Kurs og konferanser
Dyktige forelesere
Topp kundetilfredshet
Praktisk-brannsikring

Konferanse: Praktisk brannsikring – utfordringer og konsekvenser

4. – 5. juni 2025, Høgskulen på Vestlandet, Haugesund

  • Brannsikkerhet presentert i teori og praksis.
  • Hva skjer med når det begynner å brenne og hva er konsekvensen?
  • Hvordan gjøre rett valg av brannsikringssystemer?
  • Erfaring har tydelig vist at både rådgivere og byggherre tilfører seg kunnskap om dette emnet selv, men hvor kommer denne kunnskapen fra? Her kan man selv se dette.

Byggbransjen har ønsket en konferanse for å øke kompetansen i forhold til praktisk brannsikring og dens muligheter og begrensninger.  Vi presenterer både teoretisk og praktiske fullskala tester. Dette vil gi deltakerne en unik innsikt og erfaringer.

 

  • Miniutstilling
  • Praktiske demonstrasjoner
  • Besøk på Hall of flame
  • Miniutstilling
  • Praktiske demonstrasjoner
  • Besøk på Hall of flame

Konferansen vil bidra til erfaringsoverføring og inspirasjon på tvers av organisasjoner og bransjer

Konferansen vil belyse:

  • Hvordan finne en best mulig balanse mellom aktiv og passiv brannsikring?
  • Muligheter og fallgruver ved passiv og aktiv brannsikring opp mot bærekraft og ny teknologi.
  • Praktiske demonstrasjoner av brannsikring.
  • Hvordan skal og vil bærekraft påvirke dine valg?

I en stadig mer kompleks byggebransje, er det avgjørende at rådgivere ser utover standardkravene og vurderer om et produkt faktisk oppfyller de spesifikke behovene i det enkelt prosjektet. At et produkt er testet etter en standard og lovlig kan omsettes i Norge, betyr ikke nødvendigvis at det er en god løsning eller lovlig å bruke på dette prosjektet. Likevel ser vi at denne vurderingen sjelden eller aldri, blir utført i praksis.

Vi kan ikke lenger skjule oss bak frasen «produktet er i henhold til en standard». Som entreprenører, rådgivere og leverandører har vi et ansvar for å dokumentere at løsningene vi anbefaler, faktisk bidrar til ønsket sikkerhetsnivå. Dette seminaret gir oss kunnskapen vi trenger for å gjøre grundigere vurderinger og ta bedre beslutninger. Her får vi «live» demonstrasjoner av både gode og dårlige eksempler på brannsikring.

Vi ser frem til to dager med kunnskapsoverføring og engasjerende diskusjoner! Pausene og en sosial aften vil også være et viktig element for etablering og vedlikehold av nettverk.

Målgruppe

  • Eier/byggherre
  • Driftspersonell
  • Brannrådgivere
  • VVS konsulenter, elektrorådgivere
  • Entreprenører
  • Byggesak/tilsyn
  • Brannvesen, forsikring og myndigheter
  • Leverandører av aktiv og passiv brannsikring

Det vil være en miniutstilling i forbindelse med konferansen. Her vil selskaper som leverer tjenester eller produkter få anledning til å presentere seg. Skulle dette være noe for din bedrift ta kontakt med Stene Kristiansen på e-post: stene.kristiansen@qualitynorway.no

Hvilke leverandører skal demonstrere/vise frem sine produkter?

