Kurs og konferanser
Dyktige forelesere
Topp kundetilfredshet

Temakurs: Tilstandsanalyse på bygg etter NS 3424

Innføringskurs i tilstandsanalyse på bygninger etter NS 3424 gir deg kunnskap om hvordan du kan vurdere tilstanden til bygninger på en systematisk og grundig måte. Dette kan være spesielt relevant hvis du jobber innenfor eiendomsforvaltning, bygg- og anleggsbransjen, eller som takstmann.

Du lærer hvordan du kan bruke standarden til å gjøre grundige vurderinger av bygningers tilstand, og hvordan du kan identifisere eventuelle skader eller feil som må utbedres. Dette kan bidra til å redusere kostnader knyttet til vedlikehold og reparasjoner på lang sikt, samt øke sikkerheten og verdien til byggene du jobber med.

 • 19.11.2024
 • 8.30-12.30
 • Interaktivt nettkurs
 • Bygg, anlegg og eiendom
 • 19.11.2024
 • 8.30-12.30
 • Interaktivt nettkurs
 • Kurspris fra kr 2 700,-

Om kurset

Du vil lære viktigheten av å kartlegge en systematisk tilstand på bygg og vil øke din kompetanse og forståelse, samt se nytteverdien i å bruke NS 3424 som verktøy. Dette er trinn 1 av 2 uavhengige 4-timers temakurs.

Trinn 2 er kurset «Oppbygging av vedlikeholds- og utviklingsplan – basert på strategier og NS 3424». Neste kurs er 21. november kl. 8.30-12.30, hvor siste halvtimen er forbehold spørsmål og diskusjon, pris fra 2510,- . Meld deg på HER.

Kursene gjennomføres 2 ganger på våren og 2 ganger på høsten. 

Målgruppe

 • Personell med ansvar for å stille diagnoser som grunnlag for tiltak i kommuner
 • Fylkeskommuner
 • Offentlige og private eiendomsforvaltere
 • Utførende
 • Bestillere
 • Takstmenn
 • Rådgivere
 • Boligbyggelag
 • Borettslag
 • Boligsameier

Bakgrunn

NS 3424 setter krav til hvordan tilstandsanalyser skal gjennomføres og hvordan tilstand skal beskrives, vurderes og dokumenteres. Standarden er en av basisstandardene innenfor eiendomsforvaltning og brukt ved kartlegging av bygg og bygningsporteføljer ved utvikling og salg, utarbeidelse av vedlikeholdsplaner og strategi for eiendomsutvikling. Den kan anvendes på alle typer byggverk og for en rekke ulike formål.

NS 3424 er et viktig verktøy fordi det gir en standardisert metode for å vurdere og klassifisere tilstanden til utstyr, komponenter og bygninger. Dette gir bedrifter og organisasjoner et klart bilde av tilstanden til sine eiendeler og gjør det lettere å planlegge og gjennomføre vedlikehold og reparasjoner.

NS 3424 er også et viktig verktøy for alle innenfor eiendomsforvaltning og setter krav til hvordan tilstandsanalyse skal gjennomføres og hvordan tilstand skal beskrives, vurderes og dokumenteres. Standarden brukes også i forbindelse med omsetning, salg og taksering.

Det er et viktig verktøy fordi det gir en standardisert metode for å vurdere og klassifisere tilstanden til utstyr, komponenter og bygninger. Det gir en systematisk metode for å identifisere potensielle problemer før de skjer, redusere kostnadene ved vedlikehold og reparasjoner, kommunisere tilstanden til eiendeler til relevante interessenter og oppfylle kravene til lover og reguleringer.

Bedriftsinterne kurs

Vi gjennomfører gjerne kurset tilpasset din bedrift. Ta kontakt med oss så avtaler vi ny dato og en god pris. Vi kan kontaktes på kundeservice@qualitynorway.no eller på telefon 67 52 60 10.

Få bedre pris som medlem

Alle kan delta, både ikke-medlemmer og medlemmer, men du og din bedrift får bedre pris som medlem av Norges- bygg og eiendomsforening. Les mer her.

