Teknologiskolen
I samarbeid med Torgeir Waterhouse og Otte AS
Den digitale utviklingen bringer med seg nye begreper, nye krav til kompetanse og endringer i hvordan man bruker teknologien.
Du får konkrete eksempler og verktøy for å få et løft i sikkerhetsarbeidet, som vil hjelpe deg med å sikre lønnsom og lovlig drift.
Invester i kompetanseheving innen disse viktige temaene – meld deg på i dag!
Forelesere: Torgeir Waterhouse, Are Evju og Cathrine Vånge Singstad
- 16.10.2024
- 9.00-16.00
- Oslo sentrum
- Teknologi
- 16.10.2024
- 9.00-16.00
- Oslo sentrum
- Kurspris fra kr 3 900,-
Teknologiskolen: med styrket teknologikompetanse får du forståelse for hvordan teknologi griper inn i beslutninger, gir nye muligheter, men også hvordan risikoene og trusselbildet stadig endres – enten du har ansvaret i dag, eller ønsker ansvaret fremover, er dette kurset et godt fundament for å bygge nødvendig kompetanse eller å få en viktig oppfriskning!
I kurset dekker vi bakgrunn, pågående utvikling, regulering, strategi og praktisk tilnærming til å lykkes med både valg og bruk av teknologi.
Etter kurset inviteres du til et digitalt oppfølgingsmøte. Her kan du stille spørsmål til og diskutere temaene med foreleserne og andre deltakere. Dato og tid for dette kommer senere.
I første runde av Teknologiskolen har vi fokus på:
Bærekraft
Vi fokuserer på hvordan digitalisering kan drive bærekraftig utvikling og vekst. Vi undersøker hvordan små og mellomstore bedrifter (SMB) kan integrere digitale løsninger for å forbedre miljømessige, økonomiske og sosiale resultater. Her vil vi også berøre sammenhengen mellom bærekraft og de andre temaene i kurset.
Anskaffelser
Kurset bidrar til at du og din virksomhet kan overholde standarder og juridiske retningslinjer, og dermed gjennomføre rettferdige og transparente anskaffelser – enten du anskaffer eller er leverandør. Dette styrker organisasjonens integritet og omdømme. Fra 1. januar 2024 er miljøkriterier obligatoriske i offentlige anskaffelser.
AI (generativ AI) i praksis
Vi gir en grunnleggende forståelse av generativ AI og maskinlæring, med fokus på muligheter, verdiskaping, implementering, opplæring, informasjonssikkerhet og regulering. Målet er å gjøre deg klar til å ta de første skrittene mot AI-implementering i din virksomhet. Her er det vel så viktig hva du kan få til i morgen, som å tenke de lengste linjene.
Data (dreven)
Kurset viser verdien av data i beslutningsprosesser. Du vil lære hvordan datadrevne innsikter kan gi konkurransefordeler og sikre overholdelse av GDPR og andre relevante regler. Vi dekker typer data, datakvalitet og databehandling.
Digital sikkerhet
Vi belyser risiko, rolle og ansvar, hvordan man ivaretar både eget og virksomhetens ansvar, hvilke konsekvenser avvik og sikkerhetsbrudd kan ha, og etterlevelse av relevante regelverk. Du vil få nyttige tips og verktøy knyttet til dette, blant annet krisehåndtering og risiko- og sårbarhetsanalyser for å forebygge avvik og styrke sikkerheten.
Personvern
Vi fokuserer på personvern på arbeidsplassen, og ser på personvern med plikter og rettigheter knyttet til data om både ansatte og eksterne samarbeidspartnere eller kunder. Eksempler kan være kameraovervåkning, innsyn i e-postkasser eller bruk av loggdata. Kurset gir innsikt i hvordan disse utfordringene praktisk kan håndteres i tråd med både gjeldende lover og regler, men også samfunnets forventninger og holdninger.
