Kurs og konferanser
Dyktige forelesere
Topp kundetilfredshet

Konferanse: Bruk av kunstig intelligens (AI) i bygg, anlegg og eiendom (BAE)

Velkommen til konferanse på Thon Hotel Opera

Bruken av kunstig intelligens (AI) i bygg, anlegg og eiendom (BAE), spesielt innenfor forvaltning, drift og vedlikehold, representerer en betydelig innovasjon som kan føre til mer effektive, kostnadseffektive og smartere måter å håndtere eiendommer på.

Eirik Solheim, teknologirådgiver og journalist i NRKbeta leder oss gjennom en spennende fagdag.

Konferansen vil fokusere på hvilke muligheter som allerede finnes i dag med eksempler fra foreleserne, men også på hvordan man ser for seg fremtiden innen forvaltning, drift og vedlikehold av eiendommer med bruk av AI.

 

 • 07.03.2024
 • 09:00 - 15:30
 • Thon Hotel Opera
 • Bygg, anlegg og eiendom
 • 07.03.2024
 • 09:00 - 15:30
 • Thon Hotel Opera

Dette arrangementet er avsluttet.

Velkommen til konferansen «Bruk av Kunstig Intelligens i Bygg, Anlegg og Eiendom (BAE)».

Denne konferansen samler fagfolk og eksperter for å utforske anvendelsen av AI i byggebransjen. Målet er å dele kunnskap om hvordan AI kan forbedre design, konstruksjon, og forvaltning av eiendommer.

Med presentasjoner fra ledende eksperter, tilbyr konferansen innsikt i de nyeste AI-teknologiene og deres praktiske anvendelser. Gjennom foredrag og diskusjoner vil deltakerne få muligheten til å lære om aktuelle trender, utfordringer og muligheter i bransjen.

Konferansen er en ideell plattform for nettverksbygging og kunnskapsdeling for alle som er interessert i fremtidens bygg- og eiendomsbransje. Registrer deg nå for en lærerik og innsiktsfull opplevelse.

Målgruppe

 • Bygge- og Anleggsbransjen: Dette inkluderer entreprenører, ingeniører, arkitekter, og prosjektledere som ønsker å integrere AI i deres arbeidsprosesser for å forbedre effektiviteten, kostnadskontrollen og innovasjonen i byggeprosjekter.
 • Eiendomsforvaltere og -utviklere: Disse profesjonelle vil ha interesse av å lære hvordan AI kan brukes for å forbedre bygningsforvaltning, energieffektivitet, og eiendomsutviklingsstrategier.
 • Teknologispesialister: Dataforskere, AI-forskere, og IT-konsulenter som arbeider med eller er interesserte i å utvikle løsninger for BAE-industrien.
 • Investorer og økonomiske analytikere: De som ser etter nye teknologitrender og investeringsmuligheter innen bygg- og eiendomssektoren.
 • Akademikere og studenter: Personer fra akademiske institusjoner som forsker på eller studerer byggteknikk, arkitektur, urban planlegging, og relaterte felt.
 • Kommunalt ansatte og politikere: De som arbeider med by- og regional planlegging, infrastrukturutvikling og relaterte offentlige politikkfelt.
 • Bærekraft og miljøeksperter: Fagfolk som fokuserer på bærekraftige byggemetoder og miljøvennlig design, hvor AI kan spille en nøkkelrolle.

Velkommen til Konferansen:

 

Ingebjørg Foss Daae – COO i Consigli

 

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Eirik Solheim

Teknologirådgiver og journalist, NRKbeta

Eirik er en internasjonalt ettertraktet formidler og foredragsholder i medie- og teknologibransjen med 25 års erfaring som teknologirådgiver, medieprodusent og journalist i NRK. I 2006 startet han den anerkjente utviklingsavdelingen NRKbeta. Solheim har hatt styreverv i NCE Media/Media City Bergen og vært konsulent i Accenture. Han er tilknyttet Høyskolen i Volda som forsker og er utdannet medieingeniør fra Universitetet i Stavanger.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Cathrine Mørch

