Kurs og konferanser
Dyktige forelesere
Topp kundetilfredshet

Temakurs: Roller og ansvar – krangrupper og levetidsvurdering

I dette 3-timers nettkurset om roller og konsekvenser innen sakkyndig virksomhet får du nærmere kunnskap om roller, førstegangskontroll, periodisk kontroll og levetidsvurdering.

 • 27.09.2022
 • 12.00 - 15.00
 • Interaktivt nettkurs
 • Kran og løft
 • 27.09.2022
 • 12.00 - 15.00
 • Interaktivt nettkurs

Dette arrangementet er avsluttet.

Målgruppe

 • Sakkyndig virksomhet
 • Faglig leder og kontrollører underlagt Sakkyndig virksomhet
 • Ansvarlig person hos kraneier
 • Alle med interesse for fagområdet

Øk din kunnskap på få timer!

Årlig oppdatering av sakkyndig virksomhet – Hvorfor delta på dette?

Fordi det er et krav at sakkyndig virksomhet har gjennomgått nødvendig opplæring og oppdatering. Dette opplegget er spesiallaget for å gi det nødvendige kompetanseløftet som kreves.

Faglig ledere og kontrollører er pålagt å holde sin kompetanse oppdatert både når det gjelder aktuelt regelverk og den tekniske kompetanse som forventes i forhold til dagens mer og mer avanserte utstyr. Siden både regelverket og den teknologiske utviklingen endrer seg så fort som den gjør nå, har KTF utviklet denne oppdateringen som består av 6 frittstående kurs for å hjelpe de sakkyndige til å gjøre en mer etterrettelig og enhetlig kontroll. Kursene gir også svært nyttig informasjon til kraneiere

 • Kursene i denne årlig oppdatering for Sakkyndig Virksomhet vil berøre svært mange interessante temaer på en ny og illustrativ måte.
 • Kursene er utviklet over tid med bakgrunn av kursholdernes lange og brede erfaring innenfor konstruksjon av kraner, kontroll og vedlikehold av kraner, uhell med kraner hvor det har vært svært mange dødsulykker, samt som forelesere gjennom mange år på en rekke kurs i regi av KTF, spesielt kontrollørkurs

Oversikt over kursene som inngår i årlig oppdatering av sakkyndig virksomhet

 • Oppdatering av faglig ledelse
 • Regelverks oppdatering for sakkyndig virksomhet
 • Oppdatering for sakkyndig virksomhet: roller og ansvar – krangrupper og levetidsvurdering
 • Oppdatering for sakkyndig virksomhet: Sonebegrensning, tandemkjøring og frakt av flytende metall, kranbaner, wireproblematikk og kranulykker

Er du utstyrsbruker, -eier eller -leverandør?

Da trenger du regelverkssamlingen fra KranTeknisk Forening.
Samlingen blir regelmessig oppdatert etter hvert som det blir gjort endringer i forskriftene.

Pris medlemmer kr 300,- + porto
Bestill på e-post: post@ktf.no

Pris ikke-medlemmer kr 400,- + porto. Kan kjøpes i vår nettbutikk: KJØP HER

Bedriftsinterne kurs

Vi gjennomfører gjerne kurset tilpasset din bedrift. Ta kontakt med oss så avtaler vi ny dato og en god pris. Vi kan kontaktes på kundeservice@qualitynorway.no eller på telefon 67 52 60 10.

Få bedre pris som medlem

Alle kan delta, både ikke-medlemmer og medlemmer, men du og din bedrift får bedre pris som medlem av Kranteknisk Forening. Les mer her.

KranTeknisk Forening

Med et sterkt og profesjonelt fagmiljø i ryggen tilbyr vi til enhver tid en rekke kurs og konferanser innen kran og løft. I tillegg arrangerer vi bransjetreff for nettverksbygging og utveksling av erfaringer og sosialt samvær. Vårt etablerte fagmiljø, i samråd med aktuelle myndigheter, arbeider for å fremme en formålstjenlig og enhetlig tolkning og praktisering av det til enhver tid gjeldende regelverk for fremstilling, sertifisering og bruk av løfteinnretninger og løfteredskap. Vi imøtekommer en raskt økende teknologisk og kommersiell utvikling gjennom et nært samarbeid med bransjen og dens ledere og ansatte. Les mer her. 

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Bård Hopen

Faglig leder / Seniorrådgiver, Norsk Kranpartner AS

Bård Hopen er faglig leder og seniorrådgiver i Norsk Kranpartner. Han har bred erfaring og spesialkompetanse innen faget. Vi kan blant annet nevne:
– Tidligere Faglig leder KONE, KIS og Demanor sin Sakkyndige Virksomhet.
– Tidligere konstruktør av traverskraner og portalsvingkraner for Wisbech Refsum og Kone.
– Tidligere daglig leder Demanor og Norsk Kranpartner.
– Deltager i en rekke utvalg i KranTeknisk Forenings virksomhet.
– Foreleser på en rekke kontrollørkurs i regi av KranTeknisk Forening.
– Ledet veiledningsutvalg for Maskinforskrift og Brukerforskrift i regi av KranTeknisk Forening.

Dato og tid

 • 27.09.2022 12:0015:00

Program

11.45         Vi kommer oss på nett
12.00        Åpning og innledning

 • Roller knyttet til bruk av Løfteutstyr
 • Samsvarserklæring, første gangs kontroll – hva betyr vår signatur
 • Forskriftens offentlig pålagte Periodiske kontroll – hva betyr, og hvilke konsekvenser har vår signatur
 • Levetidsvurdering

15.00        Slutt

Det legges inn tid for spørsmål og svar under forelesning

«Bård er en fin fyr, han foreleser på en måte som gjør dette interresant samtidig som det er ufarlig å stille «dumme» spørsmål. Jeg synes det er viktig at disse forelesningene er litt løse i snippen i stedet for at en høres ut som en lydbok av regelverk. 10 poeng for dagens runde. Gleder meg til fortsettelsen!»

«Veldig bra kurs»

«Synes kurset generelt var meget bra.»

 

 

Nettkurs

Digital plattform Kurset gjennomføres i sanntid i et virtuelt klasserom på videoløsningen Zoom eller Teams. Ingen nedlastning av programvare. Ingen overnatting og reisekostnader. Det eneste som trengs er tilgang til internett. Det blir diskusjoner og mulighet til fortløpende å stille spørsmål og få svar fra kursholder. Deltakerne får tilsendt innkallelse med påmeldingslenke senest dagen før kursstart. Grupperabatt Er dere flere på arbeidsplassen som ønsker å delta sammen på ett arrangement? Da kan det lønne seg å melde dere på sammen! Når samme bedrift melder på fem eller flere personer samtidig på et arrangement, får dere 20% rabatt på kursprisen. Påmelding Meld deg på via påmeldingsknappen. Ved spørsmål ta kontakt med kundeservice@qualitynorway.no. Påmeldingsregler Påmelding er bindende. Ved å melde deg på aksepterer du våre avbestillingsregler. Påmelding helt fram til kursstart hvis ledige plasser. Avbestillingsregler Avbestilling må sendes skriftlig til kundeservice@qualitynorway.no. Ved avbestilling etter påmeldingsfristens utløp faktureres 30 % av full pris. Avbestilling innen 48 timer før kursstart gir ingen refusjon. Sykemelding gir dessverre ikke grunnlag for refusjon. Kontakt ditt forsikringsselskap angående dette. Rettigheter Kjøp av arrangement er personlig og knyttes til den påmeldte. Fremvisning for grupper kan kun skje etter avtale med Quality Norway.