Temakurs: Regelverksoppdatering for sakkyndig virksomhet
Bli oppdatert på kun 3 timer! På dette nettkurset vil du lære om Arbeidstilsynets gjeldende regelverk.
Dette arrangementet er avsluttet.
Om kurset
Det vil settes søkelys på de endringer som er kommet i senere tid og hva som er viktig i dagens regelverk for sakkyndige virksomheter. Dette 3-timers kurset vil gi deg det du trenger for å være oppdatert!
Faglig ledere, kontrollører og andre som er involvert i sakkyndig virksomhet er pålagt å holde sin kompetanse oppdatert både når det gjelder aktuelt regelverk og den tekniske kompetanse som forventes i forhold til dagens mer og mer avanserte utstyr. Det er et krav at sakkyndig virksomhet har gjennomgått nødvendig opplæring og oppdatering.
KranTeknisk forening tilbyr en rekke kurs for å gi nødvendig kompetanseløft og for å imøtekomme krav om nødvendig opplæring og oppdatering.
Målgruppe
- Kontrollører
- Faglige ledere
- Andre som er involvert i sakkyndig virksomhet
Årlig oppdatering av sakkyndig virksomhet – Hvorfor delta på dette?
Fordi det er et krav at sakkyndig virksomhet har gjennomgått nødvendig opplæring og oppdatering. Dette opplegget er spesiallaget for å gi det nødvendige kompetanseløftet som kreves.
Faglig ledere og kontrollører er pålagt å holde sin kompetanse oppdatert både når det gjelder aktuelt regelverk og den tekniske kompetanse som forventes i forhold til dagens mer og mer avanserte utstyr. Siden både regelverket og den teknologiske utviklingen endrer seg så fort som den gjør nå, har KTF utviklet denne oppdateringen som består av 6 frittstående kurs for å hjelpe de sakkyndige til å gjøre en mer etterrettelig og enhetlig kontroll. Kursene gir også svært nyttig informasjon til kraneiere
- Kursene i denne årlig oppdatering for Sakkyndig Virksomhet vil berøre svært mange interessante temaer på en ny og illustrativ måte.
- Kursene er utviklet over tid med bakgrunn av kursholdernes lange og brede erfaring innenfor konstruksjon av kraner, kontroll og vedlikehold av kraner, uhell med kraner hvor det har vært svært mange dødsulykker, samt som forelesere gjennom mange år på en rekke kurs i regi av KTF, spesielt kontrollørkurs
Oversikt over kursene som inngår i årlig oppdatering av sakkyndig virksomhet
- Oppdatering av faglig ledelse
- Regelverks oppdatering for sakkyndig virksomhet
- Hva betyr, og hvilke konsekvenser har vår signatur? Roller og konsekvenser
- Maskinsikkerhet og kranstandarder, kran- og maskingrupper og levetidsvurdering
- Sonebegrensning, tandemkjøring og frakt av flytende metall. Hva sier de harmoniserte kranstandarder?
- Bransjens akilleshæl – kranbaneproblematikk og wireproblematikk. Kranulykker, hvordan de endrer vår holdning og praksis?
Bedriftsinterne kurs
Vi gjennomfører gjerne kurset tilpasset din bedrift. Ta kontakt med oss så avtaler vi ny dato og en god pris. Vi kan kontaktes på kundeservice@qualitynorway.no eller på telefon 67 52 60 10.
Få bedre pris som medlem
Alle kan delta, både ikke-medlemmer og medlemmer, men du og din bedrift får bedre pris som medlem av Kranteknisk Forening. Les mer her.
KranTeknisk Forening
Med et sterkt og profesjonelt fagmiljø i ryggen tilbyr vi til enhver tid en rekke kurs og konferanser innen kran og løft. I tillegg arrangerer vi bransjetreff for nettverksbygging og utveksling av erfaringer og sosialt samvær. Vårt etablerte fagmiljø, i samråd med aktuelle myndigheter, arbeider for å fremme en formålstjenlig og enhetlig tolkning og praktisering av det til enhver tid gjeldende regelverk for fremstilling, sertifisering og bruk av løfteinnretninger og løfteredskap. Vi imøtekommer en raskt økende teknologisk og kommersiell utvikling gjennom et nært samarbeid med bransjen og dens ledere og ansatte. Les mer her.
Hermod Pettersen
Faglig leder, KIS AS
Hermod har lang erfaring som faglig leder og har drevet med opplæring på og kontroll av arbeidsutstyr i over 30 år. Han ble valgt inn i KTF styret i 2009 og ble videre valgt til styreleder i 2011, denne posisjonen har han fortsatt. Hermod har i en årrekke drevet med opplæring av kontrollører og faglige ledere i sakkyndige virksomheter. Han har bred kunnskap om gjeldende regelverk og relevante standarder tilknyttet dette. Hermod har også drevet som konsulent og veiledet mange bedrifter med oppfyllelse av Maskindirektiv og tilhørende krav. Han har vært fagrevisor og leder av fagrådet i Norsk Sertifisering, samt fast representant i Arbeidstilsynets fagforum. Han er også godkjent som sakkyndig person iht. sjøfartsdirektoratets regelverk og er nå også faglig leder i KIS sin Sakkyndige A1 virksomhet innenfor sjøfart.
Program
08.45 Vi kommer oss på nett
09.00 Start
12.00 Slutt
Det blir lagt opp til pauser underveis.
- Kontrollører
- Faglige ledere
- Andre som er involvert i sakkyndig virksomhet
«Bra kurs , som ga nyttig input.»
«Meget bra kurs.»
«En god måte å arrangere kurs på. Spesielt enkelt for deltakere da vi slipper å bruke mye tid på reise.»
«Foredragsholder har god evne til å formidle kunnskap rundt tema som omhandler Lov-krav for sakkyndig virksomhet.»