Kurs og konferanser
Dyktige forelesere
Topp kundetilfredshet

Ankerhåndteringskonferansen 2023

– flytting og ankring av installasjoner til havs

7. og 8. november på Clarion Hotel Stavanger

Vi gir deg markedssituasjonen, nytt regelverk på vind, nytt handlingsutstyr, tryggere operasjoner, mindre utslipp og høyere opptid med ny metodikk, nytt ankerkonsept for flytende vind og masse mer! Få påfyll og inspirasjon av det siste innen ankerhåndtering! Vi viser deg innovative løsninger og verktøy. Velkommen til konferanse!

  • 07.11.2023–08.11.2023
  • 2 dager
  • Clarion Hotel Stavanger
  • Kran og løft
  • 07.11.2023–08.11.2023
  • 2 dager
  • Clarion Hotel Stavanger

Dette arrangementet er avsluttet.

Om Ankerhåndteringskonferansen

Konferansen  vil vi gi deg påfyll av det siste innen ankerhåndtering, nye tanker, inspirasjon og ulike verktøy for at du skal kunne manøvrere deg gjennom en tid der alt er i konstant endring.
Vi ønsker å presentere pågående arbeid og fremtidstanker. Ved å samle bransjen og utveksle nye ideer, ønsker vi å bidra til og skape en sikrere arbeidsplass med nye og innovative løsninger for de som er involvert i operasjonene.

Vi ønsker deg velkommen til faglig påfyll, gode diskusjoner og sosialt samvær!

Målgruppe

  • Operativt personell i rederi / riggselskap
  • Leverandører av utstyr
  • Teknisk personell i rederi / leverandører mm
  • Dekkspersonell fartøy / rigg
  • Kranoperatører
  • Representanter fra energiselskaper/myndigheter/klasseselskaper
  • Annet personell med tilknytning til bransjen

Det vil også være mulighet for en miniutstilling for påmeldte deltakere. Pris for miniutstilling kr. 7500,- + mva. Ønsker du å stille ut så ta kontakt med stene.kristiansen@qualitynorway.no

Få bedre pris som medlem

Alle kan delta, både ikke-medlemmer og medlemmer, men du og din bedrift får bedre pris som medlem av Kranteknisk Forening. Les mer om pris på medlemskap HER.
Les mer om medlemsfordeler og meld deg eller din bedrift inn HER.

KranTeknisk Forening

Med et sterkt og profesjonelt fagmiljø i ryggen tilbyr vi til enhver tid en rekke kurs og konferanser innen kran og løft. I tillegg arrangerer vi bransjetreff for nettverksbygging og utveksling av erfaringer og sosialt samvær. Vårt etablerte fagmiljø, i samråd med aktuelle myndigheter, arbeider for å fremme en formålstjenlig og enhetlig tolkning og praktisering av det til enhver tid gjeldende regelverk for fremstilling, sertifisering og bruk av løfteinnretninger og løfteredskap. Vi imøtekommer en raskt økende teknologisk og kommersiell utvikling gjennom et nært samarbeid med bransjen og dens ledere og ansatte. Les mer her. 

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Erik Haakonsholm

CCO, Sirius Design & Integration AS

Erik er skipsingeniør med lang erfaring innen skipsdesign, blant annet på Ankerhåndterere. Han arbeider i dag som salgsansvarlig i Sirius D&I der han også er en av gründerne. Erik har tidligere jobbet for Ulstein Design og Vard Design. I Vard hadde han stilling som både designer, designsjef, daglig leder for Vard design og administrerende direktør for offshore og spesialfartøy divisjonen i Vard Group. Han har i disse rollene vært en aktiv bidragsyter i utviklingen av mange av de store Ankerhåndtererne som seiler i dag.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Inger-Louise Molver

Shipbroker & Analyst - Renewables, Pareto Shipbrokers AS

Inger har jobbet nær tyve år i offshore-shipping bransjen. Hennes spesialfelt er analyse. Inger har jobbet for Pareto Shipbrokers siden januar 2020, som skipsmegler og analytiker innen det globale offshore og fornybarsegmentet. Inger er en Fellow ved Institute of Chartered Shipbrokers.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Victor Remmers

