Kurs og konferanser
Dyktige forelesere
Topp kundetilfredshet

Koordinatorskolen september 2024 (Oslo)

Koordinatorskolen er kurset for deg som skal ha rollen som SHA-koordinator i prosjekterings- og/eller utførelsesfasen på bygge- og anleggsprosjekter. Kurset gir en helhetlig forståelse av hva som er nødvendig kompetanse for å ivareta koordinatorrollen på en god og hensiktsmessig måte i henhold til Byggherreforskriften.

Kurset går over 2 samlinger i Oslo (11.-12. og 25. september), inkl. felles befaring på samling 2.

Alle deler av programmet er obligatorisk for å få godkjent kurset og tildelt kursbevis.

Obligatorisk refleksjonsoppgave sendes ut ca 2 uker før kursstart, med svarfrist 5. september. Obligatorisk hjemmeoppgave sendes ut ved kursstart, og frist for innlevering er mandag 23. september kl. 12.00.

For de med lite praktisk erfaring anbefales det å delta på fysisk kurs, da disse inkluderer byggeplassbefaring.

 • 11.09.2024–25.09.2024
 • 3 DAGER
 • Thon Hotel Vika Atrium, Oslo
 • Bygg, anlegg og eiendom
 • 11.09.2024–25.09.2024
 • 3 DAGER
 • Thon Hotel Vika Atrium, Oslo
 • Fra kr 17 900,-

Om kurset

Forskrift om sikkerhet, helse og arbeidsmiljø på bygge- eller anleggsplasser – eller bare Byggherreforskriften – inneholder krav til kunnskap og praktisk erfaring uten at dette er klart definert. Det er derfor behov både for en konkretisering av forskriften og opplæring i denne. Les mer om Koordinatorskolen her.

Bakgrunn

Koordinatorskolen ble etablert i 2013 for å bidra til at markedet skulle få tilgang til kompetente koordinatorer innen sikkerhet, helse og arbeidsmiljø (SHA). Kurset er et samarbeid mellom Norges bygg- og eiendomsforening, Quality Norway og Tekna. I løpet av 10 år er det gjennomført et stort antall kurs, med over 2500 deltakere. Les mer om historien her.

Målgruppe

 • Koordinator i prosjekterings- og/eller utførelsesfasen på bygge- og anleggsprosjekter
 • Byggherre
 • Byggherrens representant
 • Prosjekterende
 • Arbeidsgivere
 • Enmannsbedrifter
 • Prosjektledere
 • Byggeledere
 • Arkitekter
 • Konsulenter
 • Rådgivende ingeniører

koordinatorskolen.no

Koordinatorskolen har egen nettside hvor du finner mer informasjon om skolen. Les mer om skolen her.

Koordinatorforum

KoordinatorForum er en lukket gruppe på Facebook for alle som har gjennomført Koordinatorskolen. Er en faglig møteplass på Facebook for KU og KP i bygg- og anleggsprosjekter. Forumet er for de som har gått Koordinatorskolen og skal være til inspirasjon og skape engasjement rundt koordinatorrollen. Her deler vi faglig informasjon og erfaringer. Les mer her.

KoordinatorCamp

KoordinatorCamp er en årlig møteplass for SHA-koordinatorer og skal gi deg nye impulser og oppdateringer i fagmiljøet med mulighet til å bygge nettverk og diskutere problemstillinger. På campen tar vi opp aktuelle temaer, jobber i grupper og det blir mulighet for å stille spørsmål til foreleserne. Sikre deg plass og meld deg på her.

Få bedre pris som medlem

Alle kan delta, men du og din bedrift får bedre pris som medlem av Norges- bygg og eiendomsforening. Les mer her.

Norges bygg- og eiendomsforening

Vi tilbyr kurs og konferanser innen bygg, anlegg og eiendom i samarbeid med Norges bygg- og eiendomsforening som skal bidra til kompetanse, gode prosesser og verdiskapning. I tillegg vil du få mulighet for å opprette og holde kontakt med likesinnede gjennom vårt store nettverk innen bygg, anlegg og eiendom. En av våre flaggskip er Koordinatorskolen som er Norges beste skole for koordinatorer innen bygge- og anleggsbransjen, og er en arena for kunnskapsutvikling og faglig oppdatering innen SHA. Les mer her.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Tor Børre Mosland

Fagsjef, Tekna

Tor er ingeniør innen Bygg og anlegg. Han har lang erfaring med undervisning/rådgivning innen  Bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen (BAE). Tor har tverrfaglig kompetanse og bredt samarbeid med andre aktører innenfor nevnte bransje. Han har vært involvert i utvikling av koordinatorskolen og fungert som kursleder/foreleser siden 2013.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Fredrik Frøshaug

Partner/advokat, Kvale AS

Fredrik leder Kvales avdeling for fast eiendom og entreprise. Han har et bredt erfaringsgrunnlag fra ulike bransjer og rettsområder, men er spesialisert på entrepriserett og fast eiendom.

