Kurs og konferanser
Dyktige forelesere
Topp kundetilfredshet
Nyhet!

Konferanse: Bruk av kunstig intelligens (AI) i industribedrifter

Hvordan kan du og din bedrift optimalisere industriprosesser gjennom AI? Og hva betyr dette egentlig?

I en tid der teknologiske fremskritt setter dagsordenen for industriell vekst, er kunstig intelligens (AI) blitt et kraftig verktøy for bedrifter som ønsker å optimalisere prosesser og møte morgendagens utfordringer. Konferansen gir deg en unik mulighet til å forstå og lære om bruken av AI i industribedrifter.

Du vil blant annet få høre interessante foredrag fra Google, Siemens, Veifo, Proxpect Drones, Cognite, Deloitte og BearingPoint som skal prate om Bane NOR prosjekt med AI.

Tenke utenfor boksen og utforsk nye muligheter for innovasjon!

Velkommen til konferanse 7. mai 2024 på Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo!

 • 07.05.2024
 • 8.30 - 15.45
 • Radisson Blu Oslo Plaza Hotel
 • Industri vedlikehold
 • 07.05.2024
 • 8.30 - 15.45
 • Radisson Blu Oslo Plaza Hotel

Dette arrangementet er avsluttet.

Dyktige Eirik Norman Hansen loser oss gjennom dagen som konferansier. Eirik er futurist, teknologioptimist og har et øye for samfunnstrender. Han hjelper bedrifter i inn- og utland med å vokse og tilpasse seg den digitale verden.

Du vil møte en rekke kunnskapsrike forelesere fra bransjeledende bedrifter som deler av sine erfaringer og gir deg både praktiske eksempler og kunnskap om fremtidens verktøy og prosesser.

 • Oppdag hvordan AI kan transformere din virksomhet, optimalisere produksjon og drive innovasjon
 • Få innsikt fra bransjeledere og AI-pionerer – våre nøye utvalgte foredragsholdere deler sine erfaringer og beste praksiser
 • Møt likesinnede fagfolk, knytt verdifulle kontakter og utforsk samarbeidsmuligheter
 • Engasjer deg gjerne med å stille spørsmål til foreleserne om utfordringene og mulighetene innen AI for industrien

Hør podcast i regi av Proxpect Drones, Veifo og Galleri Oslo hvor vi snakker om viktigheten av nettverk, læring, utvikling, AI, teknologi, WCM og de spennende planene vi har fremover. Her er det noe for enhver smak! Trykk her for å komme direkte til episoden.

Målgruppe

Konferansen retter seg mot personell med arbeidsoppgaver og ansvar innenfor:

 • Vedlikehold av produksjons- og prosessanlegg
 • Drift av produksjons- og prosessanlegg
 • Ledelse, økonomi og prosjektering
 • Sikkerhet og beredskap
 • Leveranser og salg av vedlikeholdstjenester og utstyr
 • Undervisning og forskning
 • Planlegging
 • Asset Management

Få bedre pris som medlem

Alle kan delta, men du og din bedrift får bedre pris som medlem av Norsk Forening for Vedlikehold. Les mer her.

Norsk Forening for Vedlikehold

Vi tilbyr kurs og konferanser som gir deg faglig kompetanse på flere nivåer, både rettet mot strategisk, taktisk og operativt nivå. World Class Maintenance – Vedlikeholdsledelse og World Class Maintenance – Vedlikeholdstekniker er våre flaggskip innen vedlikehold og gir en anerkjent sertifisering. Kursene er basert på europeisk norm NS-EN 15628 Vedlikehold – Kvalifikasjonskrav for vedlikeholdspersonell. Les mer her. 