Direktør for digitalisering og utvikling, Statsbygg

Cathrine leder utviklings- og innovasjonsarbeidet som skal sikre at Statsbygg og næringen blir datadrevne, og gjennom det bidrar til varige, bærekraftige løsninger. Hun har erfaring som direktør for digitalisering i Sweco og som teknologileder i Multiconsult. Cathrine er anerkjent som en av Norges topp 50 teknologikvinner og har tidligere vunnet priser som «Young Professional of the Year» i Europas kåring for unge rådgivere. Hun er utdannet sivilingeniør fra NMBU.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Anne Kristine Linnestad

Stortingsrepresentant fra Akershus i Kommunal- og forvaltningskomiteen, Høyre

Stortingsrepresentant fra Akershus i Kommunal- og forvaltningskomiteen, medlem av Høyres Digitaliseringsutvalg. Tidligere ordfører for Ski kommune.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Ingebjørg Foss Daae

COO, Consigli

Ingebjørg Foss Daae er COO i Consigli, den selvprosjekterende ingeniøren som bruker AI for å redusere risiko, kostnader og karbonfotavtrykk i eiendomsutviklingsprosjekter. Hun har lang erfaring fra bransjen og har jobbet med forretningsutvikling, innovasjon, digitalisering, systemintegrasjon hos både prosjekterende, entreprenør og som byggherre.  

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Kristian Gjestemoen

Daglig leder, Betongmast Buskerud-Vestfold

Kristian, den offensive Daglig lederen hos Betongmast Buskerud-Vestfold, har spilt en nøkkelrolle i å doble omsetningen siden 2020. Med en solid bakgrunn som sivilingeniør og tidligere Avdelingsleder i AF Gruppen, kombinerer han teknisk ekspertise med energisk ledelse og fremragende salgsevner. Hans lidenskap for fotball reflekteres i hans strategiske og teamorienterte tilnærming, noe som også har ledet til en sterk satsning på lokalt engasjement gjennom idrett. Kristian er en mester i nettverksbygging, og hans evne til å knytte entreprenørvirksomhet med lokalsamfunnet har vært sentral i selskapets imponerende vekst og rekordstore ordreserve på 1,3 milliarder NOK. Han er genuint interessert i teknologi og ser hele tiden etter verktøy som kan øke produktivitet og være med på å endre bygge bransjen. Bestående sannheter skal utfordres!

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Dan Richard Isdahl-Engh

Daglig leder, ProXpect Drones AS

Dan Richard har bakgrunn som testpilot og aeronautisk utvikler av AnsuR Birdeye, og er en lidenskapelig flyger. Han jobber nå med partnere som leder for luftoperasjoner og er ansvarlig for C3 (kommando, kontroll og kommunikasjon) -utvikling. Dan Richard har de siste årene utviklet MFI (Multi pilot Flight Initiative) som en del av vår MAPS-strategi (Multi Aircraft Piloting System). Han er også nåværende driftsleder for Norges ledende industriinspeksjonsselskap med luftrobotikk.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

André Nilsen Ibenholt

CTO, Veifo AS

André er utdannet gruppe L elektriker og i World Class Maintenance fra NTNU. Han har lang erfaring fra Coca Cola, blant annet som automatiker, vedlikeholdsansvarlig og leder for FM avdelingen. André har også jobbet i GK som avdelingsleder for service i Oslo. Under sin tid i Coca Cola mottok han Icon Award, pris for miljø og innovasjon.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Sofie Bang

Seniorkonsulent, Holte Consulting

Sofie Bang har skrevet doktorgrad ved NTNU om utfordringer og muligheter innen digitalisering og bruk av kunstig intelligens i byggebransjen.

Hun jobber i dag som seniorkonsulent i Holte Consulting, hvor hun i hovedsak jobber med kvalitetsledelse og AI.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Ulrikke Lien

CEO, Sensorita

Ulrikke er CEO and co-founder av Sensorita. Målet deres er å snu avfallsindustrien på hodet ved å lage digitale tvillinger av avfallscontainere. Når innholdet og kvaliteten er kjent, kan containerne utnyttes som desentraliserte lagringsenheter som kan styres for å planlegge og optimalisere gjenvinningsprosesser mer effektivt. Ulrikkes fryktløshet har fanget oppmerksomheten til mange, og hun ble nylig listet som en av Norges «40 under 40». Hun er utdannet byggingeniør og en merkelig vane med å melde seg på stadig lengre ultraløp hver gang hun står overfor en betydelig utfordring.

