Kurs og konferanser
Dyktige forelesere
Topp kundetilfredshet
Nyhet!
Generativ AI kunstig intelligens

Kunstig Intelligens i næringslivet

15. juni på Ingeniørenes Hus i Oslo med livestreaming

Du vil lære mer om hvordan du kan bruke KI-verktøy i din bedrift og hvorfor det er så viktig å komme i gang allerede i dag, og ikke vente!

Spørsmålet er om du vil stå igjen på perrongen når KI-toget går? Invester i din egen jobb og fremtid og meld deg på i dag! Håper vi sees!

Til de 100 første som melder seg på konferansen gir vi med et e-læringskurs/webinar om KI/AI (verdi 390,-)

Passer ikke dato, meld deg på uansett! Du får tilsendt opptak fra konferansen i ettertid!

 • 15.06.2023
 • 08.30-15.30
 • Ingeniørenes Hus MED LIVESTREAMING
 • Teknologi
 • 15.06.2023
 • 08.30-15.30
 • Ingeniørenes Hus MED LIVESTREAMING
 • 3900,-

Vi ser frem til en faglig inspirerende dag, hvor alle forelesere setter av tid til å besvare spørsmål fra salen og de som deltar digitalt.

Meld deg på konferansen i dag og sikre deg plass. 

Målgruppe

 1. Bedriftsledere og beslutningstakere: Ledere og beslutningstakere fra ulike bransjer vil kunne dra nytte av å forstå hvordan AI kan implementeres for å øke effektivitet, redusere kostnader og drive innovasjon.
 2. AI- og dataforskere: Forskere og eksperter innen AI og dataanalyse vil kunne oppdatere seg på de siste trender, metoder og teknologier, samt bygge nettverk med andre fagpersoner.
 3. IT- og teknologisjefer: De som er ansvarlige for å lede og implementere teknologiske løsninger i bedrifter, vil kunne lære om hvordan AI kan integreres i eksisterende systemer og infrastrukturer.
 4. Gründere og oppstartsbedrifter: Entreprenører og småbedrifter som ønsker å utforske muligheter innen AI og tilhørende teknologier for å utvikle nyskapende produkter og tjenester.
 5. Investorer og venturekapitalister: Finansielle aktører som er interessert i å investere i AI-bedrifter eller vurdere potensielle investeringer innen teknologisektoren.
 6. Konsulenter og rådgivere: Fagpersoner som bistår bedrifter med å forstå og utnytte mulighetene AI tilbyr, samt utvikle og implementere AI-strategier.
 7. Akademikere og studenter: Forskere og studenter innen informatikk, AI, maskinlæring og relaterte felt som ønsker å lære om de nyeste trendene og samarbeide med industrien.
 8. Regulatorer og politikere: Offentlige tjenestemenn og politiske beslutningstakere som ønsker å forstå hvordan AI påvirker næringslivet og hvilke reguleringer og politikk som kan være nødvendige for å sikre bærekraftig og etisk bruk av teknologien.
 9. Journalister og teknologi-skribenter: De som dekker AI og teknologi i media og ønsker å rapportere om siste nytt, trender og diskusjoner fra konferansen.
 10. Nettverks- og organisasjonsrepresentanter: Medlemmer fra relevante bransjeorganisasjoner, fagforeninger og interessegrupper som ønsker å knytte kontakter og fremme samarbeid mellom bedrifter og AI-eksperter.

 

Hva er Kunstig Intelligens (KI)?