norsk-forening-for-vedlikehold

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Eirik Norman Hansen

Founder, Eirik Norman AS

Eirik er futurist, teknologioptimist, og en av Norges mest etterspurte formidlere. Han har et øye for samfunnstrender og hjelper bedrifter i inn- og utland med å vokse og tilpasse seg den digitale verden. Han er spesielt opptatt av hva teknologi betyr for mennesker, organisasjoner og samfunn, og hvordan utviklingen vil påvirke nettopp din bransje. Han snakker om kunstig intelligens, utvidede virkeligheter (VR), roboter og automatisering. Om hva det egentlig er, og hva det ikke er. Eirik ble kåret til Årets taler av Talerlisten i 2018, og har vært nominert hvert år siden. Han er tilknyttet Ideas Lab som Senior Researcher, underviser på Høyskolen Kristiania og er forfatter av boken «Når juss møter AI».

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

André Nilsen Ibenholt

CTO, Veifo AS

André er utdannet gruppe L elektriker og i World Class Maintenance fra NTNU. Han har lang erfaring fra Coca Cola, blant annet som automatiker, vedlikeholdsansvarlig og leder for FM avdelingen. André har også jobbet i GK som avdelingsleder for service i Oslo. Under sin tid i Coca Cola mottok han Icon Award, pris for miljø og innovasjon.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Dan Richard Isdahl-Engh

Daglig leder, ProXpect Drones AS

Dan Richard har bakgrunn som testpilot og aeronautisk utvikler av AnsuR Birdeye, og er en lidenskapelig flyger. Han jobber nå med partnere som leder for luftoperasjoner og er ansvarlig for C3 (kommando, kontroll og kommunikasjon) -utvikling. Dan Richard har de siste årene utviklet MFI (Multi pilot Flight Initiative) som en del av vår MAPS-strategi (Multi Aircraft Piloting System). Han er også nåværende driftsleder for Norges ledende industriinspeksjonsselskap med luftrobotikk.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Andreas Prøsch

Cognite

Andreas har mastergrad i maskinteknikk (medisinsk robotikk) fra Imperial College London, en MBA fra INSEAD og en tidligere rolle som prosjektleder hos BCG. Andreas jobber nå som strateg og operatør innen kunstig intelligens anvendt i industrielle sammenhenger: Energi, produksjon, prosessindustrier.
Han leder globale vekstinitiativer innen industriell AI, produktutviklingsprogrammer og forretningsutvikling i industriell AI på tvers av markedsvertikaler (energi, produksjon, prosessindustrier)
Med dyp erfaring innen industriell AI/ML-feltet, brenner han for å identifisere og utvikle deeptech-løsninger for industriell fremgang og digitale løsninger. Andreas leder også AI-enheten på tvers av AKER-konsernets selskape. Han er ansvarlig for å håndtere tverrfunksjonelle team og strategiske partnerskap for implementering av grenseteknologiske initiativer. Han er også rådgiver for oppstartsselskaper, hovedsakelig innen deeptech-området.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Frank Rørtvedt

Siemens

Frank er ansvarlig for forretningsområde Siemens Xcelerator hos Siemens Digital Industries i Norge. Brenner for digital transformasjon og bistår industri gjennom hele reisen fra visjon og digitale ambisjoner til en skalerbar arkitektur og verdibasert skalering av use-caser. Har jobbet med industriell digitalisering i over 10 år, og de siste årene hatt ansvar for flere IIoT, AI og digitale tvilling prosjekter i Norge blant annet til Hydro, Equinor og FREYR Battery.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Sigurd Opdal Eidem

Senior Data Scientist , BearingPoint

Sigurd er utdannet sivilingeniør i nanoteknologi ved NTNU og jobber som Senior Data Scientist i Data Science and AI-teamet til BearingPoint. Han har erfaring både fra banksektoren og jernbanesektoren, og dyp forståelse av Industri 4.0 og hvordan man kan hente ut verdifull innsikt av data. Han jobber for øyeblikket innen prediktivt vedlikehold hos Bane NOR, og skal snake om hvordan AI kombinert med sensorteknologi kan bidra til å forbedre vedlikeholdet av den norske jernbaneinfrastrukturen.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Morten Vaage