Dato og tid

 • 07.03.2024 09:0015:30

Program

Fra 08.00 Registrering, lett servering og mingling

09.00 Velkommen
Ved konferansier Eirik Solheim

09.05 Veien mot en datadreven næring
Cathrine Mørch, direktør digitalisering og utvikling, Statsbygg

09.45 – 10.00  Pause

10.00 Den selvprosjekterende ingeniøren
Ingebjørg Foss Daae, COO, Consigli

10.45 Praktisk bruk av AI i tidligfase
Kristian Gjestmoen, daglig leder, Betonmast Buskerud-Vestfold

11.25 – 12.25  Lunsj

12.25 KI i et politisk perspektiv.
Hvordan KI utfordrer, og hva vi politikere må gjøre for å legge til rette for trygg og bærekraftig bruk av KI.
Anne Kristine Linnestad,  Stortingsrepresentant fra Akershus i Kommunal- og forvaltningskomiteen, medlem av Høyres Digitaliseringsutvalg

13.05 AI i Eiendomsbransjen: Fra visjon til virkelighet
Bli med på en tidsreise gjennom kunstig intelligens’ (AI) fascinerende historie og oppdag dens transformative rolle i eiendomsbransjen. Fra 80-tallets visjonære ideer til dagens avanserte applikasjoner, utforsker vi AI’s reise og hvordan den former fremtiden for forvaltning, drift og vedlikehold av eiendommer.
André Nilsen Ibenholt, teknisk sjef i Veifo og Dan Richard Isdahl-Engh, daglig leder Proxpect Drones AS, vil lede deg gjennom denne spennende reisen, der de kombinerer historiske innsikter med moderne anvendelser og en spektakulær visjon om fremtidens muligheter.

13.45 – 14.00  Pause

14.00 Fra ambisjon til praksis
Fokus på konkrete løsninger og grep aktører kan ta i bruk (allerede i dag) for å arbeide systematisk med AI
Sofie Bang, seniorkonsulent (doktorgrad i AI), Holte Consulting 

14.40 Automatisk avfallshåndtering med AI
Sensorita har utviklet ny teknologi som måler avfall i containeren. De bruker AI og radar til å lage kunstig intelligens for å automatisere oppgaver knyttet til avfallshåndtering på byggeplasser. Nå ruller de ut løsningen som automatiserer tømmebestillinger, og snart kan sensoren også si noe om hva containerne inneholder.
Ulrikke Lien, CEO, Sensorita AS

15.20 Oppsummering av dagen
Ved konferansier Eirik Solheim

15.30 Takk for i dag – vel hjem

Konferanse

Gjennomføring Konferansen gjennomføres fysisk på et konferansehotell/konferansested. Grupperabatt Er dere flere på arbeidsplassen som ønsker å delta sammen på ett arrangement? Da kan det lønne seg å melde dere på sammen! Når samme bedrift melder samtidig på 5 eller flere personer på ett arrangement, får dere 20 % rabatt på kurspris. Påmelding Meld deg på via påmeldingsknappen. Ved spørsmål ta kontakt med kundeservice@qualitynorway.no. Påmeldingsregler Påmelding er bindende. Ved å melde deg på aksepterer du våre avbestillingsregler. Påmelding helt frem til konferansestart hvis ledige plasser. Hotell 
Bestilles og betales av den enkelte deltaker. Avbestillingsregler 
Avbestilling må sendes skriftlig til kundeservice@qualitynorway.no 
Ved avbestilling etter påmeldingsfristens utløp faktureres 30 % av full pris.  Avbestilling innen 7 dager før kursstart gir ingen refusjon. Sykemelding gir dessverre ikke grunnlag for refusjon. Kontakt ditt forsikringsselskap angående dette.
 
Rettigheter 
Kjøp av arrangement er personlig og knyttes til den påmeldte.