Senior Engineer Delmar Systems, Vryhof

Victor holds a BSc degree of Mechanical Engineering. After 10 years as a PTC certified instructor & Consultant with Holland Engineering Consultants, he joined Vryhof in 2009. With over 25 years of experience in FEA analysis & simulations, he is one of the designers of the STEVSHARK®REX and lead designer of the STEVADJUSTER® & STEVPRIS®Mk7. He is also responsible for most FEA calculations for class and offshore tests of Vryhof products & technologies.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Nina Winther-Kaland

PhD, Director Data science, STORMGEO AS

Nina er utdannet oseanograf, og har en PhD i havmodellering. Hun jobber i dag som direktør for data science i StormGeo. Nina har lang erfaring innenfor operasjonell oseanografi, og har hatt fokus på å bygge robuste beslutningsstøtte system for marine operasjoner gjennom sine 16 år i StormGeo.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Lars Petter Tennfjord

Product Manager - Emerging Markets, Kongsberg Maritime AS

Lars Petter har en bachelorgrad i Produktutvikling og Design fra NTNU Ålesund, samt mastergrad i Subsea Engineering fra University of Aberdeen.
Han er oppvokst rett ved Søviknes verft på Sunnmøre og fattet tidlig interessen for skip og havet. Dette førte til at han etter studiene flyttet til Stavanger og jobbet i 10 år med planlegging og utførelse av maritime operasjoner. Han jobber nå i Kongsberg Maritime i Ålesund som teknisk ansvarlig for utvikling av dekksmaskineri/håndteringsløninger mot nye markeder, med et spesielt fokus på flytende vind.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Bruno A. Roccia

Dr. Mg. Ing., Universitetet i Bergen, UiB

My name is Bruno Roccia and I am a researcher at GFI since January 2022. I am currently working in the field of data-driven computational mechanics and offshore wind energy.
I am from Argentina and graduated from the University of Río Cuarto with a degree in Mechanical Engineering. Later on, I received a degree in Master of Science from the same university and then a PhD degree from the University of Córdoba.
My main research topics are unsteady aerodynamics, flexible multibody dynamics, nonlinear dynamics and computational aeroelasticity.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Gunnar Prytz

CTO Miros, Ph.D., Miros AS

Gunnar har vært CTO i Miros siden 2017 og har vært med på posisjonere firmaet til å bli en global leder innenfor instrumentering for måling av bølger, strøm og oljesøl på havet, kombinert med et moderne IoT-økosystem for å støtte ulike typer offshoreoperasjoner. Han er opptatt av å ta i bruk ny teknologi for å utvikle løsninger som er bedre enn de vi hadde i går, og fokuserer på praktisk bruk av ny teknologi for å løse reelle kundeproblemer og fremme digitalisering.
Han har tidligere arbeidet 15 år i ABB i ulike R&D-roller innenfor instrumentering, industriell kommunikasjon, kontrollsystemer og IoT, og har også vært involvert i internasjonal standardisering i IEC.
Han har en doktorgrad i fysikk fra NTNU.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Steffen Lofnes

Advisor Low/Zero Carbon Logistic Solutions, Equinor ASA

Master of Science in Marine biology from the University of Bergen in 1993. Various professional background mainly from aquaculture and the O&G industry. Employed in Equinor since 2006 and have had various positions within HSE, risk management and supply chain. Safety leader in Equinor’s onshore operations in Texas 2012-2014, and Head of HSE in Drilling & Well in the period 2016-2021. Currently Advisor Low/Zero Carbon Logistic Solutions, Maritime operations on the NCS.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Martin Løland

Team lead, 4SUBSEA AS

Martin har en mastergrad i maskinteknikk med spesialisering innen produktutvikling og materialer. Han har fem års erfaring i 4Subsea hvor han har jobbet med utvikling av teknologi for rig og brønnintegritet. Som nåværende produktsjef for DynOps er Martin dedikert til å forenkle operasjoner og redusere kompleksitet gjennom innovativ produktutvikling. Han er spesielt opptatt av å drive bransjen mot en fremtid der operasjonell innsikt styrer datadrevne beslutninger.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Paul I. Fevang

Forretningsleder, InterMoor AS

Paul er utdannet sivilingeniør fra NTNU og siviløkonom fra NHH. Etter endt utdannelse jobbet han fem år i Global Maritime og de siste 15 årene i InterMoor AS. Leder i dag engineering- og salgs gruppene i InterMoor. Har sittet i programkomiteen for Ankerhåndteringskonferansen siden 2012.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Sigmund Hertzberg