Deloitte AS

Morten har over 20 års erfaring med ledelse og forbedringsarbeid fra flere bransjer, spesielt innenfor operasjonell logistikk og komplekse verdikjeder. Han har ledet en rekke operasjoner, konseptutredninger og transformasjoner innenfor disse områdene, med særlig fokus på operasjonell effekt, gevinstrealisering og anvendelse av teknologi i forbedringsarbeidet. I Deloitte leder han avdelingen Operations Excellence, som fokuserer spesielt på effektivisering og forbedring av prosesser, operasjoner og operasjonsmodeller, både i klassiske tilnærminger, men også med et særlig fokus på dagens og fremtidens teknologiløsninger, eksempelvis process mining og process intelligence (AI). I tillegg til tung operasjonell erfaring har han har bred akademisk bakgrunn innenfor supply chain, ledelse og strategi- og forretningsutvikling.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Kjetil Torvanger

Kjetil leder Smart Operations i Norge i Deloitte, og er tilknyttet et globalt nettverk, spesielt tilknyttet våre smart factory konsepter i Tyskland.
Hans fokusområde og akademiske bakgrunn er teknologi ledelse der han jobber med strategisk utvikling til operasjonalisering og gevinstrealisering i samspillet mellom
organisasjon & mennesker, prosesser og teknologi. På teknologisiden har han jobbet mye med overgangen fra OT til IT, fra ide til drift for en rekke selskaper og bransjer
Kjetil har vært fast foredragsholder av NFA sitt World Class maintenance program innenfor trender innen digitalisering de senere årene.
Kjetil er nysgjerrig og i stadig bevegelse og søken etter ny læring og trender. Hannovermessen er derfor et naturlig sted for han å boltre seg i.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Olav Landstad

Team Leader Operation & Maintenance, Equinor ASA

En karriere i Equinor har eksponert Olav for et mangfold av utfordringer og muligheter. Han startet i en avdeling som støttet Equinors globale olje- og gassportefølje med ingeniørfaglig ekspertise. Deretter hadde han en periode i Hammerfest hvor han jobbet med drift på LNG-anlegget Melkøya og fikk verdifull erfaring, hvorpå han gikk over til en stilling som drifts- og vedlikeholdsingeniør spesialisert innen kunstig intelligens. For øyeblikket leder Olav en avdeling kalt AI-implementering i Equinor, hvor han sikter på å bruke sine kombinerte ferdigheter og erfaringer for å lede teamet mot å implementere AI-teknologi i vår daglige drift.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Erik Martinsen

Erik Martinsen, Siemens

Erik har en mastergrad i Energi og Miljø fra NTNU, og jobber nå som salgsspesialist for Digital Industries rettet mot ettermarked i industrien og hjelper kundene med å holde produksjonen gående. Han har 7 års erfaring som serviceingeniør som har gitt et godt innblikk i hvordan norske industribedrifter jobber med vedlikehold og feilretting. Erik er særlig opptatt av å se kombinasjonen av ny teknologi med etablerte kulturer og arbeidsprosesser, og hvordan nye løsninger bør innføres for å skape mest mulig verdi for bedriftene og brukerne.

Dato og tid

 • 07.05.2024 08:3015:45

Program

08.00 – 08.30 Registrering, lett servering og networking

08.30 Velkommen

Ved konferansier Eirik Norman Hansen

08.45 Fra Fortidens Drømmer til Fremtidens Teknologier: En Reise Gjennom Tidene
Bli med på en reise fra fortidens visjoner til fremtidens realiteter i AI-teknologiens verden. Vi utforsker historien bak de mest transformative AI-oppdagelsene og ser fremover mot en fremtid formet av kunstig intelligens. Fra de tidlige drømmene om intelligente maskiner til dagens banebrytende anvendelser innen industrielt vedlikehold, vil vi avdekke hvordan AI fortsetter å omdefinere grensene for hva som er mulig.