  • Firesafe AS – El. kabler uten beskyttelse, med maling og med kabelbånd, bærende konstruksjon med last uten beskyttelse, med beskyttelse og korrekte fuger/gjeninnføringer vs. typiske «brannskum».
  • Hunton AS – Brennbar trefiberisolasjon sammenlignet med ubrennbar isolasjon
  • Igneus AS – Vanntåke vs. sprinkler. Hvor skal de enkelte systemene brukes?
  • HH Fire Eater AS – Inergen med “ContinuOxy”
  • Brakon AS – Videodemonstrasjoner

Brannfaglig Fellesorganisasjon

Arbeider du allerede med forebyggende brannvern, eller innenfor andre fagområder innen brannsikkerhet, eller har du planer om å gjøre det?
Vi tilbyr konferanser og kurs som gir deg bedre informasjon, kunnskap og kompetanse for et bedre brannvern for liv, miljø og verdier. I tillegg vil du få muligheter for å opprette og holde kontakt med likesinnede gjennom vårt store nettverk innen brannfagene. Les mer om her.

 

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Petter Erlandsen

Rådgivende ingeniør bygg, HUNTON

Petter har vært rådgivende ingeniør bygg hos Hunton Fiber siden 2021. Han er utdannet byggingeniør ved Fagskolen Innlandet og har i tillegg bakgrunn som bygg- og tømrermester. Med solid erfaring både fra praksis og teori, jobber Petter med produktutvikling og testing, dokumentasjon, teknisk støtte, samt kurs og opplæring. Han brenner for å dele kunnskap og erfaringer knyttet til bruk av trefiberbaserte produkter og løsninger, med et tydelig blikk mot en mer bærekraftig og fremtidsrettet byggebransje.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Arnstein Fedøy

Daglig leder Igneus AS, Igneus AS

Arnstein er daglig leder i Igneus AS, et spesialisert brannsikkerhetsfirma. Han har bred erfaring innen slokkeanlegg, FOU, ROT-marked, anbud, regelverk og standardiseringsarbeid. For tiden leder han arbeidet med den nye NS 3913, som omhandler brannsikring av avfallsanlegg.
Arnstein er utdannet branningeniør fra Høgskulen på Vestlandet (HVL) og har en mastergrad med fordypning i slokkeanlegg fra 2018. Hans masteroppgave ble ansett som banebrytende innen fagfeltet og ble, med mindre justeringer, publisert som en fagbok om påliteligheten til slokkesystemer.
I tillegg til sin rolle i Igneus AS, er han nyvalgt faglig leder i Brannfaglig Fellesorganisasjon (BFO), der han bidrar til faglig utvikling og brannsikkerhetsarbeid i bransjen.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Jarl Tonning

Senioringeniør, Brakon AS

Jarl har 33 års erfaring som brannteknisk rådgiver og er nå seniorrådgiver i Brakon, et selskap han grunnla i 1992 under navnet BST. Siden 1997 har han arbeidet med brannrelatert regelverk, inkludert HO-2/98, og siden 2011 har han vært aktiv i utviklingen av brannfaglige standarder.
Han har representert Norge i CEN-TC 72 siden 2012 og har ledet arbeidet med flere sentrale brannstandarder, blant annet:

  • NS 3960 – Brannalarmstandard
  • NS 3961 – Talevarslingsstandard
  • NS 3807 – Sikker stans av heis ved brannalarm
  • NS 3962 – Kontrollstandard
  • NS 3924 – Branntegninger for bygge- og driftsfasen

Nå deltar han i utviklingen av NS 3913 om brannsikring av avfallsanlegg. Han har også vært ekstern veileder for bachelor- og masterstudenter innen brannfag ved HVL og NTNU.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Hallvard K. Engøy

Teknisk sjef , Firesafe AS

Hallvard har vært Teknisk sjef for Byggteknisk brannsikring i Firesafe siden 2021, med teknisk bistand til egne avdelinger og kunder i Norden. Hallvard er utdannet Sivilingeniør fra NTH/NTNU. Etter å ha jobber mer enn 20 år innen olje/gass og marine relatert industri, begynte han i 2015 i Firesafe som ansvarlig for selskapets offshore- og marineprodukter. Hallvard ønsker å kombinere god teoretisk forståelse med praktisk gjennomførbare løsninger.