Han bistår både byggherrer, entreprenører og rådgivere, og har erfaring med både byggeprosjekter og anleggsarbeider. Frøshaug har også erfaring med bistand tilknyttet andre juridiske entrepriserettslige regler knyttet til entreprisefaget, slik som insolvensutfordringer i byggeprosjekter, byggherreforskriften, samspillskontrakter og håndtering av forsinkelser og mangler i kontraktsforhold.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Kristofer Huslid

Daglig leder, Huslid Consult AS

Kristofer Huslid startet som entreprenør i 1995 og har også selv vært byggherre på flere prosjekter. Han har drevet flere entreprenørselskap og eiendomsselskap, og også jobbet som prosjektdirektør i AF Gruppen i flere år.
I dag jobber Kristofer som konsulent for både byggherrer og entreprenører med byggeledelse og miljøprosjektering. I tillegg utvikler han app og styringssystemer for bygg og anleggsbransjen, med AF Gruppen som største kunde. Kristofer har et brennende engasjement i det han driver med.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Liv Strøm

Fagekspert, Norconsult AS

Liv Strøm har vært ansatt i Norconsult siden 2005 i avdeling Sikkerhet. Hun er fag-koordinator (leder) for Norconsults byggherreforskriftsnettverk – nettverk for de som påtar seg roller som KP og KU. Som leder av Norconsults fagnettverk er hun ansvarlig for intern opplæring, samtidig som hun bistår i utarbeidelse av Norconsult styringssystem for ivaretakelsen av krav i byggherreforskriften. I oppdrag er Liv ofte engasjert for å følge opp SHA i store flerfaglige prosjekter der Norconsult prosjekterer, enten som KP for byggherre eller som SHA-ansvarlig for Norconsult. Hun har de siste årene vært HMS-ansvarlig og KU for ASKO Oslofjord som har bygget nytt kjøle- og fryselager i Sande, Vestfold. Liv har vært medlem av RIF Ekspertgruppe SHA siden september 2014, og overtok som leder av gruppen i juni 2020. Hovedfokus de siste årene har vært å utarbeide og forbedre veiledning for ivaretakelse av SHA i prosjektering.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Morten Stavseth

Fagansvarlig ledelsessystemer, Tavler AS

Morten Stavseth er spesialrådgiver innen risiko- og sikkerhetsledelse, og har lang erfaring som rådgiver innen utvikling og implementering av ledelsessystemer. Morten har bidratt til forbedring av risiko- og sikkerhetsprosesser for en lang rekke virksomheter i Norge og i utlandet, og har blant annet hatt fagansvar for SHA-prosesser hos flere av de største byggherrene i Norge, herunder Statnett og Sporveien. Han underviser i disse fagene og utvikler løsninger for dem fra sitt tilhold hos Tavler AS

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Ola Robert Heramb

Regionalt verneombud bygg og anlegg, Fellesforbundet avd. Hedmark

Dato og tid

 • Dag 1: 11.09.2024 10:0017:00
 • Dag 2: 12.09.2024 09:0015:30
 • Dag 3: 25.09.2024 09:0016:30

Program

DAG 1

10.00 Kapittel 1: Innledning, praktiske opplysninger og presentasjon av deltakere
11.00 Kapittel 2: Lovverk og kontraktuelle forhold
12.00 Lunsj
13.00 Kapittel 2: Lovverk og kontraktuelle forhold
14.00 Kapittel 3: Byggherreforskriftens krav og sentrale temaer
15.00 Kapittel 3: Byggherreforskriftens krav og sentrale temaer
16.00 Kapittel 4: Fra byggherrens SHA-plan til entreprenørens internkontroll
17.00 Slutt

Foreleser: Fredrik Frøshaug, Kvale Advokatfirma DA
Foreleser: Kristofer Huslid, Huslid Consult
Faglig møteleder: Tor Børre Mosland, Tekna
Kursvert/teknisk ansvarlig: Quality Norway

DAG 2

09.00 Kapittel 5: Koordinator og koordinering
11.30 Lunsj
12.30 Kapittel 5: Koordinator og koordinering fortsetter
15.30 Slutt

Foreleser: Liv Strøm, Norconsult
Faglig møteleder: Tor Børre Mosland, Tekna
Kursvert/teknisk ansvarlig: Quality Norway

DAG 3

09.00 Kapittel 6: Risiko og risikoforståelse
11.30 Lunsj
12.30 Kapittel 7: Befaring byggeplass og gjennomgang i plenum
16.00 Gjennomgang av hjemmeoppgaver/oppsummering
16.30 Slutt

Foreleser: Morten Stavseth, Tavler
Foreleser: Ola Robert Heramb, Fellesforbundet, avd. Hedmark
Faglig møteleder: Tor Børre Mosland, Tekna
Kursvert/teknisk ansvarlig: Quality Norway

Alle deler av programmet er obligatorisk for å få godkjent kurset og tildelt kursbevis
Med forbehold om endringer i programmet.