Dan Richard Isdahl-Engh, CEO, ProXpect Drones AS
André Nilsen Ibenholt, Teknisk Direktør, Veifo AS

 

09.30 Hvordan Industriell Data + AI = Industriell Transformasjon
Industrien har i mange år vært på en digitaliseringsreise, men for mange har utfordringene vært store. Problemet begynner med tilgangen til data. Uten tilgang til god data vil verken digitalisering eller AI levere verdi. Cognite jobber med noen av verdens største industriselskap for nettopp å tilgjengeliggjøre industriell data, og er i dag ledende på Industriell AI globalt. Dette innlegget vil diskutere hvordan Industriell Data + AI er nøkkelen til verdiskapning

Andreas Prøsch, Vice President, Cognite AS

 

10.15  – 10.30 Pause

 

10.30 Presentasjoner og caser fra Deloitte
Hvordan automatisere forretningsprosesser

Morten Vaage,  Deloitte Engineering, AI & Data

Trender og nyheter fra verdens største industrimesse – Hannover messen 2024
Praktisk bruk av AI & Droner på inspeksjoner av kraftlinjer og broer.

Kjetil Torvanger, Director Smart Operations, Deloitte Engineering, AI & Data

 

11.15  Presentasjoner og showcase fra Siemens – industriell bruk av AI  og hands-on med Senseye Predictive Maintenance

Frank Rørtvedt, Digital Transformation Architect,  Siemens Xcelerator

 

12.00 – 13.00  Lunsj

 

13.00 Sette data i arbeid for bedre vedlikehold
Hvordan KI bidrar innen vedlikehold i Equinor sett i rammene av casene vi kjører pr nå og hva vi ser for oss fremover. Gjennomgang av et case på prediktivt vedlikehold samt hvordan vi arbeider mot å bruke historisk vedlikeholdsdata mm. for å få et mer høyoppløselig risikobilde på anleggene våre.

Olav Landstad, Team Leader O&M – Artificial intelligence, Equinor


13.45 Hvordan kan sensorer og AI forbedre jernbanevedlikehold?

Sigurd Opdal Eidem, Senior Data Scientist, BearingPoint


14.30 – 14.45 Pause


14.45 Google AI for Industry – use cases

Use of Vision AI for enhancing warehouse operations
Use of AI within Enterprise Search and Digital Twins

Dominique Bye-Ribaut, Customer Engineer, Google
Nils Jacob Sand,  AI/ML Expert, Deloitte Engineering, AI & Data

15.30 Oppsummering av dagen

Konferansier Eirik Norman Hansen

15.45 Takk for i dag

Konferanse

Gjennomføring Konferansen gjennomføres fysisk på et konferansehotell/konferansested. Grupperabatt Er dere flere på arbeidsplassen som ønsker å delta sammen på ett arrangement? Da kan det lønne seg å melde dere på sammen! Når samme bedrift melder samtidig på 5 eller flere personer på ett arrangement, får dere 20 % rabatt på kurspris. Påmelding Meld deg på via påmeldingsknappen. Ved spørsmål ta kontakt med kundeservice@qualitynorway.no. Påmeldingsregler Påmelding er bindende. Ved å melde deg på aksepterer du våre avbestillingsregler. Påmelding helt frem til konferansestart hvis ledige plasser. Hotell 
Bestilles og betales av den enkelte deltaker. Avbestillingsregler 
Avbestilling må sendes skriftlig til kundeservice@qualitynorway.no 
Ved avbestilling etter påmeldingsfristens utløp faktureres 30 % av full pris.  Avbestilling innen 7 dager før kursstart gir ingen refusjon. Sykemelding gir dessverre ikke grunnlag for refusjon. Kontakt ditt forsikringsselskap angående dette.
 
Rettigheter 
Kjøp av arrangement er personlig og knyttes til den påmeldte.