 • Kunstig intelligens (KI) er en teknologi som gir datamaskiner evnen til å utføre oppgaver som normalt krever menneskelig intelligens.
 • KI-systemer er programmert til å lære og forbedre seg selv basert på dataene de får tilgang til.
 • KI-algoritmer kan behandle store mengder data på kort tid og identifisere mønstre som mennesker kan ha problemer med å oppdage.
 • KI kan brukes til en rekke formål, inkludert å forbedre kundeservice, automatisere arbeidsoppgaver, diagnostisere sykdommer, utvikle nye produkter og tjenester, og mye mye mer.
 • KI kan være svært effektivt, men det er viktig å være klar over begrensningene og potensielle risikoer, for eksempel manglende evne til å ta hensyn til etiske eller sosiale faktorer, feilaktige forutsigelser og sikkerhetsrisikoer.
/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Jan Sollid Storehaug

Konferansier, CEO Tenk Digitalt AS

Jan bruker 35 års erfaring som leder av norske og internasjonale IT-bedrifter til å gi deg en viktig oppdatering. Han har dyp innsikt i digitaliseringsprosesser og hvordan teknologi forandrer våre liv, privat og på jobb. Som aktiv forfatter har han også publisert hundrevis av artikler om digital ledelse, nye teknologier, innovasjon og digital markedsføring.

Jan Sollid Storehaug har etablert og ledet en rekke IT-selskaper. Han var grunnlegger av UNIC (Norges raskest voksende bedrift, uansett bransje, på 80-tallet). Etter UNIC har Jan startet og deltatt i oppstarten av en rekke selskaper i mange bransjer som daglig leder, styreleder og investor.

Noen av de mest kjente er RiksNett, (Senere Telia Internett), Digital Hverdag, (Senere børsnotert som Bouvet), BI Int. Dev. (Handelshøyskolen BIs internasjonale satsning), Active24, (Ledende Europeisk Webhosting-selskap), DotGlobal (Ledende internasjonalt) og Tenk Digitalt AS m.fl.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Torgeir Waterhouse

Partner, Otte AS

Torgeir har jobbet med it og it-politikk i Forbrukerrådet og IKT-Norge i mer enn 20 år. Før oppstarten av Otte i 2019 kom han fra stillingen Direktør for internett og nye medier i IKT-Norge. I tillegg har han deltatt i flere offentlige utvalg, styrer og organisasjoner, som feks Lær Kidsa Koding, og gitt råd og bistått en lang rekke selskap og prosjekter. Han er en ettertraktet rådgiver, sparringspartner og foredragsholder, og benyttes ofte i mediene.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Pål Machulla

Executive Experience Director & Head of Generative AI, Merkle Norge AS

Pål befinner seg i det punktet som ligger nøyaktig plassert mellom teknologi og kreativitet. I dag besitter han stillingen Executive Experience Director & Head of Generative AI i Merkle. Før dette har han jobbet i grenselandet mellom teknologi og kreativitet bla.a. i selskaper som DNB, Schjærven, Telenor, Tapad, Funcom, Aspiro og Adform, samt oppstartselskaper som Live The Game og Plutolife.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Sina Nek Akhtar

Tech lead - Data Analytics and ML, Google

Sina has over 15 years of experience working with databases, analytics & machine learning. He helps companies modernize their data analytics platforms and develop advanced AI practices to drive business innovation and success.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Lars Horn

Sjefsrådgiver, Digital i Skanska Norge

Lars leder den digitale utviklingen av anleggs virksomhet i Skanska Norge. Han er grunnlegger og prosjektleder av forskningsprosjektet Datadrevet Anleggsplass, der oppgaven har vært å forske på og utvikle algoritmer for å redusere utslipp på anleggsplassene. Han er ansvarlig for Skanskas start-up samarbeid og digitale partnerskap. M.Sc i maskinteknikk fra NTNU, og koder aksje handelsalgoritmer på fritiden.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Tom Vatland

CTO, AI VISIONS AS

Tom har en ingeniørutdannelse innen informatikk fra Universitetet i Agder (1999). Med mer enn 20 års erfaring innen programmering, databaser, systemarkitektur, samt AI og maskinlæring de siste årene, bistår han bedrifter i det daglige med løsningsdesign, utvikling og iverksetting av tilpassede AI-løsninger integrert i eksisterende drift.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Vilde Gjærum

Forsker, Siva Innovasjonssenter, NORCE

Vilde Gjærum jobber med droner, maskinlæring og forklarbar kunstig intelligens i NORCE, og har en doktorgrad i forklarbar kunstig intelligens fra NTNU.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Janne Aas-Jakobsen

Gründer, Consigli

Janne er gründer av CONSIGLI, den selvprosjekterende ingeniøren som bruker AI for å redusere risiko, kostnader og energibehov i eiendomsutviklingsprosjekter. Hun har lang erfaring fra bransjen og har tidligere bygget flere selskaper og bidratt i diverse styrer innen bygg og eiendom.