Målgruppe
Den i bedriften som har ansvaret, ansatte som har blitt delegert ansvaret til eller dere som selv ønsker kompetanseheving innen disse viktige og tidsriktige temaene.
I samarbeid med Torgeir Waterhouse og Otte AS
Otte er spesialister på ledelsesrådgiving, også kjent som management consulting, med fokus på hvordan teknologi og regulering og politikk påvirker strategi, forretningsmodeller, organisering av virksomheten og mer. De bistår virksomheter med å tilpasse seg og å følge endringene, enten handler om organisering av virksomheten, utvikling av forretningsmodeller, behov for it-sikkerhet, etc. De fungerer som sparringspartner for ledere på flere nivå, ledergrupper og styrer, enten det er i interne eller eksterne prosesser, det kan være i møte med kunder, leverandører, media eller myndighetene
Torgeir Waterhouse
Partner, Otte AS
Torgeir har jobbet med it og it-politikk i Forbrukerrådet og IKT-Norge i mer enn 20 år. Før oppstarten av Otte i 2019 kom han fra stillingen Direktør for internett og nye medier i IKT-Norge. I tillegg har Torgeir deltatt i flere offentlige utvalg, styrer og organisasjoner, som feks Lær Kidsa Koding, og gitt råd og bistått en lang rekke selskap og prosjekter. Han er en ettertraktet rådgiver, sparringspartner og foredragsholder, og benyttes ofte i mediene.
Cathrine Vånge Singstad
Otte AS
Cathrine er utdannet forvaltningsinformatiker, en kombinert grad i IT og juss. Bakgrunnen hennes bidrar til en god forståelse av samspillet mellom teknologi, regelverk og mennesker. Cathrine er en erfaren prosjektleder, kurs- og foredragsholder, og er opptatt av å engasjere og involvere menneskene rundt seg. Hun har mange års erfaring som rådgiver innen digital sikkerhet, personvern og teknologi, og har fungert som CISO og personvernombud i både offentlig og privat sektor. ISO27001 sertifisert.
Are Evju
Otte AS
Are er utdannet jurist med spesialisering i personvern- og IT-rett. Han har erfaring som fagrådgiver og kursholder med kompetanse i personvern, informasjonssikkerhet og IT-rett. Han kommer til Otte fra UiO hvor han har jobbet som jurist innen personvern og IT-rett. Han har bred erfaring fra arbeid med rettslige problemstillinger knyttet til personvern, IT-rett og digitalisering i offentlig sektor. Are har lang erfaring med utarbeidelse og kontroll av IT-kontrakter. Han har videre god kjennskap til utarbeidelse av kravspesifikasjoner, og vurdering av tilbud i anbudsprosesser. Erfaringen hans bidrar til en god forståelse av samspillet mellom teknologi og regelverk.
ISO27001 sertifisert.
Dato og tid
- 16.10.2024 09:00–16:00
Program
08.30 Registrering og kaffe
09.00 Kurset starter
11.30 – 12.15 Lunsj
12.15 Kurset starter opp etter lunsj
16.00 Takk for i dag.
Foreleserne sørger for pauser underveis.
Temaer som gjennomgås på kurset:
- Bærekraft
- Anskaffelser
- AI (generativ AI) i praksis
- Data (dreven)
- Digital sikkerhet
- Personvern
Underveis og mot slutten av kurset åpnes det for spørsmål og diskusjon mellom deltakere og foreleser.
I etterkant av kurset, inviteres du til et digitalt oppfølgingsmøte. Her kan du stille spørsmål til og diskutere temaene med foreleserne og andre deltakere. Dato og tid for dette blir du informert om på kurset.
Kurs
Totalpris
Kr 4 990,-
Pris inkluderer
- Deltakelse på kurset
- Pausebevertning
- Lunsj
- Digital tilgang til kursbevis
- Digital tilgang til presentasjoner
- Digital oppfølging av kurset via Teams (dato avklares med deltakerne på selve kursdagen).