Kurs og konferanser
Dyktige forelesere
Topp kundetilfredshet

Temakurs: Teknisk tilstandsanalyse ved omsetning av bolig NS 3600

NS 3600 er et glimrende hjelpemiddel for utarbeidelse av rapport!

Unngå konflikt – manglende innsikt i disse reglene vil kunne føre til rettighetstap og unødvendige tvister.

 

 • 27.09.2023
 • 08.30-12.30
 • Interaktivt nettkurs
 • Bygg, anlegg og eiendom
 • 27.09.2023
 • 08.30-12.30
 • Interaktivt nettkurs
 • Fra 2340,-

Målgruppe

Kurset henvender seg til de innen byggenæringen som har som mål å forestå teknisk tilstandsanalyse av boliger, enten det gjelder overtagelse av nye eller eierskifte av eksisterende boliger.

 • Byggenæringen
 • Overtakelse av nye eller eierskifte av eksisterende boligen

Bakgrunn

Bakgrunn for en egen standard for teknisk tilstandsanalyse av boliger er det faktum at mange boligtransaksjoner kommer i en tvistesak. Konklusjonen i FoU-prosjekt «Veien til riktig utførte bygg» var at man blant annet behovet for bedre kompetanse i gjennomføring av tilstandsanalyser, både ved omsetning av nye boliger så vel som av eksisterende. Arbeidet med NS 3600 tok utgangspunkt i NOU 2009:6 «Tilstandsrapport ved salg av boliger» som hadde klare føringer for mål og innhold. Resultatet er blitt en standard som også fungerer godt som en lærebok.

Formålet med kurset

I dette kurset vil du få en innføring i metodikken ved gjennomføring av teknisk tilstandsanalyse ved boligtransaksjon. Rapporten fra tilstandsanalysen skal gi en større trygghet for både selger og kjøper til å unngå konfliktsituasjon i ettertid.

Bedriftsinterne kurs

Vi gjennomfører gjerne kurset tilpasset din bedrift. Ta kontakt med oss så avtaler vi ny dato og en god pris. Vi kan kontaktes på kundeservice@qualitynorway.no eller på telefon 67 52 60 10.

Få bedre pris som medlem

Alle kan delta, både ikke-medlemmer og medlemmer, men du og din bedrift får bedre pris som medlem av Norges- bygg og eiendomsforening. Les mer her.

Norges bygg- og eiendomsforening

Vi tilbyr kurs og konferanser innen bygg, anlegg og eiendom i samarbeid med Norges bygg- og eiendomsforening som skal bidra til kompetanse, gode prosesser og verdiskapning. I tillegg vil du få mulighet for å opprette og holde kontakt med likesinnede gjennom vårt store nettverk innen bygg, anlegg og eiendom. En av våre flaggskip er Koordinatorskolen som er Norges beste skole for koordinatorer innen bygge- og anleggsbransjen, og er en arena for kunnskapsutvikling og faglig oppdatering innen SHA.
Les mer her.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Svein Bjørberg

Professor emeritus / FoU-leder , Multiconsult AS

Svein Bjørberg har deltatt i små og store prosjekter som saksbehandler og oppdragsleder fra 1975. Han har høy tverrfaglig kompetanse og utstrakt kontakt og samarbeid med aktører innen byggenæringen. Bjørberg har deltatt aktivt i forskningsarbeid – både som prosjektskaper, -leder og -deltaker. Han har deltatt i utarbeidelse av norske standarder og fra 2001 deltatt i utarbeidelse av standarder innen CEN (Facility Management), gitt input til ISO-standard Service Life Planning og EU Guideline innen LCC (Life Cycle Cost). Fra 1992 til 2019 var han tilknyttet NTNU som professor II.

Dato og tid

 • 27.09.2023 08:3012:30

Program

08.15  Vi kommer oss på nett
08.30  Velkommen/start
08.35  NS 3600 «Teknisk tilstandsanalyse ved omsetning av bolig»
– hvorfor egen standard for dette?
– oppbygging av standarden
09.00  Dypdykk i standarden
– definisjoner
– metodikk
– formål og omfang – dette styrer nivået
09.30  Pause
09.40  Fastsetting av tilstandsgrad
– kriterier for valg av tilstandsgrad
10.00  Tillegg C
– detaljert gjennomgang
10:50  Pause
11:00  Tillegg C fortsetter
11:30  Tillegg D og E
– el-anlegg og branntekniske forhold
12.00  Oppsummerende diskusjon
12.30  Slutt

«4 timer er alt for fort med Svein Bjørberg. Kan høre på han hele dager. Uten pause :)»

Nettkurs

Digital plattform Kurset gjennomføres i sanntid i et virtuelt klasserom på videoløsningen Zoom eller Teams. Ingen nedlastning av programvare. Ingen overnatting og reisekostnader. Det eneste som trengs er tilgang til internett. Det blir diskusjoner og mulighet til fortløpende å stille spørsmål og få svar fra kursholder. Deltakerne får tilsendt innkallelse med påmeldingslenke senest dagen før kursstart. Grupperabatt Er dere flere på arbeidsplassen som ønsker å delta sammen på ett arrangement? Da kan det lønne seg å melde dere på sammen! Når samme bedrift melder samtidig på 5 eller flere personer på ett arrangement, får dere 20 % rabatt (gjelder ikke World Class Maintenance kursene). Påmelding Meld deg på via påmeldingsknappen. Ved spørsmål ta kontakt med kundeservice@qualitynorway.no. Påmeldingsregler Påmelding er bindende. Ved å melde deg på aksepterer du våre avbestillingsregler. Påmelding helt fram til kursstart hvis ledige plasser. Avbestillingsregler Avbestilling må sendes skriftlig til kundeservice@qualitynorway.no. Ved avbestilling etter påmeldingsfristens utløp faktureres 30 % av full pris. Avbestilling innen 48 timer før kursstart gir ingen refusjon. Sykemelding gir dessverre ikke grunnlag for refusjon. Kontakt ditt forsikringsselskap angående dette. Rettigheter Kjøp av arrangement er personlig og knyttes til den påmeldte. Fremvisning for grupper kan kun skje etter avtale med Quality Norway.

Deltakerpris
2340,- for medlemmer av Norges bygg- og eiendomsforening
2600,- for ikke-medlemmer
Spar 260,- per deltaker som medlem!

Inkludert

 • Kursbevis
 • Tilgang til presentasjon
 • Mulighet for å stille spørsmål direkte til foreleser

Få bedre pris som medlem
Alle kan delta, både ikke-medlemmer og medlemmer, men du og din bedrift får bedre pris som medlem av Norges- bygg og eiendomsforening. Les mer her.

Grupperabatt Er dere flere på arbeidsplassen som ønsker å delta sammen på ett arrangement? Da kan det lønne seg å melde dere på sammen! Når samme bedrift melder samtidig på 5 eller flere personer på ett arrangement, får dere 20 % rabatt (gjelder ikke World Class Maintenance kursene).

Kanskje du også er interessert i disse arrangementene?

Nettkurs

Arrangør

association