Dato og tid

 • 15.06.2023 08:3015:30

Program

08.00 Registrering / Kaffe og frukt / Nettverksbygging

09.00 Velkommen – Jan Sollid Storehaug

09.10 Hvordan KI forandrer måten du jobber og lever på frem mot 2030

Fremtiden kommer fortere enn du tror, og kunstig intelligens vil endre verden raskere og enda mer enn da elektrisitet og internett ble tatt i bruk.

Jan Sollid Storehaug, CEO Tenk Digital AS

09.40 Spørsmål til Jan Sollid Storehaug fra salen/digitalt.

09.50 AI – hype, trusler, muligheter, realisme og ansvar – og hvorfor AI er for viktig til å overlate til teknologer og ludditter!

Torgeir Waterhouse, Founder and Partner, Otte AS

10.20 Spørsmål til Torgeir Waterhouse fra salen/digitalt.

1030 Kaffepause

10.50 Når maskinen blir eksperten

 • Generativ KI i den kreative bedriften
 • Jeg ønsker å vise hvordan dette utfolder seg i et CXM byrå som Merkle. Hvordan vi tenker nytt innen opplevelsesdesign og hvordan dette styrker vår kreativitet i det daglige.
 • Jeg viser noen eksempler på hvordan dette gjøres i praksis hos oss. Hvordan vi hjelper våre kunder og hvordan dere best kan ta i bruk denne grensesprengende nye teknologien.

Pål Machulla, Executive Experience Director & Head of Generativ AI, Merkle Norge AS

11.20 Spørsmål til Pål Machulla fra salen/digitalt.

11.30 Lunsj

12.20 The Promise and Pitfalls of AI

Abstract: AI, specifically with the advances in Large Language Models & Generative AI, has the potential to revolutionize the way businesses operate by automating tasks, improving customer service, and even creating new products and services. However, there are also some potential pitfalls to be aware of, such as biases in datasets or the potential to be hacked. This talk will provide a balanced view of the technology and help make informed decisions about how to use it effectively.

Sina Nek Akhtar, Data analytics and ML, Google

12.50 Spørsmål til Sina Nek Akhtar fra salen/digitalt.

13.00 Maskinlæring for et bedre samfunn

Lars Horn, Chief Digital Advisor, Skanska

13.30 Spørsmål til Lars Horn fra salen/digitalt.

13.40 Kaffepause

14.00 Praktiske eksempler på KI i næringslivet

 • Hvordan KI har revolusjonert bildebehandlingen ved hjel av konvolusjonelle nevrale nettverk (CNNs).
 • KI, bildebehandling og kamerateknologi I industribruk.
 • Praktiske eksempler på implementering av KI-løsninger i næringslivet.
 • Samspill mellom flere typer KI-teknologi.

Tom Vatland, CEO, AI VISIONS AS

14.30 Spørsmål til Tom Vatland fra salen/digitalt.

14.40 XAI  – Forklarbar Kunstig Intelligens

Vi ser at metoder basert på kunstig intelligens blir mer og mer brukt rundt oss, blir også behovet for å forstå hvordan disse metodene fungerer viktigere. Problemet er at mange av disse metodene er så komplekse at vi ikke vet hva de baserer avgjørelsene sine på. Dette forsøker feltet XAI (explainable artifcial intelligense, eller på norsk: forklarbar kunstig intelligens) å adressere. Hvordan kan vi lære mer om disse kraftfulle modellene?