 

Program

Onsdag 4. juni

09.45 Transport fra Haugesund flyplass, Karmøy
 – Buss henter deltakerne på flyplassen

10.15 Transport fra HVL camp Haugesund
– Buss henter deltakerne utenfor hovedinngang Høgskulen på Vestland campus Haugesund

10.45 Registrering, kaffe og nettverksbygging i utstillerområdet på Mærsk treningssenter

11.00 Velkommen
Praksis og teori må gå sammen
Jørn Davidsen, styreleder Brannfaglig fellesorganisasjon

GJENNOMGANG AV DAGENS BRANN- OG SLOKKEDEMONSTRASJONER

11.15 Brann- og slokkedemonstrasjoner – hos Mærsk sikkerhetssenter og «Hall of flame»
– Kort presentasjon av planlagte demonstrasjoner:

  • I dag brukes vanligvis ubrennbare isolasjon (glass- og steinull). I overgangen til bærekraftige løsninger, vil Hunton i Hall of Flame demonstrere hvordan deres sertifiserte isolasjonsprodukt av trefiber oppfører seg sammenlignet med de ubrennbare isolasjonsmaterialer som er på markedet i dag.
  • Isolering av bærende konstruksjoner, har betydning for blant annet bæreevnen. Firesafe vil demonstrere hvordan de oppfører seg uten noen form for beskyttelse, noe beskyttelse og beskyttelse slik det skal gjøres.
    Videre vil vi få se forskjell på bruk av såkalt brannskum og korrekt fuging og tetting.
  • Bruk av typer materialer og stadig mindre mengder av dem, betyr mer og mer i bærekraft perspektiv. Hva er forskjellen på sprinkler og vanntåke i forhold til en brann og hvordan betyr valg av rørtyper noe i forhold til bærekraft? Igneus vil i tillegg demonstrere slokking, inkludert den reelle forskjellen i vannforbruk når man kobler slike anlegg til vannforsyningen.
  • Det blir vist bruk av slokkegassen Inergen av HH Fire Eater AS. For å opprettholde slokkekonsentrasjonen i brannrommet over tid, brukes konseptet «ContinuOxy» etter den innledende påføringen av Inergen, for å holde slokkekonsentrasjonen på krevet nivå. Hvordan påvirker Inergen mennesker og hvordan kan Inergen være en del av den bærekraftige løsningen?

12.15 Lunsj

13.00 BRANN- OG SLOKKEDEMONSTRASJONER I OG UTENFOR «HALL OF FLAME»

16.30 Retur med buss til Haugesund

19.00 Konferansemiddag

Torsdag 5. juni

08.30 Kaffe og nettverksbygging i utstillerområdet på HVL, Haugesund

Passiv brannsikring

09.00 Erfaringer fra branndemonstrasjoner brennbar isolasjon – hva kan hjelpe oss i vårt valg
 – Diskusjon med Hunton– hva fungerte, og hva er dagens utfordring?
Petter Erlandsen, Hunton AS

09.30 Erfaringer fra branndemonstrasjoner av brannisolering, fuging og tetting – hva kan hjelpe oss i vårt valg
– Diskusjon med Firesafe– hva fungerte, og hva er dagens utfordring?
Hallvard Engøy, Firesafe AS

10.00 Kaffepause

Slokking

10.15 TBA

11.00 Erfaringer fra slokkedemonstrasjoner – hva kan hjelpe oss i vårt valg
– Sprinkler, vanntåke og bærekraft
– Diskusjon
Arnstein Fedøy, Igneus AS

11.45 Lunsj

12.45 Erfaringer fra slokkedemonstrasjoner – hva kan hjelpe oss i vårt valg
– Inergen og bærekraft
– Diskusjon
Jan Hantho, HH Fire Eater AS

Brannalarm

13.30 Hvordan virker de forskjellige typer detektor på typer røyk, damp, sveising osv. og hvilke endringer kommer i revidert utgave av NS 3961 Talevarslingsstandarden og NS 3960 Brannalarmstandarden?
– Detektortyper og feil/falske alarmer
– Standardutvikling
– Diskusjon
Jarl Tonning, Brakon AS

14.00 Oppsummering og avslutning

 

  • Eier/byggherre
  • Driftspersonell
  • Brannrådgivere
  • VVS konsulenter, elektrorådgivere
  • Entreprenører
  • Byggesak/tilsyn
  • Brannvesen, forsikring og myndigheter
  • Leverandører av aktiv og passiv brannsikring

Konferanse

Hotell
Deltakerne må selv bestille overnatting på denne konferansen.