Norges bygg- og eiendomsforening

Vi tilbyr kurs og konferanser innen bygg, anlegg og eiendom i samarbeid med Norges bygg- og eiendomsforening som skal bidra til kompetanse, gode prosesser og verdiskapning. I tillegg vil du få mulighet for å opprette og holde kontakt med likesinnede gjennom vårt store nettverk innen bygg, anlegg og eiendom. En av våre flaggskip er Koordinatorskolen som er Norges beste skole for koordinatorer innen bygge- og anleggsbransjen, og er en arena for kunnskapsutvikling og faglig oppdatering innen SHA.
Les mer her.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Svein Bjørberg

Professor emeritus / FoU-leder , Multiconsult AS

Svein Bjørberg har deltatt i små og store prosjekter som saksbehandler og oppdragsleder fra 1975. Han har høy tverrfaglig kompetanse og utstrakt kontakt og samarbeid med aktører innen byggenæringen. Svein har deltatt aktivt i forskningsarbeid – både som prosjektskaper, -leder og -deltaker. Han har deltatt i utarbeidelse av norske standarder og fra 2001 deltatt i utarbeidelse av standarder innen CEN (Facility Management), gitt input til ISO-standard Service Life Planning og EU Guideline innen LCC (Life Cycle Cost). Fra 1992 til 2019 var Svein tilknyttet NTNU som professor II.

Dato og tid

 • 19.11.2024 08:3012:30

Program

08.15   Vi kommer oss på nett
08.30  NS 3424 «Tilstandsanalyse for byggverk»

 • Standardfamilien
 • Tilstand er ikke bare teknisk
 • Metodikken
 • Symptomer og eksempler
 • Kommunikasjon av tilstand

12.00  Diskusjon, oppsummering og avslutning
12.30  Slutt

Det blir lagt opp til pauser underveis.

«4 timer er alt for fort med Svein Bjørberg. Kan høre på han hele dager. Uten pause :)»

«Lengden av kurset var bra. Fantastisk å måtte ikke bruke en hel dag slik at det er lettere å få med kurset inn i travle arbeidsdager.»

«Dette var et enestående flott kurs med en veldig flink og kunnskapsrik foreleser så takk skal dere ha.»

Nettkurs

Digital plattform Kurset gjennomføres i sanntid i et virtuelt klasserom på videoløsningen Zoom eller Teams. Ingen nedlastning av programvare. Ingen overnatting og reisekostnader. Det eneste som trengs er tilgang til internett. Det blir diskusjoner og mulighet til fortløpende å stille spørsmål og få svar fra kursholder. Deltakerne får tilsendt innkallelse med påmeldingslenke senest dagen før kursstart. Grupperabatt Er dere flere på arbeidsplassen som ønsker å delta sammen på ett arrangement? Da kan det lønne seg å melde dere på sammen! Når samme bedrift melder på fem eller flere personer samtidig på et arrangement, får dere 20% rabatt på kursprisen. Påmelding Meld deg på via påmeldingsknappen. Ved spørsmål ta kontakt med kundeservice@qualitynorway.no. Påmeldingsregler Påmelding er bindende. Ved å melde deg på aksepterer du våre avbestillingsregler. Påmelding helt fram til kursstart hvis ledige plasser. Avbestillingsregler Avbestilling må sendes skriftlig til kundeservice@qualitynorway.no. Ved avbestilling etter påmeldingsfristens utløp faktureres 30 % av full pris. Avbestilling innen 48 timer før kursstart gir ingen refusjon. Sykemelding gir dessverre ikke grunnlag for refusjon. Kontakt ditt forsikringsselskap angående dette. Rettigheter Kjøp av arrangement er personlig og knyttes til den påmeldte. Fremvisning for grupper kan kun skje etter avtale med Quality Norway.

Totalpris
Kr 2 700,- for medlemmer av Norges bygg- og eiendomsforening
Kr 3 000,- for øvrige deltakere

Pris inkluderer

 • Deltakelse på kurset
 • Digital tilgang til kursbevis
 • Digital tilgang til presentasjoner

Få bedre pris som medlem
Alle kan delta, men du og din bedrift får bedre pris som medlem av Norges- bygg og eiendomsforening. Les mer her.

Grupperabatt Når samme bedrift melder på fem eller flere personer samtidig på et arrangement, får dere 20% rabatt på kurs- eller konferanseprisen.

Kanskje du også er interessert i disse arrangementene?

Nettkurs

Arrangør

association

Nettkurs

Arrangør

association

Nettkurs

Arrangør

association