Vilde Gjærum, Forsker NORCE – Droner og autonome systemer

15.10 Spørsmål til Vilde Gjærum fra salen/digitalt.

15.20 AI for bygge- og eiendomsnæringen

Møt den selvprosjekterende ingeniøren som prosjekterer bedre bygg; raskere, billigere og mer bærekraftig. Det er på tide å ta strategiske valg og endre prosjektmodellen hvis du skal være konkurransedyktig fremover.

Janne Aas-Jakobsen, Gründer og CEO i CONSIGLI

15.50 Spørsmål til Janne Aas-Jakobsen fra salen/digitalt.

16.00 Avslutning

 

Vedlegg

Program og info konferansen Kunstig Intelligens i næringslivet

PDF 1.49 MB

Konferanse m/live streaming

Til de 100 første som melder seg på konferansen gir vi med et e-læringskurs/webinar om KI/AI (verdi 390,-).

Gjennomføring Konferansen gjennomføres fysisk på et konferansehotell/konferansested med live streaming. Digital plattform Vi tilbyr live streaming for deltakere som ikke har anledning til å delta fysisk. Ingen overnatting og reisekostnader. Det blir mulighet for å sende inn spørsmål via chat som blir besvart i chat eller i plenum. Påmeldte deltakere får tilsendt lenke på mail senest dagen før arrangementstart. Opptak vil bli tilgjengelig i etterkant. Grupperabatt Fysisk deltakelse: Er dere flere på arbeidsplassen som ønsker å delta sammen på ett arrangement? Da kan det lønne seg å melde dere på sammen! Når samme bedrift melder samtidig på 5 eller flere personer på ett arrangement, får dere 20 % rabatt (gjelder ikke World Class Maintenance kursene). Deltakelse ved live streaming: Ønsker dere å samle flere personer fra din bedrift i samme møterom ved live streaming? Da lønner det seg å ta kontakt med oss for et godt tilbud! Send henvendelse til kundeservice@qualitynorway.no for å motta grupperabatt. Påmelding Meld deg på via påmeldingsknappen. Ved spørsmål ta kontakt med kundeservice@qualitynorway.no. Påmeldingsregler Påmelding er bindende. Ved å melde deg på aksepterer du våre avbestillingsregler. Påmelding helt frem til konferansestart hvis ledige plasser. Hotell 
Bestilles og betales av den enkelte deltaker. 
Avbestillingsregler 
Avbestilling må sendes skriftlig til kundeservice@qualitynorway.no 
Ved avbestilling etter påmeldingsfristens utløp faktureres 30 % av full pris.  Avbestilling innen 7 dager før kursstart gir ingen refusjon. Sykemelding gir dessverre ikke grunnlag for refusjon. Kontakt ditt forsikringsselskap angående dette.
 
Rettigheter 
Kjøp av arrangement er personlig og knyttes til den påmeldte

Deltakerpris
3900,- + mva
Du kan delta enten fysisk eller digitalt (live streaming)

920,- + mva
Pris for lunsj og bevertning – (obligatorisk ved fysisk deltakelse)

Til de 100 første som melder seg på konferansen gir vi med et e-læringskurs/webinar om KI/AI (verdi 390,-).

STUDENTER FÅR EN SPESIELT GOD PRIS.
Send mail til ketil.oye@qualitynorway.no for å få rabattkode.

Grupperabatt Er dere flere på arbeidsplassen som ønsker å delta sammen på ett arrangement? Da kan det lønne seg å melde dere på sammen! Når samme bedrift melder samtidig på 5 eller flere personer på ett arrangement, får dere 20 % rabatt (gjelder ikke World Class Maintenance kursene).

Kanskje du også er interessert i disse arrangementene?

Nettkurs

Nyhet!

Interaktivt nettkurs

13.06.2023

Bærekraftstrategi og Åpenhetsloven

Arrangør

association