Transport til Mærsk treningssenter fra Haugesund flyplass og HVL – 4. juni

Vi vil sette opp egen transport for deltakerne fra flyplassen og HVL ut til Mærsk treningssenter.

  • Transport fra Haugesund flyplass, Karmøy – bussen har avgang kl. 09.45
  • Transport fra HVL camp Haugesund – bussen har avgang kl. 10.15 
Gjennomføring Konferansen gjennomføres fysisk på et konferansehotell/konferansested. Grupperabatt Er dere flere på arbeidsplassen som ønsker å delta sammen på ett arrangement? Da kan det lønne seg å melde dere på sammen! Når samme bedrift melder samtidig på 5 eller flere personer på ett arrangement, får dere 20 % rabatt på kurspris. Påmelding Meld deg på via påmeldingsknappen. Ved spørsmål ta kontakt med kundeservice@qualitynorway.no. Hotell 
Bestilles og betales av den enkelte deltaker. Avbestillingsregler 
Avbestilling må sendes skriftlig til kundeservice@qualitynorway.no 
Ved avbestilling etter påmeldingsfristens utløp faktureres 30 % av full pris.  Avbestilling innen 4 uker før konferansestart gir ingen refusjon. Sykemelding gir dessverre ikke grunnlag for refusjon. Kontakt ditt forsikringsselskap angående dette. Faktura/betalingsfrist Faktura sendes ut 3 uker før start, og betalingsfrist er 14 dager.
Rettigheter 
Deltakelse på et arrangement er personlig og knyttes til den påmeldte.  

Pris
kr 6 900,- + mva for medlemmer av Brannfaglig Fellesorganisasjon
kr 7 900,- + mva for øvrige deltakere

Pris inkluderer

  • Deltakelse på konferansen
  • Pausebevertning
  • Lunsj
  • Digital tilgang til presentasjonene

Konferansemiddag
Bestilles ved påmelding og kommer i tillegg til priser ovenfor.
Middagen avholdes på konferansehotellet og inneholder en 3-retters meny og 2 drikkeenheter for påmeldte deltakere.
Kr 1000,- + mva.

Miniutstilling
Det vil også være mulighet for en mini utstilling for påmeldte deltakere. Vi fordeler etter førstemann til mølla prinsippet.
Kr 5 000,- + mva

Hotell
Deltakerne må selv bestille overnatting på denne konferansen.

Transport til Mærsk treningssenter fra Haugesund flyplass og HVL – 4. juni

Vi vil sette opp egen transport for deltakerne fra flyplassen og HVL ut til Mærsk treningssenter.

  • Transport fra Haugesund flyplass, Karmøy – bussen har avgang kl. 09.45
  • Transport fra HVL camp Haugesund – bussen har avgang kl. 10.15

Få bedre pris som medlem
Alle kan delta, men du og din bedrift får bedre pris som medlem av Brannfaglig Fellesorganisasjon. Les mer om pris på medlemskap HER.
Les mer om medlemsfordeler og meld deg eller din bedrift inn HER.

Grupperabatt Når samme bedrift melder på fem eller flere personer samtidig på et arrangement, får dere 20% rabatt på kurs- eller konferanseprisen.

Kanskje du også er interessert i disse arrangementene?

Brannsikkerhetskonferansen

Arrangør

association

BFO-dagene

Arrangør

association

Brannsikringsmontør passiv brannsikring – Grunnkurs

Arrangør

association