Kurs og konferanser
Dyktige forelesere
Topp kundetilfredshet
Nyhet!

Temakurs: Konflikthåndtering – Bli en tryggere leder

Sikre samarbeid og effektivitet hos alle i teamet.

Ansatte som ikke fungerer som forutsatt i sin stilling utgjør ikke bare unødvendige lønnskostnader. De skaper ofte også ringvirkninger som har vesentlig større kostnadsmessige effekter som ikke synes. Kurset gir deg godt innblikk i hvilken juridisk handlefrihet du har som leder for å håndtere det som ikke fungerer tilfredsstillende.

Foto: Mari Gjørv | SANDS

 • 30.03.2023
 • 09.00-11.00
 • Interaktivt nettkurs
 • Prosjekt, ledelse
 • 30.03.2023
 • 09.00-11.00
 • Interaktivt nettkurs

Dette arrangementet er avsluttet.

Målgruppe

 • Ledere med personalansvar
 • HR/personalansvarlige

Frustrerte kollegaer, konflikter og manglende håndtering av oppgaver fører til betydelige effektivitetstap og ofte også tapte inntekter. Gevinsten er derfor stor av å forvalte arbeidsgiveransvar og lederskap slik at organisasjonen samhandler godt og det positive jobbengasjementet øker.

I dette kurset får du godt innblikk i hvilken juridisk handlefrihet du har som leder for å håndtere det som ikke fungerer tilfredsstillende.

 • Hva betyr arbeidsgivers plikt til å ivareta forsvarlig arbeidsmiljø for alle ansatte
 • Hvor langt går styringsretten i oppfølging av avvikende atferd og manglende kompetanse for arbeidsoppgavene
 • Prøvetidsoppfølging og tilbakemeldingskultur
 • Konflikthåndtering
 • Adgangen til omplassering, endringsoppsigelse og avslutning av arbeidsforhold
 •  Hvilke krav gjelder til fremgangsmåter i ulike situasjoner?

Kurset gjennomføres i samarbeid med SANDS.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Henning Heitmann

Advokat og partner, SANDS

Henning Heitmann er advokat og partner i SANDS. Han har erfaring fra to år i departementene, før han begynte i privatpraktiserende advokatvirksomhet. Henning har omfattende erfaring med styrearbeid i flere ulike bransjer, og er Aftenpostens jobbekspert på arbeidslivsjus. Han prosederer jevnlig saker for domstolene i tilfeller hvor avtaleløsninger ikke oppnås. Henning er mye benyttet som foredragsholder innen arbeidsrettsområdet for ledere og HR-rådgivere i privat sektor.

 

Dato og tid

 • 30.03.2023 09:0011:00

Program

08.45    Vi kommer oss på nett

09:00    Motivasjon – komme over terskelen for å klare å ta tak i utfordringene

09:10     Intern kultur – noen tips til hvordan vi kan utvikle god intern kultur

09:20    Hvem har ansvaret for å ivareta forsvarlig arbeidsmiljø for alle ansatte og hva betyr det

09:30    Prøvetidsoppfølging og strukturert tilbakemeldingskultur

09:50     Pause

10:00     Hvor langt går arbeidsgivers styringsrett i oppfølging av avvikende atferd og manglende kompetanse for arbeidsoppgavene

10:10      Konflikthåndtering – hva er sunne konflikter som bør få leve – hva er skadelige konflikter som krever inngrep

10:20     Når kan arbeidsgiver beslutte advarsel, omplassering, endringsoppsigelse og avslutning av arbeidsforhold

10:40     Hvilke krav gjelder til fremgangsmåter i ulike situasjoner?

11:00      Slutt

Nettkurs

Digital plattform Kurset gjennomføres i sanntid i et virtuelt klasserom på videoløsningen Zoom eller Teams. Ingen nedlastning av programvare. Ingen overnatting og reisekostnader. Det eneste som trengs er tilgang til internett. Det blir diskusjoner og mulighet til fortløpende å stille spørsmål og få svar fra kursholder. Deltakerne får tilsendt innkallelse med påmeldingslenke senest dagen før kursstart. Grupperabatt Er dere flere på arbeidsplassen som ønsker å delta sammen på ett arrangement? Da kan det lønne seg å melde dere på sammen! Når samme bedrift melder på fem eller flere personer samtidig på et arrangement, får dere 20% rabatt på kursprisen. Påmelding Meld deg på via påmeldingsknappen. Ved spørsmål ta kontakt med kundeservice@qualitynorway.no. Påmeldingsregler Påmelding er bindende. Ved å melde deg på aksepterer du våre avbestillingsregler. Påmelding helt fram til kursstart hvis ledige plasser. Avbestillingsregler Avbestilling må sendes skriftlig til kundeservice@qualitynorway.no. Ved avbestilling etter påmeldingsfristens utløp faktureres 30 % av full pris. Avbestilling innen 48 timer før kursstart gir ingen refusjon. Sykemelding gir dessverre ikke grunnlag for refusjon. Kontakt ditt forsikringsselskap angående dette. Rettigheter Kjøp av arrangement er personlig og knyttes til den påmeldte. Fremvisning for grupper kan kun skje etter avtale med Quality Norway.

Kanskje du også er interessert i disse arrangementene?

Nettkurs

Interaktivt nettkurs

Bærekraftstrategi

Arrangør

association