Kurs og konferanser
Dyktige forelesere
Topp kundetilfredshet
Bevaringsverdige-bygg

Temakurs: Bevaringsverdige bygg – Innføring i vernebestemmelser og kulturminneverdier

Kulturminner er verdier for både publikum og eiere, men de kan også være utfordrende å forvalte på en god måte. I dette kurset vil vi gi en innføring i hva vernet innebærer for deg som eier og rydde opp i de ulike vernekategoriene: fredning, bevaringsregulering og Gul liste. Kurset gir en grunnleggende innføring i kulturminnevernets begreper og aktører og gir kunnskapen som skal til for å møte rette myndighet på best mulig måte.

 • 31.01.2023
 • 09.00-13.00
 • Interaktivt nettkurs
 • Bygg, anlegg og eiendom
 • 31.01.2023
 • 09.00-13.00
 • Interaktivt nettkurs

Dette arrangementet er avsluttet.

Målet med kurset er å gi eiere og forvaltere en innføring i konsekvenser av fredning og annet formelt vern og prosessene vernet utløser. Morten Stige i FABRICA kulturminnetjenester AS  vil gi en introduksjon til kulturminnevernets arbeidsmåte og de juridiske rammene om vern.

Kurset gjennomføres i samarbeid med FABRICA kulturminnetjenester AS 

Bedriftsinterne kurs

Vi gjennomfører gjerne kurset tilpasset din bedrift. Ta kontakt med oss så avtaler vi ny dato og en god pris. Vi kan kontaktes på kundeservice@qualitynorway.no eller på telefon 67 52 60 10.

Få bedre pris som medlem

Alle kan delta, både ikke-medlemmer og medlemmer, men du og din bedrift får bedre pris som medlem av Norges- bygg og eiendomsforening. Les mer om pris på medlemskap HER. Les mer om medlemsfordeler og meld deg eller din bedrift inn HER.

Norges bygg- og eiendomsforening

Vi tilbyr kurs og konferanser innen bygg, anlegg og eiendom i samarbeid med Norges bygg- og eiendomsforening som skal bidra til kompetanse, gode prosesser og verdiskapning. I tillegg vil du få mulighet for å opprette og holde kontakt med likesinnede gjennom vårt store nettverk innen bygg, anlegg og eiendom. En av våre flaggskip er Koordinatorskolen som er Norges beste skole for koordinatorer innen bygge- og anleggsbransjen, og er en arena for kunnskapsutvikling og faglig oppdatering innen SHA.
Les mer om Norges bygg- og eiendomsforening her.

/static/rightsidebottom-e5169565f823ffa6fee7a66bcfcae1c7.png

Morten Stige

Kunsthistoriker/siviløkonom, Fabrica Kulturminnetjeneste AS

Morten Stige er kunsthistoriker og siviløkonom og har lang erfaring fra kulturminneforvaltningen både hos Riksantikvaren og Byantikvaren i Oslo. Han har arbeidet med utvikling og bevaring av kulturminner og kulturmiljøer, og kjenner lovverk, prosesser og praksis.

Dato og tid

 • 31.01.2023 09:0013:00

Program

PROGRAM FOR DAGEN: 

08.45   Vi kommer oss på nett

09.00    Innføring i begreper, regler og verdier

 • Verneverdiene: kulturminnevernets språk
 • Tålegrenser og vernestrategier
 • Fredning, bevaringsregulering, Gul liste, SEFRAK registrering: hva betyr det?
 • Søknadsplikt og prosess
 • TEK 17 og andre forskriftskrav

13.00    Slutt

 

«Bra kurs og dyktige forelesere»

«Foreleser Morten Stige er kunnskapsrikt, inspirerende og meget engasjerende. Han er faglig dyktig og svært god innsikt i fagområdet»

«God kommunikasjon og dialog med deltakerne gjennom kurset»

Nettkurs

Digital plattform Kurset gjennomføres i sanntid i et virtuelt klasserom på videoløsningen Zoom eller Teams. Ingen nedlastning av programvare. Ingen overnatting og reisekostnader. Det eneste som trengs er tilgang til internett. Det blir diskusjoner og mulighet til fortløpende å stille spørsmål og få svar fra kursholder. Deltakerne får tilsendt innkallelse med påmeldingslenke senest dagen før kursstart. Grupperabatt Er dere flere på arbeidsplassen som ønsker å delta sammen på ett arrangement? Da kan det lønne seg å melde dere på sammen! Når samme bedrift melder samtidig på 5 eller flere personer på ett arrangement, får dere 20 % rabatt (gjelder ikke World Class Maintenance kursene). Påmelding Meld deg på via påmeldingsknappen. Ved spørsmål ta kontakt med kundeservice@qualitynorway.no. Påmeldingsregler Påmelding er bindende. Ved å melde deg på aksepterer du våre avbestillingsregler. Påmelding helt fram til kursstart hvis ledige plasser. Avbestillingsregler Avbestilling må sendes skriftlig til kundeservice@qualitynorway.no. Ved avbestilling etter påmeldingsfristens utløp faktureres 30 % av full pris. Avbestilling innen 48 timer før kursstart gir ingen refusjon. Sykemelding gir dessverre ikke grunnlag for refusjon. Kontakt ditt forsikringsselskap angående dette. Rettigheter Kjøp av arrangement er personlig og knyttes til den påmeldte. Fremvisning for grupper kan kun skje etter avtale med Quality Norway.

Målgruppe

 • Strategiske beslutningstakere
 • Eiere
 • Arkitekter
 • Prosjektledere
 • Planleggere

Målgruppe

 • Strategiske beslutningstakere
 • Eiere
 • Arkitekter
 • Prosjektledere
 • Planleggere

Kanskje du også er interessert i disse arrangementene?

Nettkurs

Interaktivt nettkurs

Temakurs: Brannsikkerhet i historisk bebyggelse

Håndtering av brannsikkerhet i historisk bebyggelse gir noen ekstra utfordringer. Det kan være både byggemåte, hensynet til arkitekturen eller formelt vern som gjør at standardløsningene ikke alltid passer. Dette kurset er utviklet i samarbeid med Fabrica kulturminnetjenester og gir en innføring i krav i lover og forskrifter og hvordan vi oftest kan finne gode løsninger tilpasset bygningene. Kurset vil ta for seg praktiske eksempler på de vanligste problemene som forebygging, rømning, varsling og slukkeanlegg.

Arrangør

association

Konferanse

Digital konferanse

Digitalisering i bygg og eiendom 2023

Konferansen tar for seg digitalisering i et livssyklusperspektiv. Vi vil belyse de store mulighetene som ligger i digitalisering for bygg- og eiendomsnæringen. Vi presenterer konsepter og idéer fra ledende bedrifter, og har samlet et knippe anerkjente og kompetanserike forelesere. Velkommen til faglig påfyll!    

Arrangør

association

E-læring

Digitalt

Førstehjelp for bygg- og anleggsbransjen

Gi deg selv nødvendig kunnskap slik at du er best mulig forberedt om en situasjon skulle oppstå. Her lærer du det viktigste innen førstehjelp og hvordan du vurderer hva du må gjøre i en akuttsituasjon. Førstehjelpskurset er tilpasset bygg- og anleggsbransjen ved å samle de relevante skader for byggeplasser på en slik måte at det føles relevant og yrkesnært. Bli trygg med nødvendig kunnskap innen førstehjelp! Bestilling Betale med kort: Klikk på «Kjøp nå» knappen Betale med faktura: Send en bestilling til kundeservice@qualitynorway.no For større bestillinger, for eksempel gjennom din bedrift, ta gjerne kontakt med oss.

Arrangør