Kurs og konferanser
Dyktige forelesere
Topp kundetilfredshet

Temakurs: Utvikling av bevaringsverdig eiendom

Kulturminner er verdier for både publikum og eiere, men de kan også være utfordrende å utvikle på en god måte. I dette kurset vil vi formidle hva som skal til for å sikre prosesser i prosjektteamet og mot vernemyndighetene som utløser merverdiene.

 

Foto: Nils Petter Dale

 • 19.10.2023
 • 09.00-13.00
 • Interaktivt nettkurs
 • Bygg, anlegg og eiendom
 • 19.10.2023
 • 09.00-13.00
 • Interaktivt nettkurs
 • Fra 2250,-

Målgruppe

 • Strategiske beslutningstakere
 • Eiere
 • Arkitekter
 • Prosjektledere
 • Planleggere

Hensikten med kurset

Målet med kurset er å gi eiendomsutviklere en innføring i konsekvenser av fredning og annet formelt vern, samt mulighetene som ligger i kulturminneverdiene. Morten Stige i FABRICA kulturminnetjenester AS  vil gi en introduksjon til kulturminnevernets arbeidsmåte og de juridiske rammene om vern. Praktiske eksempler viser muligheter og fallgruver, og vi vil få en befaring til Tollboden i Oslo med arkitekt Martin Dietrichson, KIMA arkitketur. Ida Winge Andersen i Rebuilding AS vil gi oss en innføring i ny bruk av eldre bygg som en del av miljøstrategien.

Kurset gjennomføres i samarbeid med FABRICA kulturminnetjenester AS 

Bedriftsinterne kurs

Vi gjennomfører gjerne kurset tilpasset din bedrift. Ta kontakt med oss så avtaler vi ny dato og en god pris. Vi kan kontaktes på kundeservice@qualitynorway.no eller på telefon 67 52 60 10.

Få bedre pris som medlem

Alle kan delta, både ikke-medlemmer og medlemmer, men du og din bedrift får bedre pris som medlem av Norges- bygg og eiendomsforening. Les mer her.

Norges bygg- og eiendomsforening

Vi tilbyr kurs og konferanser innen bygg, anlegg og eiendom i samarbeid med Norges bygg- og eiendomsforening som skal bidra til kompetanse, gode prosesser og verdiskapning. I tillegg vil du få mulighet for å opprette og holde kontakt med likesinnede gjennom vårt store nettverk innen bygg, anlegg og eiendom. En av våre flaggskip er Koordinatorskolen som er Norges beste skole for koordinatorer innen bygge- og anleggsbransjen, og er en arena for kunnskapsutvikling og faglig oppdatering innen SHA.
Les mer her.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Morten Stige

Kunsthistoriker/siviløkonom, Fabrica Kulturminnetjeneste AS

Morten Stige er kunsthistoriker og siviløkonom og har lang erfaring fra kulturminneforvaltningen både hos Riksantikvaren og Byantikvaren i Oslo. Han har arbeidet med utvikling og bevaring av kulturminner og kulturmiljøer, og kjenner lovverk, prosesser og praksis. Morten er nå partner i Fabrica kulturminnetjenester som driver med strategisk rådgivning, kulturverdivurderinger, bygningsforskning, tilstandsvurderinger og prosjektering av istandsetting.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Ida Winge Andersen

Daglig leder / Partner / Arkitekt, Rebuilding Arkitekter

Ida Winge Andersen er arkitekt og har de siste årene jobbet med å bygge opp arkitektkontoret Rebuilding. Rebuilding er Norges første arkitektkontor som spesialiserer seg på transformasjon, revitalisering og ombruk av eksisterende bygninger og bymiljøer. Ida har bred erfaring med vern og utvikling i ulike skalaer, fra ombygging av mindre bygg i Kværnerbyen til større byområder som Aker brygge.

Dato og tid

 • 19.10.2023 09:0013:00

Program

PROGRAM FOR DAGEN: 

08.45 Vi kommer oss på nett

09.00 Hvordan sikre prosesser som utløser merverdiene?

 • Kulturminneverdi og økonomisk merverdi
 • Gruppeoppgave: Når er kulturminneverdiene en ressurs for utvikler og når blir det målkonflikt?

      Filmbefaring til Tollboden, Martin Dietrichson, Kima arkitekter

 • Grønn liste: Gamle bygg som ressurs (Ida Winge Andersen)
 • 6 suksessfaktorer for vellykket utvikling av bygninger og anlegg med vern

13.00    Slutt

«Bra kurs og dyktige forelesere»

«Foreleser Morten Stige er kunnskapsrikt, inspirerende og meget engasjerende. Han er faglig dyktig og svært god innsikt i fagområdet»

«God kommunikasjon og dialog med deltakerne gjennom kurset»

Nettkurs

Digital plattform Kurset gjennomføres i sanntid i et virtuelt klasserom på videoløsningen Zoom eller Teams. Ingen nedlastning av programvare. Ingen overnatting og reisekostnader. Det eneste som trengs er tilgang til internett. Det blir diskusjoner og mulighet til fortløpende å stille spørsmål og få svar fra kursholder. Deltakerne får tilsendt innkallelse med påmeldingslenke senest dagen før kursstart. Grupperabatt Er dere flere på arbeidsplassen som ønsker å delta sammen på ett arrangement? Da kan det lønne seg å melde dere på sammen! Når samme bedrift melder samtidig på 5 eller flere personer på ett arrangement, får dere 20 % rabatt (gjelder ikke World Class Maintenance kursene). Påmelding Meld deg på via påmeldingsknappen. Ved spørsmål ta kontakt med kundeservice@qualitynorway.no. Påmeldingsregler Påmelding er bindende. Ved å melde deg på aksepterer du våre avbestillingsregler. Påmelding helt fram til kursstart hvis ledige plasser. Avbestillingsregler Avbestilling må sendes skriftlig til kundeservice@qualitynorway.no. Ved avbestilling etter påmeldingsfristens utløp faktureres 30 % av full pris. Avbestilling innen 48 timer før kursstart gir ingen refusjon. Sykemelding gir dessverre ikke grunnlag for refusjon. Kontakt ditt forsikringsselskap angående dette. Rettigheter Kjøp av arrangement er personlig og knyttes til den påmeldte. Fremvisning for grupper kan kun skje etter avtale med Quality Norway.

Deltakerpris
2250,- for medlemmer av Norges bygg- og eiendomsforening
2500,- for ikke-medlemmer
Inkluderer kursbevis og tilgang til presentasjonene.

Få bedre pris som medlem
Alle kan delta, både ikke-medlemmer og medlemmer, men du og din bedrift får bedre pris som medlem av Norges- bygg og eiendomsforening. Les mer her.

Grupperabatt Er dere flere på arbeidsplassen som ønsker å delta sammen på ett arrangement? Da kan det lønne seg å melde dere på sammen! Når samme bedrift melder samtidig på 5 eller flere personer på ett arrangement, får dere 20 % rabatt (gjelder ikke World Class Maintenance kursene).

Kanskje du også er interessert i disse arrangementene?

Nettkurs

Arrangør

association

Nettkurs

Interaktivt nettkurs

25.10.2023

Temakurs: Rehabilitering av eldre murfasader

Arrangør

association