Kurs og konferanser
Dyktige forelesere
Topp kundetilfredshet

SLBA-forum – Sikre løft i bygg og anlegg

SLBA-forum er et møtested for entreprenører, HMS ledere, byggeledere, kranførere og andre interesserte.

  • Oppdatering om aktuelle og relevante tema
  • Aktuelle verktøy og dokumentasjon
  • Utveksle erfaring og informasjon
  • Drøfting av ideer
  • Vedlikeholde og utvikle ditt og din bedrifts faglige nettverk

Forumet har vist seg å være en suksess, og det viser både behov og engasjement for å sette fokus på sikre løft i bygg og anlegg.

  • GRATIS
  • Tirsdag 21. januar 2025
  • Anbefalt !

Temaer som behandles i SLBA-forum kan blant annet være:

  • Roller og ansvar
  • Kompetanse
  • Planlegging, riggplaner
  • Risikoområder som: fallende gjenstander, klemfarer, o.l.
  • KTF Standarden

 

Målgruppe

  • HMS ledere
  • Byggeledere
  • Kranførere
  • Entreprenører
  • Andre interesserte

KranTeknisk Forening

Med et sterkt og profesjonelt fagmiljø i ryggen tilbyr vi til enhver tid en rekke kurs og konferanser innen kran og løft. I tillegg arrangerer vi bransjetreff for nettverksbygging og utveksling av erfaringer og sosialt samvær. Vårt etablerte fagmiljø, i samråd med aktuelle myndigheter, arbeider for å fremme en formålstjenlig og enhetlig tolkning og praktisering av det til enhver tid gjeldende regelverk for fremstilling, sertifisering og bruk av løfteinnretninger og løfteredskap. Vi imøtekommer en raskt økende teknologisk og kommersiell utvikling gjennom et nært samarbeid med bransjen og dens ledere og ansatte. Les mer her. 

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Jan Ove Rognstad

Senior Sikkerhetsrådgiver, Veidekke ASA

Jan Ove er ansatt i Veidekkes konsernadministrasjon og arbeider med selskapets forbedringsprosjekter i Norge, Sverige og Danmark.

  • 15 år i Veidekke med hovedvekt på HMS innen bygg og anlegg på ulike nivå i organisasjonen
  • Prosjektleder for standardisering av løfteoperasjoner i hele Veidekke
  • Prosjektelder for utvikling av digitale rapporterings prosesser og analyseverktøy
  • 27 år offshore med ulike roller innen fagområdene: Boreteknologi, rigg og stillas, logistikk, materialadministrasjon og maritime operasjoner, operasjonelt ansvarlig løfteoperasjoner samt HMS
  • Deltager i Styringsgruppe for Sikre løfteoperasjoner i SfSBA
/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Hermod Pettersen

Faglig leder, KIS AS

Hermod har lang erfaring som faglig leder og har drevet med opplæring på og kontroll av arbeidsutstyr i over 30 år. Han ble valgt inn i KTF styret i 2009 og ble videre valgt til styreleder i 2011, denne posisjonen har han fortsatt. Hermod har i en årrekke drevet med opplæring av kontrollører og faglige ledere i sakkyndige virksomheter. Han har bred kunnskap om gjeldende regelverk og relevante standarder tilknyttet dette. Hermod har også drevet som konsulent og veiledet mange bedrifter med oppfyllelse av Maskindirektiv og tilhørende krav. Han har vært fagrevisor og leder av fagrådet i Norsk Sertifisering, samt fast representant i Arbeidstilsynets fagforum. Han er også godkjent som sakkyndig person iht. sjøfartsdirektoratets regelverk og er nå også faglig leder i KIS sin Sakkyndige A1 virksomhet innenfor sjøfart.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Trond Fossheim

SHA Leder, Vedal AS

Trond er utdannet elektromontør gr. L og har mesteparten av karrieren arbeidet som lærer innen kran og løft. I tillegg til dette har han jobbet for heisbransjen som instruktør, vært lærebokforfatter, utarbeidet læreplaner, utført kontroll av prosedyrer samt bistått med montering av kraner. Han har også vært sensor for kranfører og kontrollør ved eksamener og har hatt oppdrag for Politiet og Arbeidstilsynet i forbindelse med granskning og utarbeidelse av årsakssammenheng ved arbeidsulykker.