Advanced Marine Professional / Master Mariner, AKER BP ASA

Sigmund er utdannet sjøkaptein ved Kristiansund fagskole. Seilte som kaptein på ankerhåndtering frem til 2006, etter det har han jobbet med marine operasjoner i inn og utland i forskjellige roller. Nå er han ansatt i marine og logistikk avdelingen i AkerBP.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Kai Roger Nilsen

Director of Engineering, Delmar Systems

Kai er utdannet sivilingeniør i marin teknikk ved NTNU.
Han startet sin karriere i Statoil/Equinor som trainee og jobbet deretter som forsker.
I 2014 startet han i Deep Sea Mooring, nå Delmar, hvor han er ansvarlig for engineering.
Hos Delmar jobber han med design av forankringssystemer og analyse av marine operasjoner.
/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Ingrid Skule Høgsæt

M.Sc Mechanical Engineering , DNV

Ingrid er utdannet maskiningeniør fra NTNU. Hun har jobbet i DNV siden 2006 og jobber som prosjektleder på Material laboratoriet til DNV på Høvik. Jobber med undersøkelser og testing i forbindelse med levetidsforlengelser, kvalifisering av ny teknologi og skadeundersøkelser. Hun har omfattende erfaring innen testing og tilstandsvurdering av kjetting til offshore enheter.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Runar Hjelle

Offshore Handling Solutions, Deck Machinery & Motion Control, Kongsberg Maritime AS

Runar Hjelle er utdannet innen maskin og elektro ved Sjøkrigsskolen i Bergen, og seilte på marinens fartøyer i 7 år. Har jobbet i Kongsberg i over 20 år, og i denne tiden hatt roller innenfor teknisk konstruksjon, salg og ledelse. Jobber nå som salgsansvarlig for dekksmaskineri/håndteringsløsninger mot ankerhåndterere og flytende vind.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Petter Dahl

Discipline Lead Marine Operation, Odfjell Technology

Petter er utdannet Master Mariner fra bergen maritime. Han arbeider i dag som leder for marine operasjoner i Odfjell Technology, han har erfaring fra rederi som styrmann, overstyrmann. Har jobbet en del mot nybygging av fartøy før han gikk videre til fortøyningsbransjen som Marine Supervisor,
han har og jobbet som marine Advisor mot klassing, AOC prosesser samt generell riggdrift. Vært fagansvarlig i et sikkerhets selskap å lærer i maritim sikkerhet mot Imo kursing.

Dato og tid

  • Dag 1: 07.11.2023 10:0017:00
  • Dag 2: 08.11.2023 09:0016:00

Program

Tirsdag 7. november

08.30 Registrering

09.30 Åpning           

NYE MULIGHETER OG MARKED

09.45 Markedssituasjon på rigg og ankerhåndteringsfartøy
Inger-Louise Molver, Shipbroker & Analyst – Renewables, Parato

REGELVERK

10.30 Rikets tilstand – nytt regelverk vind
Marita Halsne, Petroleumstilsynet 

11.00 Kaffepause11.30   Nytt fra GOMO
Sigmund Hertzberg, Aker BP

12.00   DNV Rules & Regulations for anchor-handling – status and the way forward
– Impact of new retroactive IMO Regulations coming into force 1st 2026.”
Dag-Børre Lillestøl, DNV

12.30 Lunsj

TEKNOLOGI OG INNOVASJON

13.30     Nytt handlingutstyr for morgendagens ankerhåndteringsfartøyer
Lars Petter Tennfjord & Runar Hjelle, Kongsberg Maritime

14.00   Tryggere operasjoner, mindre utslipp og høyere oppetid med ny metodikk for forankringsanalyser
Kai Roger Nilsen, Delmar Systems

