokkeanlegg – fra idé til installert anlegg – Fjelldal

I dette kurset går vi mer i dybden enn online-kurset om automatiske slokkeanlegg, der prosessen fra idé, med fordeler og ulemper vektes og veien frem mot ferdig installert anlegg.

 

 

 • 18.10.2023
 • 09.00-15.00
 • Brann- og redningsskolen
 • Brann
 • 18.10.2023
 • 09.00-15.00
 • Brann- og redningsskolen
 • Fra 3500,-

Slokkeanlegg er ikke bare sprinkler. Det er vanntåke-, skum- og gasslokkeanlegg også, og de gir forskjellige fordeler og ulemper, basert på bruk og type bygg. I tillegg bør også driftskostnader, bærekrafthensyn og fremtidig fleksibilitet tas hensyn til i planleggingsfasen. For å få dette til, må det velges rett anlegg for rett bygg, utføres korrekt prosjektering og installasjon, og dette må følges opp med riktig ettersyn, kontroll og vedlikeholdsplan. Da må kompetanse og dokumentasjon være på plass.

Et slokkeanlegg er en kostbar investering som man håper aldri skal virke, men som man er helt avhengig når den trengs. Blir ikke en brann slokket/kontrollert tidlig, kan kostnadene komme opp mange milliarder og liv gå tapt.

Brannfaglig Fellesorganisasjon

Arbeider du allerede med forebyggende brannvern, eller innenfor andre fagområder innen brannsikkerhet, eller har du planer om å gjøre det?
Vi tilbyr konferanser og kurs som gir deg bedre informasjon, kunnskap og kompetanse for et bedre brannvern for liv, miljø og verdier. I tillegg vil du få muligheter for å opprette og holde kontakt med likesinnede gjennom vårt store nettverk innen brannfagene.

Les mer om Brannfaglig Fellesorganisasjon her.

 

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Arnstein Fedøy

Daglig leder Igneus AS, Styremedlem BFO Brann, M.Sc. Brannsikkerhet/slokkeanlegg og forfatter, Igneus AS

Arnstein har lang erfaring innen slokkebransjen som både daglig- og faglig leder. Utdannet branningeniør fra HSH/HVL med en master med fordypning i slokkeanlegg fra 2018 og er også internasjonal forfatter med sin bok «Reliability Data on Fire Sprinkler Systems: Collection, Analysis, Presentation, and Validation. Styremedlem i Brannfaglig fellesorganisasjon siden 2020.

Dato og tid

 • 18.10.2023 09:0015:00

Program

Program

Dag 1

08.30 Registrering

09.00 Kursstart

 • Innføring i sprinkler, vanntåke, skum og gassanlegg
 • Fordeler og ulemper ved de forskjellige typer systemer og bygg.
 • Slokkeanalyse.
 • Krav når ikke preakseptert løsning (sprinkler) velges som slokkeanlegg

12.00 Lunsj med påfølgende befaring på skolen

 • Krav til innhold og metodikk for prosjektering alle typer slokkeanlegg
 • Kompetansekrav
 • Samspill med andre brannsikringstiltak
 • Ansvarsområde og tiltaksgrenser
 • Uavhengig kontrollerende
 • Spørsmål deltakerne lurer på

15.00 Kursslutt

 

Kurs BFO

Gjennomføring Kurset gjennomføres fysisk på et kurssted eller konferansehotell. Medlemsrabatt 1 tom. 5 deltakere fra samme bedrift: 25 prosent rabatt på kurs-/konferansepris i forhold til full pris for alle deltakere. 6 tom. 10 deltakere fra samme bedrift: 30 prosent rabatt på kurs-/konferansepris i forhold til full pris for alle deltakere. 11 deltakere eller flere fra samme bedrift: 35 prosent rabatt på kurs-/konferansepris i forhold til full pris for alle deltakere. Påmelding Meld deg på via påmeldingsknappen. Ved spørsmål ta kontakt med kundeservice@qualitynorway.no. Påmeldingsregler Påmelding er bindende. Ved å melde deg på aksepterer du våre avbestillingsregler. Påmelding helt frem til kursstart hvis ledige plasser. Hotell Bestilles og betales av den enkelte deltaker. Avbestillingsregler Avbestilling må sendes skriftlig til kundeservice@qualitynorway.no. Ved avbestilling etter påmeldingsfristens utløp faktureres 30 % av full pris. Avbestilling innen 7 dager før kursstart gir ingen refusjon. Sykemelding gir dessverre ikke grunnlag for refusjon. Kontakt ditt forsikringsselskap angående dette. Rettigheter Kjøp av arrangement er personlig og knyttes til den påmeldte.

Deltakerpris
3500,-

Lunsj og bevertning
600,- (obligatorisk)

Medlemsrabatt for medlemmer i Brannfaglig Fellesorganisasjon (BFO) 

 • 1 tom. 5 deltakere fra samme bedrift: 25 prosent rabatt på kurs-/konferansepris i forhold til full pris for alle deltakere.
 • 6 tom. 10 deltakere fra samme bedrift: 30 prosent rabatt på kurs-/konferansepris i forhold til full pris for alle deltakere.
 • 11 deltakere eller flere fra samme bedrift: 35 prosent rabatt på kurs-/konferansepris i forhold til full pris for alle deltakere

Medlemsrabatten justeres i etterkant av påmeldingen

Få bedre pris som medlem
Alle kan delta, både ikke-medlemmer og medlemmer, men du og din bedrift får bedre pris som medlem av Brannfaglig Fellesorganisasjon. Les mer om pris på medlemskap HER.
Les mer om medlemsfordeler og meld deg eller din bedrift inn HER.

Kanskje du også er interessert i disse arrangementene?

E-læring

Digitalt

Brannsikringsmontør passiv brannsikring – Grunnkurs

 –  Veien til dokumentert kompetanse Dette er et digitalt e-læringskurs. Brannfaglig Fellesorganisasjon tilbyr montører innen passiv brannsikring faglig kompetanseheving ved å legge til rette for en personellsertifisering i faget. Kompetente brannsikringsmontører bidrar til at bygningenes branntekniske inndeling holder mål ved å tette forskriftsmessig rundt gjennomføringer etter blant annet kabler, kanaler og rør. I tillegg brannisolerer de ulike materialer som er spesielt sårbare og utsatt ved brann. Det er ekstremt viktig at den som skal utføre arbeidet har nødvendig innsikt i hva som må foreligge av produksjonsunderlag, hvordan arbeidet skal gjøres og hva som kan bli konsekvensen om vedkommende slurver. Nødvendig innsikt får montørene ved å sertifisere seg. Det gjør dem også til attraktive medarbeidere for bedrifter i bransjen som trenger denne kompetansen.

Arrangør

association