Trond erfarer at, selv om opplæring av både kranførere og spesielt anhukere har pågått siden tidlig i 70- årene, er kompetansen fortsatt jevnt over svak. Dette mener han har sammenheng med for dårlig og manglende praksis i opplæringen. Den den siste utgaven av KTF standarden, sammen med SLBA forumet, håper han kan bidra til kompetanse heving. Han tenker da spesielt på bygg og anleggssektoren slik at det kan etableres en god praksis og felles forståelse for hva som gir sikre løft og at vi kan få en bransje med færre alvorlige hendelser. Av den grunn er Trond en av KTF sine saksbehandlere i saker som omhandler løft i bygg- og anlegg og er foreningen sin andre representant i arbeidsgruppen Samarbeid for sikkerhet i bygg- og anlegg.

Program

09.30 Registrering

10.00 Innledning og presentasjon
Hermod Pettersen, styreleder KTF og Trond Fossheim, Vedal Prosjekt AS

10.30 Hvordan kan vi bruke Løfteveilederen?
– bruksområder
– nyheter – muligheter og funksjoner
– praktisk bruk
Jan Ove Rognstad, Veidekke

11.30 Lunsj

12.30 Bedre praksis ved løfteoperasjoner
– signalgiving
– anhuking
Trond Fossheim, Vedal Prosjekt AS

13.00 Samhandling og Samspill  – en krankoordinators erfaringer
– minimer risiko og maksimer produktivitet
– samarbeid og forståelse
– dokumentasjon og kontroll
Sean Espen Krana Nilsen, Hammerstad Maskin AS

13.30 Kaffepause

14.00  Kan digital kommunikasjon, ved bruk av mobiltelefon, erstatte bruk av UHF radio ved løfteoperasjoner?
Jon Ingvald Båtnes, Equinor

14.45 Hva er forventningen til utstyrsspesifikk opplæring?
– innhold og dokumentasjon
– gjennomføringsmetode
Trond Fossheim, Vedal Prosjekt

15.15 Oppsummering, spørsmål, avslutning
Hermod Pettersen, styreleder KTF

  • HMS ledere
  • Byggeledere
  • Kranførere
  • Entreprenører
  • Andre interesserte

Fysisk møte

Overnatting

De som ønsker overnatting kan ta kontakt med hotellet per mail; booking@olavsgaard.no, og henvise til kode BK-02320 ved bestilling.

Parkering

Hotellet tilbyr sine gjester gratis parkering, og det er rikelig med oppmerkede parkeringsplasser i umiddelbar nærhet til hotellet. Egne parkeringsplasser er reservert for handicappede og for el-biler

Taxi

Det er egen taxi-holdeplass rett utenfor hotellet. Hotellet har egen fastprisavtale med Nedre Romerike Taxi for strekningen Gardermoen-Olavsgaard / Oslo Sentrum-Olavsgaard. For bestilling ta kontakt med vår resepsjon

Tog

Nærmeste togstasjon er Lillestrøm. Det går lokalbuss mellom stasjonen og hotellet, ca 10 minutters tur.

Buss

Som nærmeste nabo til hotellet, ligger bussknutepunktet Olavsgaard. Hvert kvarter går Flybussen fra Gardermoen til Olavsgaard. Det gjelder Flybussene FB1, FB3 og FB5A går fra Plattform 11 og 12 utenfor ankomsthallen på flyplassen. Fra Olavsgaard bussterminal til Gardermoen går bussen fra plattform 1, 1 gang hver time i ukedager. Egne tider for helger og helligdager, se Flybussens hjemmeside for tider og mer informasjon.

Ta kontakt med hotellet direkte for rabatt-kode til Flybussen. For mer informasjon og rutetider, se Flybussens hjemmeside.

Fra bussknutepunktet går det også busser til Oslo og lokalområdet med hyppige avganger. Se Ruter for mer informasjon om ruteopplysning lokalt. Billetter til lokalbussene kan kjøpes i hotellets resepsjon.

Gjennomføring Fysisk. Påmelding Møtepris er gratis, men du må melde deg på via påmeldingsknappen. Det kan komme tillegg i pris på dagpakke (lunsj, pausemat). Påmelding helt frem til møtestart. Ved spørsmål ta kontakt med kundeservice@qualitynorway.no.

Pris
Ingen deltakerpris, deltakerne betaler kun for dagpakke (lunsj, bevertning) kr. 800,- + MVA

 

Kanskje du også er interessert i disse arrangementene?

Operasjonelt ansvarlig for kran- og løfteoperasjoner i bygg og anlegg

Arrangør

association
association