«Informativt kurs som jeg lærte mye av og som gjør at jeg nå føler meg tryggere i rollen som SHA-koordinator»

«Veldig bra kurs, med god styring og lærerike tema. Bra sammensetning på tvers av yrker skapte gode diskusjoner og engasjement»

«Bra kurs, høyt faglig nivå på forelesere. Bra innhold, supert å bli delt opp i mindre grupper for å gjøre gruppeoppgaver»

«Veldig lærerikt kurs. Positivt at man har med deltakere med så forskjellig kunnskap og erfaringer. Jeg satt igjen med mange gode inntrykk og diskusjoner i gruppen jeg var med i. Og selv om jeg har lært masse, så sitter jeg også inne med et inntrykk av at det er masse jeg ikke kan, og motivasjon til å jobbe videre med kunnskapsløftet i SHA-faget. Takk!»

«Kurset holdt høy standard, og jeg sitter igjen med en mye bedre forståelse samt selvtillit jeg kan ta med meg inn i rollen som KP og KU»

Kurs

Deltakerne må selv bestille hotellrom for dette kurset. Det finnes mange ulike overnattingsmuligheter i Oslo sentrum.

For bestilling av rom på Thon Hotel Vika Atrium for 11.-12. september: ring 22833300 eller klikk her og oppgi bookingkode 110923QUAL

For bestilling av rom på Thon Hotel Vika Atrium for 24.-25. september: ring 22833300 eller klikk her og oppgi bookingkode 240923QUAL

Rompriser pr natt: 2095,- Bestilte hotellrom har mulighet til å kansellere kostnadsfritt frem til 16.00 på selve ankomstdagen.
Romblokken slippes 2 uker før kursstart.

Gjennomføring Kurset gjennomføres fysisk på et kurssted eller konferansehotell. Grupperabatt Er dere flere på arbeidsplassen som ønsker å delta sammen på ett arrangement? Da kan det lønne seg å melde dere på sammen! Når samme bedrift melder samtidig på 5 eller flere på ett arrangement, får dere 20% rabatt på kurspris. Påmelding Meld deg på via påmeldingsknappen. Ved spørsmål ta kontakt med kundeservice@qualitynorway.no. Påmeldingsregler Påmelding er bindende. Ved å melde deg på aksepterer du våre avbestillingsregler. Påmelding helt frem til kursstart hvis ledige plasser. Hotell Bestilles og betales av den enkelte deltaker. Avbestillingsregler Avbestilling må sendes skriftlig til kundeservice@qualitynorway.no. Ved avbestilling etter påmeldingsfristens utløp faktureres 30 % av full pris. Avbestilling innen 7 dager før kursstart gir ingen refusjon. Sykemelding gir dessverre ikke grunnlag for refusjon. Kontakt ditt forsikringsselskap angående dette. Rettigheter Kjøp av arrangement er personlig og knyttes til den påmeldte.

Totalpris
Kr 17 900,- for medlemmer av Norges bygg- og eiendomsforening, Tekna, Nito eller RIF
Kr 19 900,- for øvrige deltakere

Pris inkluderer

 • Pausebevertning for 3 dager
 • Lunsj for 3 dager
 • Digital tilgang til kursbevis
 • Digital tilgang til presentasjoner
 • Digital versjon av 42 siders brosjyren «Veilederen Koordinatorrollen»

Få bedre pris som medlem
Alle kan delta, men du og din bedrift får bedre pris som medlem av Norges bygg- og eiendomsforening. Les mer her.

Grupperabatt Når samme bedrift melder på fem eller flere personer samtidig på et arrangement, får dere 20% rabatt på kurs- eller konferanseprisen.

Pris

Fra kr 17 900,-


Påmeldingsfrist

14.08.2024 - men påmelding er mulig helt frem til arrangementet starter

Arrangører

Arrangement

Kurs

Pris

Fra kr 17 900,-


Påmeldingsfrist

14.08.2024 - men påmelding er mulig helt frem til arrangementet starter

Arrangører

Arrangement

Kurs

Kanskje du også er interessert i disse arrangementene?

Konferanse

Thon Hotel Arena, Lillestrøm

28.08.2024

KoordinatorCamp 2024

Arrangør

association

Kurs

Oslo sentrum

09.10.2024

Byggherreforskriften

Arrangør

association

Nettkurs

Arrangør

association