

Temakurs: Slokkeanlegg – fra idé til installert anlegg
I dette kurset om automatiske slokkeanlegg vil vi se på alle fordeler og ulemper, basert på bruk og type bygg.
Dette arrangementet er avsluttet.
Om slokkeanlegg
Slokkeanlegg er ikke bare sprinkler. Det er vanntåke-, skum- og gasslokkeanlegg også, og de gir forskjellige fordeler og ulemper, basert på bruk og type bygg. I tillegg bør også driftskostnader, bærekrafthensyn og fremtidig fleksibilitet tas hensyn til i planleggingsfasen. For å få dette til, må det velges rett anlegg for rett bygg, utføres korrekt prosjektering og installasjon, og dette må følges opp med riktig ettersyn, kontroll og vedlikeholdsplan. Da må kompetanse og dokumentasjon være på plass.
Et slokkeanlegg er en kostbar investering som man håper aldri skal tas i bruk, men som man er helt avhengig når den trengs. Blir ikke en brann slokket/kontrollert tidlig, kan kostnadene komme opp mange milliarder.
Målgruppe
- Ingeniører
- Entreprenører
- Byggherrer
Brannfaglig Fellesorganisasjon
Arbeider du allerede med forebyggende brannvern, eller innenfor andre fagområder innen brannsikkerhet, eller har du planer om å gjøre det?
Vi tilbyr konferanser og kurs som gir deg bedre informasjon, kunnskap og kompetanse for et bedre brannvern for liv, miljø og verdier. I tillegg vil du få muligheter for å opprette og holde kontakt med likesinnede gjennom vårt store nettverk innen brannfagene.
Les mer om Brannfaglig Fellesorganisasjon her.

Arnstein Fedøy
Daglig leder Igneus AS, Igneus AS
Arnstein er daglig leder i Igneus AS, et spesialisert brannsikkerhetsfirma. Han har bred erfaring innen slokkeanlegg, FOU, ROT-marked, anbud, regelverk og standardiseringsarbeid. For tiden leder han arbeidet med den nye NS 3913, som omhandler brannsikring av avfallsanlegg.
Arnstein er utdannet branningeniør fra Høgskulen på Vestlandet (HVL) og har en mastergrad med fordypning i slokkeanlegg fra 2018. Hans masteroppgave ble ansett som banebrytende innen fagfeltet og ble, med mindre justeringer, publisert som en fagbok om påliteligheten til slokkesystemer.
I tillegg til sin rolle i Igneus AS, er han nyvalgt faglig leder i Brannfaglig Fellesorganisasjon (BFO), der han bidrar til faglig utvikling og brannsikkerhetsarbeid i bransjen.
Program
Program
Dag 1
08.30 Registrering
09.00 Kursstart
- Innføring i sprinkler, vanntåke, skum og gassanlegg
- Fordeler og ulemper ved de forskjellige typer systemer og bygg.
- Slokkeanalyse.
- Krav når ikke preakseptert løsning (sprinkler) velges som slokkeanlegg
- Krav til innhold og metodikk for prosjektering alle typer slokkeanlegg
- Kompetansekrav
- Samspill med andre brannsikringstiltak
- Ansvarsområde og tiltaksgrenser
- Uavhengig kontrollerende
- Spørsmål deltakerne lurer på
12.00 Kursslutt
- Ingeniører
- Entreprenører
- Byggherrer