14.30  Kaffepause

15.00   FEPLA – et nytt anker konsept for flytende vind
Paul Inge Fevang, InterMoor

15.30   Bedre operabilitet og mindre utslipp med dynamiske operasjonsgrenser
Martin Løland, 4Subsea

16.00   Testing of Stevmanta anchor at Troll
Victor Remmers , Delmar Vryhof

16.30  Slutt for dag 1

18.00 Middagsforedrag:
SHOW! When you think you`ve seen it all, think again!
En herlig blanding av humor og forbløffelser!
Vidar Hansen er den tidligere politimannen som blander tankelesing og underholdning. Dette har resultert i at Vidar blir omtalt som det nærmeste vi kommer Sherlock Holmes i nyere tid. Vidar er kjent som programleder for programmet «Den nakne sannhet» på TV2 Livsstil. Der brukte han sine evner til å tyde kroppsspråk og avsløre løgn.
Hans unike blanding av humor, overraskelser og tankelesing har gjort Vidar til en ettertraktet underholder på firmafester, banketter, og som foredragsholder på konferanser. Vidar har gjestet TV2 og NRK flere ganger, og TV Aftenbladet har laget webTV-serien «Mentalisten» som handler om Vidar Hansen og hans forbløffede evner. Dette er Aftenbladets største nettTV-suksess gjennom tiden. Les mer på www.vidarhansen.com

19.30 Konferansemiddag                 

Onsdag 8. november

FARTØY

09.00     Nye design for morgendagens ankerhåndteringsfartøyer
Martijn de Jongh, Kongsberg Maritime

09.30 MHCV design for fremtiden
Erik Haakonsholm, CCO, Oceanic/Sirius Design & Integration

10.00   Kaffepause

10.30 Grønn løsninger – null utslipp/lav utslipp
Steffen Lofnes, Equinor       

OPERASJONELLE ERFARINGER

11.00  Rigg flytt til Canada
Petter Helle Dahl, Senior Marine Advisor, Odfjell Drilling

VÆR

11.30   Smart bruk av værdata i et skiftende havklima
Nina Winther-Kaland, PhD, Storm Geo

12.00 Lunsj

13.00   Riggflytt operasjoner – Prediksjon av heavebevegelse i fartøyet
 Gunnar Prytz, Miros Group

ANKERLINER OG KJETTING

13.30 JIP R5 kjetting
Ingrid Skutle Høgsæt, M.Sc Mechanical Engineering, DNV

14.00 Kaffepause

14.30 Advanced computational approaches for the modeling of mooring lines
Bruno Roccia, Universitet i Bergen

15.00 Avslutning

15.15 Buss transport til Sola flyplass

Konferanse

Hotell
Deltakerne må selv bestille overnatting på denne konferansen.
Vi har reservert et antall rom på Clarion Hotel Stavanger. Enkeltrom med frokost kr. 1.495, per natt. (prisen kan bli justert)
Hotellrommene kan bestilles på følgende link: https://app.mews.com/distributor/9454c43d-a905-46b0-82bf-b08500802fe6?mewsAvailabilityBlockId=0ef95e99-7ef7-4684-81a7-b0950101cca7

Konferanseapp
På denne konferansen vil vi bruke en konferanseapp. Dette er en web-app som du kun legger til på startskjermen på din mobil (ingen nedlasting via appstore/playbutikk).
Konferanseappen holder deg oppdatert på program, forelesere, nedlasting av foredrag, praktiske beskjeder, deling av bilder, kommentere, chat med andre deltakere og informasjon.
Du vil få tilsendt lenke til appen senest dagen før konferansen starter.
Her finner du bruksanvisning på hvordan legge til appen på din mobil.

Gjennomføring Konferansen gjennomføres fysisk på et konferansehotell/konferansested. Grupperabatt Er dere flere på arbeidsplassen som ønsker å delta sammen på ett arrangement? Da kan det lønne seg å melde dere på sammen! Når samme bedrift melder samtidig på 5 eller flere personer på ett arrangement, får dere 20 % rabatt på kurspris. Påmelding Meld deg på via påmeldingsknappen. Ved spørsmål ta kontakt med kundeservice@qualitynorway.no. Påmeldingsregler Påmelding er bindende. Ved å melde deg på aksepterer du våre avbestillingsregler. Påmelding helt frem til konferansestart hvis ledige plasser. Hotell 
Bestilles og betales av den enkelte deltaker. Avbestillingsregler 
Avbestilling må sendes skriftlig til kundeservice@qualitynorway.no 
Ved avbestilling etter påmeldingsfristens utløp faktureres 30 % av full pris.  Avbestilling innen 7 dager før kursstart gir ingen refusjon. Sykemelding gir dessverre ikke grunnlag for refusjon. Kontakt ditt forsikringsselskap angående dette.
 
Rettigheter 
Kjøp av arrangement er personlig og knyttes til den påmeldte.